Vindkraftverken orsakar torka inte koldioxiden

Min gamla väninna; Vindkraftverk är ett elände utan slut och bifogar denna rapport från Tyskland. Där de gröna härjat som värst, med nedlagda kärnkraftsverk.

Baksidan på ett fossilfritt samhälle, migration och genvacciner har samma narrativ, med total tystnad från ansvariga politiker med deras media. Eftersom dessa faktorer enbart är medel för en global världsregering, med FN i ledningen och Klaus Schwab som dess nationstorped.

Att sopa konsekvenserna av FN:s agenda 2030 och Klaus Schwabs stora återställnings plan under mattan blir allt mer besvärligt för makthavare, när rapporter nu börjar strömma ut om konsekvenserna av denna idioti.

Bild från artikeln.

Vindkraftverk var tänkta att förbättra vädret, nu verkar det som om dessa saker gör det värre. Tänk på att vädret oroar sig för förändringar på en eller två grader (uppenbarligen innebär en ökning med bara 1,5°C omedelbar katastrof och att pumpa upp den med 2°C innebär en oåterkallelig katastrof)

Det finns redan gott om bevis som visar att vindkraftverk gör att lokala natttemperaturer stiger med så mycket som 1,5°C . Vilket inte skulle vara någon överraskning för druvodlare som använder stränder med stora frostfläktar för att röra upp luften på natten och därigenom förhindra frost från att bildas och skydda deras grödor.

Nu tyder en tysk studie på att dess 30 000 industriella vindkraftverk orsakar torka av det konventionella slaget (som i brist på nederbörd, inte brist på vind).

Studier tyder på att vindparker orsakar klimatförändringar, även regional torka
Att putsa landskapet med vindkraftverk för att producera förnybar energi kan leda till regional torka.
Tyskland har hittills installerat över 30 000 vindkraftverk, vilket är ungefär 1 var 11:e kvadratkilometer. Planerna kräver en fördubbling eller till och med tredubbling av vindkraftskapaciteten. Men detta kan vara skadligt eftersom nya studier visar att vindkraftsparker förändrar det lokala klimatet och därmed kan ha en effekt på det globala klimatet och bidra till regional torka…….//

En färsk artikel av Wang et al (2023) att vindkraftsparker minskar regional markfuktighet, vilket bekräftar tidigare modellsimuleringar av klimatförändringar orsakade av vindkraftsparker, t.ex. av Zhou et al (2013).

Tyska online SciFi-webbplatsen här rapporterar djupgående om ämnet. ”Klimatförändringar: Vindkraftsparker orsakar torka och torrhet – bevisen ökar [Ny studie]”.

Webbplatsen presenterar ett diagram som visar vindenergianläggningens koncentration över Tyskland:

Bild:  Bundesamt für Naturschutz .

I norra Tyskland är vindkraftsverken mycket koncentrerade, jämfört med den södra delen. Vilket sammanfaller med ökad marktorka i norr och mindre i söder.
Mörkrött svår torka, blått ingen/ringa marktorka.

”Är det en slump att marken är torrast där de flesta vindkraftverk finns?” SciFi undrar .

Allt fler bevis på sambandet mellan torka och vindparker
I artikeln undersöker SciFi ett antal publicerade forskningsartiklar i ämnet och sammanfattar:

Som avslutning kan sägas att det är säkert att vindkraftsparker förändrar det lokala klimatet. Mycket stora vindkraftsparker eller många vindkraftsparker har också en effekt på det globala klimatet. Resultaten baseras till största delen på simuleringsmodeller, varvid studien av Zhou et al. (2013), som kunde dra på jämförande data, bekräftar resultaten som finns i simuleringsmodellerna. Den nya studien av Wang et al. (2023), som vi diskuterade idag, bekräftar modellberäkningarna med hjälp av verkliga data som erhållits från en kinesisk vindkraftspark och visar för första gången att markfuktigheten reduceras av vindkraftsparker, inte bara i medvind utan också i motvind.

Slutsats: Vindkraftsparker bidrar alltså väsentligt till uttorkning av jordar och till torka.”

————————————————————————————————–

Vindkraften som skulle minska uppvärmningen, ökar den i stället, precis som migranter som skulle rädda vår välfärd och pensioner, vilket tvärtom eroderade dem och Pfizers och Modernas genvacciner gav sjukdom och död i stället för virusskydd.

Men dessa rapporter negligerar självklart SVT:s klimatexpert Erika Bjerström.

Tag hellre del av Elsa Widdings bok ”Sunt förnuft om Energi & Klimat -fakta och funderingar” Hon har ett gediget CV, civilingenjör, energiexpert med flera ledande befattningar bakom sig i stora energibolag. Fick sparken av regeringslojala Åkesson med hans trojka och är numera politisk vilde i riksdagen.

Bild från adlibris.com Pris; 273 kr

Jag förstår att hennes kompetens blev ett hot för SD:s partistyrelse, som lämnat det sunda förnuftet för framtida regeringstaburetter.

Läsvärt!
https://www.friatider.se/ny-rapport-kartlagger-sveriges-dummaste-klimatsatsningar