Är Amerika en bananrepublik?

Hatet och jakten på Donald Trump börjar mer och mer likna en häxjakt, för att hindra hans återkomst som president 2024.

Så här skriver SvD:
”Donald Trump har åtalats igen. Men det handlar inte om ett fall i mängden. För första gången i USA:s historia försöker den federala regeringen sätta sin tidigare högste chef i fängelse. …” https://www.svd.se/a/LldmOP/nytt-atal-mot-donald-trump

Denna gång är det en allt mer orolig Joe Biden med justitiedepartementet som ligger bakom åtalet, som från Trump benämns som ”lådbluffen”.

Det handlar alltså om det amerikanska medier kallar Dokumentfallet, utredningen efter fyndet av hemligstämplade dokument i hans privatbostad Mar-a-Lago i Florida. Nu verkar Joe Bidens samma förfarande vara helt bortglömt, precis som EU:s ordförandes svindleri med miljardinköp av Pfizers genvaccin.

”……Det börjar bli normen, åtalas Trump för samma sak som demokrater kan utföra utan någon rädsla för åtal. Sålunda har vi ett tvåskiktat rättssystem med rötter i selektiv åtal . Endast republikaner åtalas – ofta för påhittade ”brott” – medan demokrater ignoreras, även när de ägnar sig åt grova mutor, korruption och totalt förräderi (Mayorkas och gränsinvasionens fiasko, till exempel).
”Republikaner säger att det inte är en slump att dagen då de fick tillgång till ett FBI-dokument som påstod att president Joe Biden var inblandad i ett mutupplägg var samma dag som specialjurist Jack Smith åtalade den tidigare presidenten Donald Trump”, rapporterar Breitbart.com ” Återgivits av https://www.naturalnews.com/2023-06-09-america-descends-into-banana-republic-trumps-spokesperson-liz-harrington-indictments.html

Jag tycker att detta selektiva rättsförfarande påminner mycket av vårt eget rättsväsende. Våldtäktsmän med utomeuropisk identitet får milda straff om inga alls, medan HMF jägarens offer får kraftiga böter. Förmildrande omständigheter står som spön i backen, när kriminella invandrare riskerar att hamna innanför skranket.

Vad demokraterna med dess president inte vill förstå är att deras Trump hat kan få en bumerang effekt och gör den förre presidenten allt mer populär.

Floridas guvernör Ron De Santis som egentligen är konkurrent till Trump hörde till och med om fiaskot och skrev på Twitter:

”….Beväpningen av federal brottsbekämpning utgör ett dödligt hot mot ett fritt samhälle. Vi har i åratal sett en ojämn tillämpning av lagen beroende på politisk tillhörighet. Varför så nitisk att jaga Trump men ändå så passiv när det gäller Hillary eller Hunter? DeSantis-administrationen kommer att ta ansvar till DOJ, punktskattepolitisk partiskhet och avsluta vapenisering en gång för alla...” Citat från Natural News.

Farhågor finns nu att om Trump skulle fängslas så finns risk för att folket gör uppror, vilket kan vara planen, precis som utomlands vid färgrevolutioner, när ledare byts ut efter USA:s intentioner. Men på hemmaplan är det folket som gör uppror som då kan buras in, efter att ha utmålats som farliga terrorister.

”…Formellt hindrar dock varken åtal, rättegångar eller eventuella fällande domar Trump från att ställa upp i nästa års presidentval. Många inom hans republikanska parti delar hans påståenden om att rättsväsendet ägnar sig åt politisk förföljelse….” Citat från SvD.

Så mycket kan hända innan republikanska partiet utser sin presidentkandidat. Om det blir Trump, så lever han mycket farligt.

Zelenskyj är rädd för Trumps eventuella återkomst, liksom woke politiker, där demokraternas dominans inom universiteten kan avstanna, för att inte tala om Natos expansionsplaner och Klaus Schwabs agendor med NWO. Kort sagt så är oron stor hos FN och EU som under demokratins täckmantel vill smyga in den fjärde industriella revolutionen med fullständig kontroll av medborgarna, där coronas lock down endast var ett test på befolkningens följsamhet, där rädsla var det effektivaste medlet.

Trumpismen hotar demokratin lyder nu stridsropet från demokrater, precis som här hemma, där vänstern försöker skrämmas med statsministerns behov av SD för sin politik, som dock inte skiljer sig lika mycket år, som mellan de två partierna i USA.

Trenden är dock samma att arbetare går till höger, när vänstern bara sviker. Av vänsterns gamla ideologi finns bara en kuliss kvar, innehållet består av global socialism styrd av oligarker med stöd av internationella organisationer, där FN har fått status som vår Herres förlängda arm.

Bild, Florida Politics

Nya uppgifter framkommer nu i härvan kring president Joe Bidens och hans skandalomsusade son Hunter Bidens aktiviteter relaterade till den ukrainska gasjätten Burisma där den sistnämnde var styrelseledamot. FBI-dokument sägs visa att Joe Biden tog emot fem miljoner dollar i mutor från Burismas ledning. https://samnytt.se/fbi-uppgifter-joe-biden-tog-emot-fem-miljoner-dollar-i-muta-av-ukrainskt-gasbolag/

2 tankar kring Ӏr Amerika en bananrepublik?

  1. ”Är Amerika en bananrepublik?”

    – Det korta svaret: Ja.
    – Det långa svaret: Japp.

  2. Amerika är väl inget land utan en ”Oligarki”, eftersom Amerika kontrolleras av ”Oligarker”.

Kommentarer är stängda.