FN har förvandlats till en ”nödlägesplattform” för att mildra USA:s förlorade roll som världspolis

Jacob Nordangård, filiosofie doktor och författare är en ovanlig akademiker med skarp analysskärpa för omvärldens förändring, som Europas ledare borde lyssna på, i stället för att predika om mänskliga rättigheter och sticka huvudet i sanden, när verkligheten inte bryr sig om deras direktiv.

Därför blev han snabbt akademins gossen Ruda, inte minst efter sina tidigare böcker om till exempel Rockefellers klimatsmarta historia.

(Uttrycket ”gossen Ruda” har i svenska språket blivit synonymt med en vanligen yngre, något vanvördig och okonventionell person eller aktör.
Ruda illustrerar i tidskriften Grönköpings Veckoblad ”ett oroselement, en respektlös individ, företrädesvis en ung mansperson, som inte riktigt håller sig inom ramarna, som alltid ställer till med bråk och som inte spelar enligt reglerna” Wikipedia)

Här intervjuas han av Swebbtv: Vi överlåter åt FN att stänga ner vårt samhälle – Jacob Nordangård i Fjärde Statsmakten 171

Här är sammanfattning från Swebbtv;

Artificiell intelligens, AI, är i ropet just nu och en som satt sig in i frågan är filosofie doktorn och författaren Jacob Nordan gård. Han har skrivit boken ”Den digitala världshjärnan” som beskriver AI och den nya teknologin och hur detta kan komma att styra världen. Vi står enligt Nordangård inför en förändring av världsordningen. Efter andra världskriget uppstod en bipolär världsordning där polerna var USA och Sovjet. I och med Sovjets upplösande blev USA den enda polen.

Vad vi ser nu är att flera länder håller på att växa sig starka och en multipolär värld håller på att skapas i samband med att USA håller på att tappa sin kraft. Inom FN håller det på att skapas något som kallas en ”nödlägesplattform” som skall kunna användas som ett globalt redskap för att hantera olika länders befolkningar vid nödlägen.

Jacob Nordangård berättar om den f.d. säkerhetsrådgivaren åt presidenten Jimmy Carter, Zbigniew Brzezinski, som skrev boken The grand chessboard. Boken skrevs under Clinton-administrationen 1997-1998. Den beskriver hur USA fått den unipolära rollen som ensam världsmakt efter Sovjetunionens fall. Där beskrivs hur USA ska hantera detta och att Ukraina är ett viktig region att kontrollera. Brzezinski beskriver i boken att USA:s unipolära roll inte kommer att bestå, utan att ”alla ting har en livslängd som tar slut”. USA:s sista roll blir att förbereda för vad som ska komma efter fallet av det amerikanska imperiet. I den nya ordningen, som är multipolär, är FN den som leder världen. Zbigniew Brzezinski har varit hjärnan av mycket av den utrikespolitik som USA fört. Särskilt de krig i Mellanöstern kan tillskrivas hans idéer berättar Nordangård. Om Henry Kissinger kan beskrivas som republikanernas ideolog, så kan Zbigniew Brzezinski sägas vara demokraternas dito. Han hade en mycket viktig roll till att öppna upp Kina för handel med Väst säger Nordangård.

Att USA har haft ett så stort intresse i Ukraina beror på att det är en central del av den stora landmassan Eurasien. Ukraina är ett så kallat ”hjärtland” beskriver Nordangård. Det förra stora paradigmskiftet var efter andra världskriget. USA tog då över rollen som världsledare efter England. Den stora handelsvalutan blev dollar i stället för pund. En rad organisationer startades så som FN, världsbanken och IMF startas upp. Planerna för allt detta skapas under kriget. Idag sker något liknande säger Nordangård. Nu har vi också ett krig, samtidigt som stora förändringar av världsordningen planeras och lanseras.

