Kommuner och regioner ropar efter pengar, samtidigt som 13 miljoner av våra skattepengar finansierar en moské i Skärholmen

Det känns som jag om och omigen får bekräftat att jag bor i absurdistan. Denna gång, när jag läser en rapport från Kvartal.

Tag gärna något stärkande innan ni tar del av https://kvartal.se/artiklar/stockholm-stad-ger-13-miljoner-till-bygge-av-radikal-moske/

En skiss över den planerade stora moskén i Skärholmen. Skärmdump: https://www.skarholmensmoske.se/ från Kvartals artikel.

Kom ihåg att Stockholm stad styrs av det röda mångkulturella gänget, fast nu skyller alla på varandra.

Den stora moskén som är under uppbyggnad i Skärholmen i södra Stockholm har nära anknytning till den islamistiska rörelsen Milli Görüs. På moskéns hemsida står det att majoriteten av alla muslimer vill ha sharialagar. Skattebetalarna bidrar till projektet med drygt 13 miljoner, rapporterar Lars Åberg….”

Att moskén sprider västfientligt budskap hade ansvariga mångkulturella politiker ingen aaaaning om, eftersom islam är fredens religion. Dessa röda politiker hävdar allt mer avslaget att bygget bidrar till en mångsidig stadsmiljö.

Vars innehåll är ensidigt förakt mot värdlandet, som endast är till för att roffa åt sig bidrag, där klaner styr kriminell assistansverksamhet. Förnedringsrån av Svennar och våldtäkter av deras horor är också mycket populärt, samt att visa sin dominans genom att trängs sig före i köer och hota sig fram med att jag skall knulla din mamma och jag vet vart du bor.

De politiker som röstade ja i exploateringsnämnden i fjol vill nu inte svara på frågor om projektets idéinnehåll eller vilka som står bakom stiftelsen och dess finansiering.

”…Mosképrojektet har under mer än femton år tröskats i olika kommunala instanser. Det har handlat om markanvisningsavtal, ny detaljplan, tomträttsavtal och till sist beslut, i maj 2022, om markarbeten betalda av kommunen till en kostnad av 13,3 miljoner kronor. Inte någonstans på vägen har frågor ställts på allvar om idéinnehållet i projektet – sådant som synen på demokrati och jämställdhet – eller om hur finansieringen går till….”

Sanningen är nog den att de röda gardet liksom blå vill visa Erdogan hur islamvänliga våra Natovurmande politiker är, till skillnad från den hemske Paludan som följer yttrandefriheten från grundlagen.

”….Det västfientliga budskapet går igen på Skärholmens moskés hemsida. Där argumenterar man för att västerländsk livsstil är oförenlig med islam. Västvärlden anklagas för att sätta låga begär och njutningslystnad över allt annat. ”Den enda principen som är klar och tydlig för alla muslimer är att suveräniteten till sist tillhör Allah (må Hans Majestät vara upphöjd), så som det uttrycks i den gudomliga lagen. […] Den stora majoriteten av alla muslimer, även i de mest västerländska och moderniserade länderna, skulle vilja leva enligt Sharia och ha sin egen frihet och demokrati utifrån sin egen förståelse av dessa begrepp och ideal snarare än om hur de har förståtts i det moderna och postmoderna Västerlandet….”

Att komma till det västerländska bidragsparadiset (oftast på falska uppgifter) efter att ha passerat många trygga länder går finemang. Muddra välfärden, begå allsköns brott och förvandla Sverige till ett avskräckande exempel, det går utmärkt enligt Koranen, för att lura otrogna ger poäng hos Allah.
Och hos den globala finansmaffian, men det säger inte riksdagens nationsförrädare eller Stockholms stads politiker.

Enligt finansministern finns inga pengar till blödande kommuner och regioner. Inflation, stigande räntor, pensionsutbetalningar och alldeles för få vårdplatser innebär att rop om hjälp blir allt högre. Gamla far illa av personal som inte kan språket och skolnedläggningar står som spön i backen.

I Linköping råder stor debatt efter nedläggningar av förskolor och skolor, för att lokaler är för kostsamma. Föräldrar, elever och lärare protesterar hej vilt, men för döva öron. På ett halvår har 18 skolor lagts ner och till råga på allt så slår sig S + M styret sig på bröstet och förkunnar i lokaltidningen den 1 juni att kommunens ekonomi är god. Något samband vill styret i kommunen inte se.

Därutöver har Folkungaskolans musiklasser splittrats upp och dess elever har ”integrerats” i vanliga klasser, för att motverka elitism och främja sammanhållning. Det är så korkat så jag tror jag smäller av. Samtidigt går det utmärkt att satsa på ett stort idrottsgymnasium i fd Birgittaskolan mitt i city, som nu har renoverats. Att kunna spela Mozart och sjunka i kör är således elitism, men inte att få elit tid på 100 m och hoppa högt.

