Nya tankemönster om vänster och höger

Dessa kloka tankar kommer från en bloggföljare med stort intresse och engagemang för politik sedan ungdomen.

Vänster och höger har inte samma innebörd i dag som i går. Tyvärr råder nu en hejdlös svart/vit indelning från politiker, så kallade experter och medier. Putin, XI Jingping är onda liksom vaccinmotståndare, klimattvivlare och helt kört är det om man föredrar Trump framför Clinton familjen. De goda får Ni lista ut själva.

——————————————————————————————————-

Vad står begreppen vänster och höger för idag?

Den vänster, som vi möter i exempelvis sajten Global Politics, liknar till stora delar budskapen i alternativmedierna.

Vi ser alltså en ommöblering i det politiska landskapet, jämfört med förr. Då delade vi, röda ungdomar, in befolkningen i onda och goda, som om allt vore svart eller vitt. Liksom pjäserna på ett schackbräde.

Det berodde på att vi inte var tillräckligt upplysta, utan trodde blint på våra ledare. Men det var åtminstone enklare än idag, när begreppen vänster och höger blir allt mer trubbiga, flyter ihop och kan bli obrukbara.

Nya fronter dras upp. Nu är det globalister mot nationalister, och progressiva mot konservativa. 

En del av den gamla vänstern finns idag hos globalisterna, där de verkar vara meningsfränder med Soros och Gates.
Samtidigt möter vi en annan del av forna vänstern i det konservativa lägret. Gissar att det antikapitalistiska partiet Framåt Sverige är ett exempel på den vandringen, eftersom de varit med i den alternativa bokmässan, forum för bl.a. Swebbtv och Nya Tider.

Så får vi vänja oss med nya tankemönster.

—————————————————————————————————————-

Värderingsskala om GAL och TAN Bild från aftonbladet.se

Själv klassas jag in i TAN, men ifrågasätter ordet auktoritär som har en negativ klang. Men jag förstår att ordet skall avskräcka.

Så här definierar ett uppslagsverk ordet https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/auktorit%C3%A4r

”Vad menas med auktoritär?
Svar; Auktoritär, autoritär (franska autoritaire ’myndig’, ’befallande’), innebärande eller grundad på envåldsmakt, diktatorisk. Om auktoritärt styrelsesätt, se diktatur.

Självklart är det för globalister diktatur om folket får bestämma.
Att nationalstaten borde vara garanti för demokrati med fria val är något som de helst vill glömma.
Hur fria valen egentligen är kan diskuteras, när folket sopas bort från viktiga frågor som invandring och Nato anslutning. Partledningar gör sina röstlistor efter hur partilojala aspiranterna till riksdagen är och slår sig för bröstet för hur demokratiskt landet är.

2 tankar kring ”Nya tankemönster om vänster och höger

 1. Vänster – höger. Begreppet kommer från franska revolutionen 1789. Aristokratin, vad som fanns kvar, satt till höger i parlamentet, revolutionärerna till vänster.

  Det finns inget höger och vänster i Kina. Begreppet existerar inte. XiJinping, han skall följa folkviljan, eller riskera att avsättas. Det betyder att vissa frågor hamnat i hörnet av extremhöger efter europeiska mått, och andra i extremvänster, och allt däremellan. Det ger den flexibilitet som ”väst” och Sverige helt saknar. I väst är all svart eller vitt och desinformation skapar motsättningar och låser upp och stoppar all utveckling.

  Auktoritär, det har betydelse i Kina. Det är folkviljan som skall vara auktoritär. Det är folkviljan som skall genomföras, vad utlänningar eller extrema smågrupper vill blir betydelselöst.

  Sverige har en ”representativ demokrati” synd bara att den numera representerar USA och krigskomplexet. Svenskarna får ju till och med numera betala för USAs massiva upprustning och krigsförberedelser. Det är det som kommer på elräkningen till exempel.

  Exempel på auktoritära beslut är massinvandringen, auktoritära beslut av utländsk makt, USAs, diktatur, kärnvapenavtalet, som ger USA rätt att stationera kärnvapen i Sverige och göra Sverige till ett kärnvapenmål , värdlandsavtalet, som liksom Permittentavtalet med nazisterna 1940 som gav nazisterna rätt att använda svenskt territorium och resurser för sitt krig. Nu tillåts USA göra samma sak som nazisterna 1940. Använda Sveriges territorium för USAs krig. Sedan har vi NATO avtalet som ger USA rätt att beordra svenskar i krig som sina legosoldater och förbrukningssoldater, som USA gör nu i Ukraina med ukrainare. Sverige har redan en amerikans marionettregim på plats, liksom Ukraina.

  1. Men vad jag har svårt att förstå är Olaf Scholtz eftergivenhet för Biden med hans djupa stat.
   Tysklands förbundskansler låter EU:s ekonomiska lok få köra in i hangaren.
   Jag undrar vad han och Biden talade om vid hans snabb besök i Vita Huset. Mutor i den högre klassen?
   Scholtz har inte folket med sig, som demonstrerar i Berlin för fredsförhandlingar i stället för krig i Ukraina.
   Demonstrationer sker även i flera andra städer i Europa, det är bara svenskarna som sover vidare och tror på vad media skriver.
   Hur kan det tyska näringslivet gå med på detta ekonomiska självmord?
   Eller nöjer sig dess ägare med att bli uppköpta av USA:s oligarker?
   Skäms de ännu över Hitlers bravader i lebensraum och massmord?
   USA tillämpar ju samma strategi i dag med > 700 baser i andra länder och lägger beslag på de fattigastes naturtillgångar, främst i Afrika.
   Petrodollarn håller uppe USA:s ihåliga ekonomi. Tyvärr märker inte väst att den efterkoloniala tiden är förbi, även om Rishi Sunak, Storbritanniens premiärminister inte vill se det i sitt närmande till EU.
   Samma masspsykos upprepar sig som tidigare, nu är det USA som kämpar på sista versen.
   Oron är stor över Bric ländernas snabbväxande ekonomier (Kina, Ryssland, Indien, Sydafrika, Brasilien och där Argentina och Iran nu sökt medlemskap, därutöver står många andra länder som har tunga erfarenheter av västs demokratiexport i farstun)
   Bric gör nu gemensam sak med en egen utvecklingsbank samt en nödfond.
   Inte konstigt att Biden är stressad och försöker splittra dem.
   Om Mellanösterns oljerika stater överger dollarn som betalningsvaluta, då kan dollarn hälsa hem.
   https://www.di.se/artiklar/2014/7/15/brics-lander-startar-ny-bank/

Kommentarer är stängda.