Det som pågår nu berättar Jacob Nordangård är att man håller på att skapa den så kallade ”nödlägesplattformen” med vilken man på överstatligt vis ska kunna införa olika typer av reformer som alla länder måste åtlyda. Man bakar ihop klimatet med pandemier för att kunna ”förutspå” nya pandemier p.g.a. det förändrade klimatet. En pandemin är endast ett sätt på varför den nya nödlägesplattformen utlöses. Det finns sju stycken identifierade ”kriser” som kan utlösa den berättar han. Man använder en form av nätverksstyrning där nyckelpersoner inom särskilda områden från olika länder samlas och får instruktioner om hur de ska agera om (när) någon händelse, t.ex. en pandemi, inträffar. Man ska följa styrdokument så att ingen agerar självständigt. Högst beslutande för att dra igång en händelse är FN:s generalsekreterare.”

(Mot FN med WHO:s utökade globala makt protesterar Elsa Widding, medan Åkesson med sina närmaste vänner jamsar med EXPO, som satte i gång drevet mot henne)

——————————————————————————————————-

FN:s styrdokument och konventioner är för Sveriges ledare vad Koranen är för muslimer. FN gödslas med våra skattepengar, där det mesta försvinner till höga löner, ohemula förmåner, resor, middagar, påkostade konferenser mm och bara smulor återstår till fattigt folk, efter att deras härskare tagit sitt.

Jag förstår att Margot Wallström med sina gelikar trivs med sina FN-uppdrag. EU kommer strax efter som världsidol, där liberaler kan sälja sin svärmor för en plats i ljuset.

Nu är det fd EU kommissionär Cecilia Malmström som visar vilken otroligt fin människa hon är, när hon lämnar Pehrsons liberala parti för att han ingår i en regering som tvingats ha stöd av SD genom Tidöavtalet, som dessa liberala, självsvåldiga ministrar inte tycks förstå tack vare en osynlig statsminister som aldrig sätter ner foten. Det är därför Pehrson mumlar om att Tidöavtalet inte är ett avtal utan någon diffus riktning, som ingen förstår.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/pehrson-malmstrom-lamnade-for-att-hon-var-missnojd-med-tidosamarbetet

Nu hånar Tobias Trodé (M) SD för att vika sig , när EU:s migrationspakt har baxats igenom ministerrådet och frågan är om han inte kommer att få rätt. Alla Europas länder skall bli mångkulturella och tvings ta emot icke integreringsvara unga män från tredje världen, flertalet utan asylskäl, för nu skall Ungern och Polen få krypa till korset. Vår EU kommissionär Ylva Johansson (S) är nu i sitt esse, som får mig att direkt stänga av min gamla TV. Hyckleriet hos EU-eliten är monumentalt.

https://www.friatider.se/m-sakra-pa-att-sd-viker-sig-om-eu-tvang-pa-invandring

Mer om Nordangård finns under blogg kategori; Jacob Nordangård.

2 tankar kring ”FN har förvandlats till en ”nödlägesplattform” för att mildra USA:s förlorade roll som världspolis

  1. Clownvärld. Dekadens och inkompetens på skrattretande nivå. Race to the bottom. Hela världen har inte sovit eller passivt inväntat den egna civilisationens eller nationens sönderfall, utan det är huvudsakligen en vit, västerländsk tragedi eller förbannelse genom ’gaslighting’. När vi slutligen kommer ut ur denna bisarra tid, kan kartan ha ritats om ordentligt. Men i historiens längre perspektiv så är det kanske inte mycket nytt under solen. Den insikten skulle i sig kunna hjälpa en att betrakta nutida galenskaper med större överseende eller humor.

    1. Var tvungen att läsa på om gaslightning;
      ”Den som gaslightar någon förvränger eller utelämnar viktig information. Målet är att få offret att tvivla på sitt eget förnuft. Ordets rötter går tillbaka till en pjäs av Patrick Hamilton. Den brittiske dramatikern Patrick Hamiltons drama Gas Light hade premiär 1938…”

Kommentarer är stängda.