Men aldrig nämns ett pip om invandringens svarta hål, där miljarder försvinner varje år, som professor K-O Arnsberg redogjorde för med artikeln ”Massinvandringens prislapp” i Nya Tider v.22/2023.

Däremot finns ett ymnighetshorn för fossilfritt klimatnarrativ, till biverkningsfyllda och dödliga vacciner, till Zelenskyjs tiggarrop och givetvis till fortsatt rekord i invandring.

Jag misstänker finansdepartementet nu sitter och klurar på en bredskapsskatt för att finansiera 2 % målet som Nato kräver för fortsatta krigshandlingar.

Bild från boxerville.se

9 tankar kring ”Kommuner och regioner ropar efter pengar, samtidigt som 13 miljoner av våra skattepengar finansierar en moské i Skärholmen

 1. Precis. Om man nu måste luta sig mot en internationellt känd professors auktoritet. Annars hämtar man stöd i de egna erfarenheterna.

  Jag tror de flesta människor (eller är det min eller västerlandets naiva missuppfattning?) kan identifiera sig i de flesta främlingar, på individnivå. Man ser det mänskliga. Men så fort det bildas grupper så uppstår kulturellt grundade motsättningar eller parallellsamhällen av ömsesidigt undvikande i möjligaste mån (eller söker somliga upp andra och lever på dem?). Inom sociologin kan det heta ’kontrastiv identitetsbildning’. Huntington minns jag beskrev identitetens formation inte så mycket i igenkännandet hos andra, utan igenkännandet av skillnaderna – alltså vilka vi inte är (kontrasten, om man så vill).

  1. Mycket klokt att skilja på individ- och gruppnivå. Problemet är att vänstern, för att inte tala om deras feminister älskar båda två

 2. Verkar inte finnas någon övre gräns för våra kakistokrater att tillinetgöra vårt land . När slutar folk att rösta på dessa dödgrävare ?
  Mvh Sjöström

  1. Det är en fråga som jag ständigt grubblar på, hur majoriteten av väljare vägrar inse bedrägeriet. De är dopade i det lika värdet och tror på vad statsmedia förmedlar och vägrar se samband och konsekvenser av massinvandring samt makthavares svek.
   Likt papegojor upprepar de vad politiker säger, vaccin räddar liv och krigsalliansen Nato räddar oss från krig.
   Om klimatet jamsar flertalet med, men i praktiken grillas flintastek, de åker bil och flyger som aldrig förr. Vilket jag ändå betraktar som ett friskhetstecken, bakom läpparnas falska grupptrycksbekännelser.

 3. Vad är det för ansvarslösa immunitetspolitiker som får husera fritt utan konsekvenser? Miljoner dit och miljarder dit! Bara det totala värdet av Sveriges militära stöd till Ukraina var/är på ca 16,9 miljarder kronor (24 mars 2023). Sverige har hittills bidragit med sammanlagt 112 miljoner kronor till stöd för de jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien. VEMVILKA är det som kontrollerar Sverige egentligen? Inte är det våra s.k. springschasar till politiker i varje fall. Det borde väl alla snart ha insett.
  Tydligen kommer man se till att Sverige sjunker snabbare än VI kan ana. NATO, det politiska beslutet om medlemskap som går emot folkviljan! Kan detta övergrepp på folkviljan bli spiken i kistan för Sverige i all EVIGHET? Det vill säga förslavade.

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=svenskt+ukrainskt+bist%C3%A5nd

  1. Pengar finns i överflöd till alla andra av världens offer, medborgare skall bara hålla tyst, jobba och betala. Nu har tom SD vikit sig (i vanlig ordning) för Kristerssons planer med höjd pensionsålder till 67 år. Målet är nog att gå från arbete till det eviga livet, så kan inarbetad pension spridas ut till ständigt nya offer.
   Nyligen fick landets generaldirektörer löneförhöjning, statsministern måste se till att lojaliteten inte sinar.

 4. Ytterligare ett steg närmare en svensk diaspora och inre samt yttre exil, ju mer islam rotar sig i Sverige och Västerlandet. The bloody borders of islam, som Huntington skrev om.

  1. -Samuel Huntington, statsvetare, forskare skrev om islams blodiga gränser i boken ”The clash of civilization” som återgavs i (Svd 2013 -11-23) bl.a …”överallt där islam delar gräns med en annan civilisation uppstår krig, kamp och kollision. De använder västvärlden som projektionsyta för sitt lands tillkortakommanden. De reaktionära ideologierna har fått ny geografi”. https://word.harrietsblogg.se/2016/02/13/verklighet-vackra-ord-och-fakta/

Kommentarer är stängda.