Slopa föreningsbidragen till civilsamhället och håll tummarna för Erdogan

Hur kommer det sig att vi har ett system för bidrag till föreningar som är så enkelt att missbruka?” frågar sig Adam Cwejman:, ledarskribent i GP och konstaterar att det utbredda fusket sänker tilliten i Sverige.

https://www.gp.se/ledare/bidragsfusket-s%C3%A4nker-tilliten-i-sverige-1.99144868

Hur kommer det sig att vi vill vara med i Natos krigsallians? Är det ingen ledarskribent som frågar sig, eftersom vänstern har abdikerat även i denna fråga.

Adam Cwejman konstaterar att det romska ungdomsförbundet under 10 år fått 40 miljoner till sin verksamhet, av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) vilket är lika mycket som det tar att gå igenom hela grundskolan för en klass. 

Hur mycket Nato inträdet kommer att kosta är däremot höljt i dunkel.

Kontrollen är obefintlig för de enorma föreningsbidragen, som är lika viktiga för socialdemokraterna som deras lotterier och de privata mottagnings- fickorna är mycket stora. Att betala ut är enkelt, men att kontrollera är svårt, det kostar stora pengar i personalresurser, det inser tom Riksrevisionen.

Jag vill tillägga att fickorna fylldes på, när skadestånd utbetalades för polisens register över romer, som enligt politiker aldrig har snott en spänn.

När tom DN den 2/5 rapporterade om fusk, jävsförhållanden mellan anställda och att det inte gick att konstatera att pengarna användes ändamålsenligt, när MUCF försökte göra efterkontroller av det romska ungdomsförbundet, då borde ansvariga politiker reagera, men icke.

”….Revisionsbyrån KPMG anlitades och de fann ”stora allvarliga brister” gällande bokföring och medlemsantal. I mer än hälften av stickproven fann KPMG oegentligheter. Exempelvis fann man att ungdomsförbundet hade fått en utbetalning på två miljoner kronor för att hjälpa ukrainska flyktingar. Men vilka som hjälptes finns inga spår av. Varken Migrationsverket eller lokalföreningar inom Romska ungdomsförbundet har någon kännedom om att flyktingar ska ha hjälpts av pengarna…..”

Och så här fortsätter det, samma fusk med bidragspengar rakt ner i privata fickor konstaterade en annan revisionsbyrå när Romska kulturcentret i Malmö granskades.

Varför är utgångspunkten att stora delar av det civila samhället ska leva av offentliga bidragspengar? frågar sig Adam Cwejman avslutningsvist och föreslår skattelättnader och avdrag för donationer som en lösning för att stävja bidragsfusket till civilsamhällets otaliga föreningar.

Vilket jag inte tror på, uppfinningsrikedomen för privat berikning är alltför stor, därför slopa hela bidragssystemet för civilsamhället.

När en representant för det skattefinansierade muslimska studieförbundet Ibn Rushd hotade med kravaller på grund av uteblivna extra bidrag för en ramadanfest tvingades Malmö stad göra en polisanmälan för olaga hot rapporterade Sydsvenskan, som Fria Tider återpublicerade. https://www.friatider.se/fick-inte-extra-bidrag-till-ramadanfest-hotade-med-kravaller

Bidragsmissnöjda muslimer är inte att leka med, de har av röstfjäskande politiker fått lära sig att Sverige är bidragsparadiset, utan kännedom att det är värdlandets alla Svensson som tvingas stå för notan med sitt slit från morgon till kväll. Om han skulle klaga så kommer Expo (SVT:s fakta organ) direkt med rasist stämpelfärg.

”Pensionsåldern höjs! Skatterna har blivit både högre och fler, ändå fortsätter Sveriges utveckling att gå baklänges konstaterar Petra Agapi i Swebbtv.

Vart tar pengarna vägen?

Vallöften lyser med sin frånvaro och de som arbetar hårdast får minst över. Utvecklingen liknar ingenting av det makten lovat oss sedan åratal tillbaka i tiden. Slaveriet avskaffades aldrig. Sverigehjulet, en tragisk utveckling – Swebbtv Krönika av Petra Agapi”

Välkommen till Absurdistan, utsugningens högborg”, konstaterar signaturen Gunnel i kommentatorsfältet och det kan vi hålla med om.

Tänk om regeringen kunde slopa dess Nato ansökan också. Då skulle skattepengar sparas till vård, skola och omsorg som politiker rabblar inför val, sedan är det bistånd, migration, fossilfritt och EU som har högsta prioritet, eftersom den internationella karriären måste värnas oavsett pris. Det finns just nu ett lite hopp om fördröjning med Nato inträdet eftersom Erdogan leder mycket knappt i Turkiets val med oppositionen tätt i hasorna.

”En sak är säker – att Erdogan fortfarande är väldigt populär. Och att det tycks bli en andra valomgång i presidentvalet. Men ännu återstår röster att räknas. Oppositionen kan vara starkare än det verkar…” https://www.svd.se/a/onl2dV/star-klart-infor-ny-omgang-manga-alskar-erdogan

8 tankar kring ”Slopa föreningsbidragen till civilsamhället och håll tummarna för Erdogan

 1. Hur kan man bli nekad till hjälp med ”livets nödtorft” p.g.a. att man är hemlös! Hur mår socialsekreterarna (kassörskorna) egentligen? Hemlösa mår nog ”skit”.
  Tydligen gäller inte det sociala ”skyddsnätet” för alla, Vilka ”humana” konsekvenser kan det ge?

 2. Örebrokommunfullmäktige i Örebro bidrar med mer än 70 miljoner till Islamistiska skolor, medan ekonomi till att minska hemlösheten verkar inte vara av intresse. Javisst ja, man måste komma ”utifrån” för att få både bostad och försörjning. Hemlösa får inget försörjningsstöd om man inte söker arbete! Klarar uteliggare av att arbeta socialtjänsten och arbetsförmedlingen?

  1. ”…. Hemlösa får inget försörjningsstöd om man inte söker arbete!…” Det lika värdet är mycket olika beroende på hemvist. Utomeuropiskt har högst värde, infödda svenskar har lägst, eftersom deras röst val är mer opålitligt. Men vi kan konstatera att det är ingen skillnad mellan Anderssons och Kristerssons politik, de är båda hängivna globalist lakejer.

 3. Varför alla dessa bidrag, är för att staten, läs S partiet, vill ha ett folk som är beroende av deras välvilja. Vilket visar sig i valet, folk vill ha kvar pengar som flyter in,utan krav eller efterföljning. Som socialbidragen. Därav, en stor orsak till S partiets höga procent av väljare.

  1. Tack för din kloka kommentar!
   Nu får Magdalena goda råd i USA hur hon med rörelsen skall vinna valet 2026, efter demokraternas Trump hat modell.

  1. Det är enda gången jag stödjer en muslimsk ledare. Jag förstår att oppositionen främst med unga som vill ha förändring, men vad de inte förstår att USA med sina lakejer finns bakom dörren.

  2. Det tror jag inte. Antingen kommer Sverige att underkasta sig precis alla krav Turkiet under Erdogan ställer, för att blidka honom, eller så kommer de andra NATO-medlemmarna antagligen pressa Erdogan till följsamhet. Det är det som är problemet med en muslimsk stat – det är en främling i en västerländsk allians; en anakronism från det Kalla kriget. Turkiet kommer att fortsätta jävlas om de tillåts att jävlas, när Eurasiska regionen kommer att få en alltmer viktig geopolitisk och ekonomisk betydelse när Kinas storslagna projekt BRI växer fram. Där ligger Turkiet mitt i smeten.

Kommentarer är stängda.