Slut på identitets förtur på USA:s universitet

"Högsta domstolen slår ner akademisk rasism mot asiater och vita som är ett stort slag mot vänsterns agenda.
USA:s högsta domstol har fattat ett historiskt beslut och slår ner så kallad "affirmative action" (bekräftande handling), som är en rasistisk, trångsynt politik som avsiktligt diskriminerar vissa människor på grund av deras etnicitet eller hudfärg.

Som väntat håller vänstermänniskor på att bli galna och inser att deras trångsynthet förkastas av USA:s högsta domstol" https://www.brighteon.com/channels/hrreport

Bild; jeduka.com

”…..Detta har inneburit att svarta och medlemmar i andra låg-iq-folkgrupper har fått gå före i kön i antagningsprocesserna – i syfte att bättra på ”mångfalden” bland studenterna.
Detta har missgynnat vita och asiater, som alltså systematiskt har gått miste om platser som gått till mindre begåvade icke-vita.
Så har det pågått i årtionden, men nu har HD slagit fast att denna så kallade positiva särbehandling strider mot konstitutionen.
President Joe Biden rasar mot beslutet och uppger sig vara ”starkt, starkt” kritisk till det.
Representanthusets demokratiska minoritetsledare Hakeem Jeffries reagerar genom att på Twitter kalla högsta domstolens ledamöter för ”extremister”.
https://www.friatider.se/usa-hogsta-domstol-stoppar-raskvotering-vid-universitet

Tänk om mer av akademins trångsynta woke rasism kunde förbjudas från korrekta universitet, där den mesta dårskapen kommer från USA. Identitet med mångkulturens välsignelse borde förkastas, genvaccin, liksom klimat narrativet där alla andra faktorer till uppvärmning är tabu att nämna. Majoriteten av medborgare lallar med, likt en fårskock följer de globalisters direktiv, där rädsla, skam och falsk solidaritet är fin fina grejer för att få folk dit man vill. Logiska resonemang med fakta som utgångspunkt skall slås ner, precis som beprövad erfarenhet. Akademin har svikit sitt bildningsideal och i stället blivit woke predikanter utan kontakt med min och Svenssons verklighet.

Jag förstår fullständigt att arbetare med medelklass längtar efter Trump som lovat att städa ut woke entusiasterna på universiteten i USA. Hans personlighet är då av underordnad betydelse. Tyvärr finns det ingen partiledare i Sverige att längta efter och positiv särbehandling med identitet som motor ser jag inget slut på. Förflackning av kompetens sker inom polis och brandkår, när mångfald och feminism råder, för att inte tala om politiken.

Skolan är säte för politikers ideologiska klåfingrighet där social fostran är viktigare än kunskapsinhämtning. Välutbildade lärare har ersatts av kamrat pedagog som skolats i värdegrund och det lika värdet, vilket gör att kunskap med bildning förblir en bristvara.

Kanske är det meningen, för ju dummare folket är, desto lättare är de att manipulera?

5 tankar kring ”Slut på identitets förtur på USA:s universitet

 1. I Sverige kallas ”vissa” skolor för privatskolor vikta för vissa högre stående samhällsgruppers barn. Att de sedan återfinns i samhällsskiktet efter utbildningsbetygen är nog ingen ovanlighet. Det gäller att ha samhällskontrollen fortlöpande. Om dessa ”privatskolor” ger glädjebetyg lär väl ingen få veta. Det kanske spelar mindre roll om man kan ”köpa” vilken utbildningsplats som helst till sina barn. Att Sigtunaskolans huvudman är Sigtunastiftelsen och Knut & Alice Wallenbergs stiftelse och vad det medför i t.ex. urvalet av vilka som erhåller positioner inom det svenska rättsväsendet och i samhällstoppen i övrigt. Även olika ”orensällskap” har sina samhällsroller.
  https://sshl.se/verksamheten/var-historia/

  1. Och förste lärare med lönepåslag blir främst de som står rektorn närmast och inte är så kinkiga med betygen. Syfte var att splittra lärarkåren, precis som Göran Perssons kommunalisering.
   Tänk när jag gick på gymnasiet i början på 60-talet, då hade en lektor och en riksdagsman samma lön, i dag skiljer det mellan 20-30.000 till vems favör kan ni gissa själva. Censorer kom från huvudstaden och förhörde oss, och de som inte klarade sig fick gå ut bakvägen.

 2. I Sverige har det länge varit S-förtur till höga tjänster i myndigheter och statliga bolag.

  1. Johan Sundeen är docent i idé- och lärdomshistoria. Han har forskat om 68-vänstern och hur den har påverkat kyrkan och kultursektorn.

   ”På 60-talet påbörjades ett strategiskt arbete från den nya vänstern för att få ett större inflytande i samhället, något som har kallats ”den långa marschen genom institutionerna”. Valet av just denna strategi är en viktig orsak till att man i dag har ett stort inflytande i samhällsdebatten.”

   Fast enligt Wikipedia var det studentaktivisten Rudi Dutschke som beskrev en långsiktig strategi för att skapa förutsättningarna för revolution genom att störta samhället genom att infiltrera viktiga samhällsinstitutioner.
   Minns hur vi inom vänsterns ungdomsförbund under -68 löste världsproblemen på Andra Långgatan i Göteborg. Revolution hävdade de pratglada gossarna och reformism de mer lågmälda och helt tysta var vi få tjejer, som inte kunde slänga oss med orden, trots Marx lilla röda och Lenins samlade verk i bokhyllan, där professor Ture Petréns digra lunta om Rörelseapparatens Anatomi ständigt gav dåligt samvete.

   Men när vänsterns fick fäste i hela samhället så vill S + V + MP absolut inte ha någon revolution, de vill ha kvar sin makt vid köttgrytorna.

   Jag tror Magdalena är så avundsjuk, så avundsjuk för att hon inte nu är statsminister och få frottera sig med världseliten, att hojta om elaka SD, M och KD som vill stoppa sossarnas lönsamma kombilotteri är som en piss i Mississippi, mot att få kråma sig för Biden, Stoltenberg och Erdogan.

Kommentarer är stängda.