Skall Sverige gå med i Nato? Nej, svarar alternativ media, ja enligt makthavarnas media.

Skillnaden är stor mellan väljares svar om du läser t.ex DN eller alternativ media.

I Yrsa Häggströms blogg ”Bakom kulisserna” svarar 98 % Nej till Nato. https://bakomkulisserna.biz/2023/04/17/ska-sverige-ga-med-i-nato-rosta-har/

Enligt en undersökning från TV 4 av Sifo i fjol svarade svarade 59 procent att de tycker att Sverige ska gå med i Nato om Finland går med, 17 procent svarar nej och 24 procent är tveksamma.

Enligt en Novus undersökning i januari i år har stödet för Nato ökat till 63 % och där 22 procent var emot ett Nato-medlemskap. 15 procent av de tillfrågade valde svarsalternativet ”vet ej” och vi får bara konstatera att medias Rysslands skräck är mycket lyckosam.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/historiskt-starkt-stod-for-nato-medlemskap

Enda ljusglimten var att en majoritet ansåg att fjäskeriet för Erdogan är för stort. Nu skall den årliga minnesstunden för folkmordet på kristna och aramenier ställas in för att inte Erdogan skall bli sur.
Lite motsägelsefullt då denne man ännu sitter på nyckeln till Nato dörren. Det är som de röstande inte har förstått att den humanitära stormaktens godhetssignalerande inte imponerar på Turkiets starke man. Att vara en humanitär stormakt och samtidigt fjäska för despoter är inte lätt. Försvarsminister Pål Jonson visste inte till sig av glädje när han under Aurora 23 fick promenera med USA:s försvarsminister Lloyd Austin som klämde ur sig att Sverige har visat på stort ledarskap…i hyckleri och dubbelmoral är min åsikt.

Bild från artikeln. Foto: SVT grafik.

Novus undersökningen beställdes på uppdrag av SVT januari 2023. 

Tyvärr tror jag att en folkomröstning hade givet liknande resultat, samma masspsykos råder som under coronan.

I alternativ media är samsynen mycket homogen med Nej till Nato, fredssamtal i stället för vapen. Det hjälper föga, när en majoritet av väljarkåren enbart verkar läsa sin lokaltidning, ev. med DN, SvD, Aftonbladet och Expressen som komplement. Ännu sväljer en majoritet av medborgare allt som kommer från Rapport och Aktuellt, där samsyn med rådande trenders fosterlands fientlighet är mycket uttalad.

Vilket gör att jag enbart gläder mig åt mina avverkade 76 år, men trist att inte få veta vad som händer längre fram.

Jag får glädjas åt de som ännu orkar protestera, som Nätverket Folk och fred, vilket givetvis sablas ner. https://folkochfred.wordpress.com.

Deras upprop lyder;

 • Stoppa Aurora 23 (en stor militärövning med Nato och dess allierade i norra Sverige som pågår mellan 17 april och 11 maj)
 • Nej till Nato medlemskap
 • Inga kärnvapen på svensk mark
 • Nedrustning för miljö och välfärd

Demonstrationer äger rum flera städer tid och plats se https://www.stoppaaurora23.se

Från https://www.globalpolitics.se/dags-att-agera-for-fred-protestera-mot-aurora23/ den 17 april.

Bild; kulturbilder.se

3 tankar kring ”Skall Sverige gå med i Nato? Nej, svarar alternativ media, ja enligt makthavarnas media.

 1. Hans Myrebro har skrivit en intressant bok : NATO ett monster på katastrofkurs . Den är läsvärd och jag rekommenderar den. Att folk inte sätter sig in i saken om NATO tror jag beror på att de inte orkar läsa . Lättare att lyssna och svälja .
  Mvh Sjöström

 2. Ett mycket intressant inlägg när det gäller Sverige och NATO.
  Det är tyvärr så att ett antal politiker på riksnivå, riksdagspartier, t ex M, militären och
  statskontrollerad media driver på för ett NATO-medlemskap och ger därför en mycket
  ensidig bild när det gäller NATO, som är USA:s redskap för att upprätthålla sitt världs-
  inflytande. Dessa vill skapa en masshysteri, vilken går att på att den amerikanska militären med allierade är Sveriges räddning undan det ryska och kinesiska hotet. Det
  är sällan man tar upp nackdelarna med ett fullt NATO-medlemskap. Det har dock förekommit i DN:s kulturdel och ett antal insändare i olika dagstidningar har tagit upp detta och ett flertal inlägg på nätet tar också upp nackdelarna, vilket bevisar att det finns ett motstånd mot NATO i Sverige som är större än man tror. Det är ju inte heller omöjligt att Aurora 23 krigsövningen kan vidga motståndet, då folk kan komma till insikt i vad ett NATO-medlemskap innebär. Den 22/4 dvs i morgon är det också rikstäckande manifestationer mot NATO, Aurora 23 och kärnvapen, vilka kan bli stora med tusentals personer, t ex i Göteborg, Växjö, Umeå mfl orter.

  1. Varmt Tack för din kommentar, som gav en misslynt och politikertrött pensionär lite uppmuntran!

Kommentarer är stängda.