Från Kvartal och DGS: ”Detta säger Koranen om våld” och ”Sveriges politiker vill att deras mobboffer ska släppa in dem i Nato”

I Kvartal fann jag en artikel ”Detta säger Koranen om våld” av dess vetenskapsredaktör och författaren Henrik Höijer, som landets islamvurmare borde läsa.
https://kvartal.se/artiklar/detta-sager-koranen-om-vald/

Han citerar från en liten bok ”Desinformation om Koranen” utgiven 2020 av den pensionerade professorn och forskaren Svante Brandänge.

”Inte många svenskar har läst Koranen, skriver Höjer, en bok som berör oss allt mer. Men vad står det egentligen i denna bok? Hur ofta uttalas hot eller uppmuntras det till våld? Kvartal har tagit del av en systematisk genomgång……
Brandänges analys om Koranens hot mot otrogna landade i 440 st, alltså ett hot på varje sida i denna för muslimer vägledande bok. Påpekas bör att denna svavelosande bok mot otrogna även innehåller uppmaning att hjälpa fattiga, ge allmosor och vara barmhärtig, men enbart för dem som gått över till den rätta läran, för oss andra finns ingen nåd. Vi ska få ”smaka helveteseldens pina, brinna i den eviga elden…”

Vi i det sekulariserade Sverige kan rycka på axlarna och inbilla oss att dessa svavelosande suror är väl inget som troende muslimer tror på idag, precis som värdlandets religiösa har lämnat Gamla Testamentes vålds
uppmaningar.
Tyvärr tror jag att denna uppfattning är fel. Koranens verser och föraktet mot otrogna möter en muslim under hela livet och kan förklara dagens jubel och hejar rop, när terrorister släcker otrognas liv.
Påsk upploppen talar sitt tydliga språk, precis som förortens gängkriminella, som i media verkar sakna en mor och far. Tänk så fint att denna heliga skrift ger alibi för allsköns brottslighet mot otrogna, men det verkar också som mordlystna unga gossar i narkotika krigen inte tar så hårt på mordoffrets religiösa tillhörighet, när självsanering ständigt pågår.

Några exempel:

-”När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem.”

-”På tjuven, vare sig man eller en kvinna, skolen I avhugga händerna till lön för vad de begått och till näpst från Gud.”

-”För den som förnekar Honom skall kläder av eld skäras till och skållhett vatten ösas över deras huvuden, vatten som skall fräta söder deras inälvor och hud. Och de skall hållas i schack med krokar av järn.”

-”Troende! Sök inte förtrogna vänner bland dem som står utanför er gemenskap.”

-”De som kämpar mot Gud och hans sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från sitt land.”

-”När I möten dem, som äro otrogna, så halshugg dem tills I anställt ett blodbad bland dem!”

-”Troende! Bland era hustrur och era barn kan finnas de som är era fiender; var därför på er vakt emot dem!”

-”Troende! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter – de stödjer och skyddar varandra – och den av er som söker deras stöd och skydd blir en av dem.”

För troende muslimer kommer dessa ord direkt från Allah till analfabeten och profeten Muhammed.
Tyvärr verkar orden också gå rakt in i hjärtat på Sveriges Radio, som kallar Koranen för en helig skrift – utan citattecken och slänger därmed ut värdegrunden med besked.

Bild från reviewofreligions.org.

Om någon tvivlar på ovanstående om Koranen läs gärna häxjakten på skolpojkar i England som råkade tappa en Koran, vilket nu givit ny energi åt Paludan.
https://doku.nu/2023/03/20/haxjakt-mot-skolpojkar-i-england-efter-tappad-koran/

Lästips inför helgen!
Är Robin Erikssons artikel i DGS, där han är en omtyckt gästskribent. I går skrev han en artikel om hur ”Sveriges politiker vill att deras mobboffer ska släppa in dem i Nato” med välgörande helt floskelbefriade ord så det visslar om det. 
I Kommentatorfältet rekommenderas signaturen ”AGDA”, som är lika arg som jag själv på landets PK normalisering av allt som är onormalt.

Självklart kallar SvD:s Ungerexpert Anamaria Dutceac Segesten Ungerns motiv för att inte direkt säga Ja till Sveriges Natoansökan för sandlådeargument. Men skriver man för statsmedia då befinner man sig jämt i en sandlåda.
https://www.svd.se/a/mQV9vl/expert-om-ungerns-natokrav-pa-sverige-sandladeargument

2 tankar kring ”Från Kvartal och DGS: ”Detta säger Koranen om våld” och ”Sveriges politiker vill att deras mobboffer ska släppa in dem i Nato”

  1. ”Påpekas bör att denna svavelosande bok mot otrogna även innehåller uppmaning att hjälpa fattiga, ge allmosor och vara barmhärtig, men enbart för dem som gått över till den rätta läran”.
    Är det därför som vissa som nekats asyl kan bo hos likasinnade i Sverige? Bara de har den ”rätta läran”!

    1. God slutsats!
      Om SD:s krav på folkräkning blir verklighet, så borde sannolikt otaliga lägenhetsinnehavare åka dit för storskaligt fusk med allehanda bidrag. Men L och KD ministrar kommer väl i vanlig ordning att protestera av denna kränkning. Status med ministerlön gick som smort att acceptera, men att hålla avtal gör det svårare att godhetspositionera som har byggt upp hela deras politiska karriär.

Kommentarer är stängda.