Zelenskij är dagens Dr Jekyll or Mr Hyde

Ukrainas ledare Zelenskij åker jorden runt och hyllas som en rockstjärna på sin tiggarstråt inför jublande publik.

Bild från elsy.com

Alltid i ledig klädsel, så vi skall tro att han kommer direkt från fronten.

Ingenting är nog för att täppa till Ukrainas korrupta hål. Den politiska eliten rabblar samma visa om att Ukraina måste vinna kriget, för de försvarar vår demokrati. Samtidigt som de effektivt försöker spoliera vår egen, för att blidka Erdogan.

Allt handlar om USA:s kamp mot Ryssland, för att världspolisen skall få behålla sin världshegemoni, bevara dollarn som betalningsvaluta och krigsindustrins skatteslukande penningmaskin.

För att få motvikt till våra politikers lögner som media saluför dagligdags är det bra att läsa Global Politics, här ett inlägg från den 24 augusti.
Vem är Volodymyr Zelensky?

Innehållet är ett utdrag från en artikel i Covert Magazine. Hela artikeln finns på svenska på Stefan Lindgrens blogg 8 dagar som sammanfattar den verklige Zelenskij med orden

”…..Den verklige Zelenskij är dock en PR-hungrig social klättrare som har dömt sitt eget folk till ett helvete i främmande makters tjänst.https://www.8dagar.se/2023/08/vem-ar-zelenskyj.html

Citat från Global Politics artikel:

”….Ett hemligt möte i oktober 2020 med brittiska MI6-chefen Richard Moore pekar på sannolikheten att Zelensky är en brittisk underrättelseagent, skriver Jeremy Kuzmarov i Covert Action Magazine.
Det vanliga diplomatiska protokollet är att en besökande utländsk statschef ska träffa sin motsvarighet, som i det här fallet skulle ha varit premiärminister Boris Johnson (som kom ångandes när Zelenskij initialt i kriget höll på att gå med på fredsuppgörelse med Putin, men det satte Johnson stopp för, eget tillägg)

………… Zelenskyj har fyllt sin funktion som agent för väst ytterligare genom att
a) anta lagar som diskriminerar ryssar;
b) möjliggöra utländskt övertagande av ukrainsk mark; och
c) tillåta finanshuset Blackrock på Wall Street att diktera ukrainsk ekonomisk politik………..
Zelenskyj har förvandlat Ukraina till en ”experimentell lekplats” för nya amerikanska och västerländska vapensystem, nynazistiska legosoldater och militärrelaterad forskning i biolabb …..
……Under valkampanjen 2019 krävde Zelenskyj en vapenvila i Donbass som hade beskjutits i fem år efter Majdan-kuppen 2014. Men Zelenskyj bröt också det löftet och provocerade kriget med Ryssland samtidigt som han ivrade för att Ukraina skulle gå med i Nato.

Inte ett ord om detta finns i västs media, där har skådespelaren fått helgonstatus av våra makthavare som alla vill sitta i Wallenbergs knä. Alla är så nöjda med att förlänga kriget, vapensystem får testas, politikers godhet får åter vind i seglen, men ingen hör dödsskriken från slagfälten.

Nu skall Jas Gripen skänkas för att bli ett skyltfönster för SAAB konstaterar försvars experten Elisabeth Braw entusiastiskt sedan hon förklarat att detta är en god gärning i SvD.

Bild från nyteknik.se

Jag tror inte att anhöriga till alla döda och lemlästade soldater lär hålla med om denna cynism. Den humanitära stormaktens fd apostlar vet inte till sig av belåtenhet. Nu återstår bara att krångla sig in i krigsalliansen Nato, men ändras ordningslagen, så är det problemet löst i deras korrupta värld. Deras mantra att Ukraina försvarar vår demokrati är ett enda stort skämt!
https://www.svd.se/a/mQw2Mp/kriget-i-ukraina-en-mojlighet-for-saab-att-visa-upp-gripenplan

Jag tror att våra förrädiska politiker har MR Hydes personlighet allihop.

5 tankar kring ”Zelenskij är dagens Dr Jekyll or Mr Hyde

 1. Jag börjar undra hur det kommer sig att mina få kommentarer inte syns ganska trist

  1. Visst är det trist med överambitiöst akismet, men jag plockar fram riktiga kommentarer ur papperskorgen eller skräpposten så fort jag kan. För utan denna bortsorterande funktion, så skulle jag få ägna all min tid åt att rensa i kommentatorsfältet eller stänga det helt.

 2. I och för sig inget nytt med Wall Streets inblandning i att knuffa politiker och underblåsa konflikter i främmande länder. Antony Sutton har skrivit böcker om Wall Streets stöd för Hitlers makttillträde och den bolsjevistiska revolutionen i Ryssland. Och Rothschild finansierade hela länders krigsföretag. Att spela på båda sidorna är inget främmande och inget nytt för krigsindustrin eller USA; antingen på en och samma gång, eller i sekvens. Cyniskt hyckleri är det frågan om.

  1. Tack för biblioteksförslag.
   ”Wall Street and the Bolshevik Revolution.
   Boken avslöjar Sveriges koppling till den kommunistiska revolution genom bankmannen Olof Aschberg, därtill Amerikanska och Tyska kopplingar. Väldigt upplysande bok.

   Varför omfattade 1917 års amerikanska Röda Korsets uppdrag i Ryssland fler finansiärer än läkare?
   Snarare än att ta hand om offren för krig och revolution, verkade dess medlemmar mer inriktade på att förhandla om kontrakt med Kerenskij-regeringen och därefter bolsjevikregimen.
   I en modig undersökning etablerar Antony Sutton påtagliga historiska kopplingar mellan amerikanska kapitalister och ryska kommunister.
   Utgående från utrikesdepartementets filer, personliga papper om nyckelpersoner på Wall Street, biografier och konventionella historier, avslöjar Sutton: Morgans bankchefers roll i att kanalisera illegalt bolsjevikiskt guld till USA;
   Amerikanska Röda Korsets samordnande av mäktiga Wall Street-styrkor; ingripandet från Wall Street-källor för att befria den marxistiske revolutionären Leon Trotskij, vars mål var att störta den ryska regeringen; affärerna som gjordes av stora företag för att fånga den enorma ryska marknaden ett och ett halvt decennium innan USA erkände den sovjetiska regimen; och den hemliga sponsringen av kommunismen av ledande affärsmän, som offentligt förespråkade fri företagsamhet.
   ”Wall Street och den bolsjevikiska revolutionen” spårar grunden för västerländsk finansiering av Sovjetunionen. Passionslöst och med överväldigande dokumentation beskriver författaren en avgörande fas i upprättandet av det kommunistiska Ryssland….”
   Källa: https://www.bokus.com/bok/9781905570355/wall-street-and-the-bolshevik-revolution/

   Upplägget påminner mycket om bakgrunden till USA:s proxykrig mot Ryssland och ger historisk förklaring till Putins intåg i Ukraina. Nu står väl Tawain på tur med proxykrig mot Kina, men här tror jag att strategin är för klen.

  2. Eller som en annan lustigkurre formulerade det ”De enda vänner jag har är mina fienders fiender” I stormaktspolitik finns det inga vänner vad jag kan se men vad finns det då?

Kommentarer är stängda.