Att sitta på två stolar samtidigt är svårt

Ett nytt försök med insändare till Ordet Fritt i lokaltidningen från den 5 augusti.

”Nu förstår undertecknad ingenting. Enligt Ekot krävdes sjukhusvård för 14 personer efter stormningen av den årligt återkommande regimtrogna kulturfestivalen ”Festival Eritrea Scandinavia” på Järvafältet den 3 augusti. Eritreanska regimmotståndare stormade in på festivalområdet och stor konfrontation med tillhuggen följde. Konfrontationer har även har hänt i andra länder mellan regimtrogna och regimmotståndare från Eritrea.

Nu undrar jag på vilka grunder regimtrogna till diktaturen i Eritrea kunde få uppehållstillstånd och därefter medborgarskap? 

Kan man vara regimtrogen och förföljd av regimen på samma gång?

Eller fick de asyl här för att de var fattiga i hemlandet? 

Nu svajar den humanitära stormakten betänkligt. Dessutom blir det allt svårare för regeringen att tillfredsställa arga muslimer och bevara grundlagens yttrandefrihet efter Koran bränningarna.
Risken finns att våra lagstadgade friheter nu sitter löst, när Erdogan måste mutas för förverkligande av Nato medlemskap.

En fråga som folket inte får yttra sig om. Makthavarna upprepar bara samma misstag som 1975 då de bestämde efter Palmes intentioner att Sverige skulle bli mångkulturellt, utan att frågan fördes ut till folket. Gör om och gör denna gång rätt! 

Harriet Larsson

————————————————————————————————————-

Bild från youtube.com

Tänk om de också kunde sluta att ursäkta förtryck och förföljelse från regimer som vilar på politisk islam och sluta med sin dubbelmoral. Vänsterliberaler lider av stor oförmåga att se verkligheten som den är och inte som de önskar att den skall vara.

Nu verkar mångmiljonären Jonas Gardell ta efter Bill Gates inblandning i politiken. Nu kommer statsministern springande till lunch hos denne hycklare för att diskutera SD veteranernas Richard Jomshof och Björn Söders rakryggade uttalande om Pride. Likgiltigheten är däremot stor över sprängningar och mord som sker nästan varje dag från norr till söder.

Något islamistiskt hot finns inte i bröderna Gardells tankevärld, där ryms bara vi fula fosterlandsvänner. Att den eskalerande invandrar-kriminaliteten skulle orsakas av för få fritidsgårdar verkar nu ha blivit väl magstark för de mångkulturellt troende.

Tyvärr fortsätter polisledningen i Uppsala att förorda trevliga pizza möten med kriminella, trots utebliven framgång vid tidigare försök. Förmodligen för att det är mer riskfritt än att jaga tjuven och ställa invandrarkillar i deras brottsliga karriär mot väggen.

https://detgodasamhallet.com/2023/08/08/hittat-pa-natet-skarp-kritik-mot-statsministern-prata-med-vanligt-folk-istallet/#more-76625

Jag undrar om statsministern vill komma hem till mig på lunch för att diskutera mina erfarenheter från 42 års rehabiliteringsarbete, där jag snabbt insåg vilka enorma integrationssvårigheter det fanns främst hos patienter från muslimska länder. Medias berikning ersattes av verklighetens bedrövelse. Men, när jag satte dessa svårigheter på pränt, då slog lokaltidningens ”Ordet fritt” bakut.

2 tankar kring ”Att sitta på två stolar samtidigt är svårt

  1. PK-medierna vill värna demokratin, framgår det rätt ofta.
    Ja, det görs genom att begränsa eller avskaffa den.

Kommentarer är stängda.