Medias haveri i rapportering från kriget i Ukraina

I dag blir freds kämpare kallade för Putin troll i västs media. Här finns bara ont och gott. Helgonet heter Zelensky och syndaren är givetvis Putin, som skall förstöra demokratin i hela Europa. För USA betraktas som Guds sändebud i västs liberala press, oavsett hur många miljoner människor som strukit med, när de låtsas skydda mänskliga rättigheter med demokrati i hela världen, bara efter det andra världskriget.

Kriget står nu och väger. Vår offensiv väntas från Putin och Zelensky väntar på tunga vapen system från väst. Allt medan pressen abdikerar från sitt uppdrag att presentera objektiva fakta från båda lägren så långt det går. Media beter sig som jublande fans, när Biden presenterar sitt snömos, för att inte tala om Zelensky, när han kramat ur allt av sina skådespelartalanger inför världens ledare i sin tiggerishow.

Om någon av statsmedias journalister skulle presentera bakgrund till kriget , då skulle han/hon få sparken. Därutöver finns nu –spionlagen på plats som hinder för allsidig information. Jag är övertygad om att proposition 2021/22:55 orsakades av regeringens kryperi för despoter bara för att släppas in i krigsalliansen NATO. Här råder tyvärr djupt samförstånd mellan höger och vänster.
Samma gäller –terrorlagen som fått hård kritik av lagrådet, men vad gör inte regeringen för att blidka Erdogan.
Vad som är terror kan variera med vilken regeringen som är på plats. Att delta i ett möte eller vifta med en flagga kan bli bevis för deltagande i en terrororganisation.

Terror mot vem/vilka är den springande punkten?

Nu går det fort den 9 mars läggs propositionen fram och lagen träder i kraft under juni i år. Skillnaden är stor, när det handlar om återbetalning av el bolagens rofferi, då är uppförsbacken lång.

Därför är det välgörande att läsa frågor som Stephen Kinzer ställer. Han var New York Times platschef i Nicaragua 1983-1989 och är författare till ”Blood of Brothers: Life and War in Nicaragua”. Han är senior fellow vid Watson Institute for International and Public Affairs vid Brown University.  Förmedlat av https://www.globalpolitics.se/putin-och-zelensky-syndare-och-helgon-som-passar-in-i-var-historiska-berattelse/

https://responsiblestatecraft.org/2023/02/21/we-made-putin-our-hitler-zelensky-our-churchill-and-the-media-fell-in-line/

”….Ingen större tidning verkar ställa grundläggande frågor om detta krig, konstaterar han.   

Har Putin rätt att inte vilja ha fientliga baser vid sin gräns?

Ska vi bidra till att tusentals människor dör för att göra en politisk poäng?

Bidrog vi till att provocera fram kriget?

Hur stor del av Ukrainas armé är pro-nazistisk?

Varför spelar det någon roll för Förenta staterna var gränsen i Donbas dras?

Bör vi ta hänsyn till Ukrainas rykte som ett av världens mest korrupta länder innan vi skickar enorma mängder bistånd till landet?

Är denna konflikt verkligen en titanisk uppgörelse mellan demokrati och autokrati, eller bara ännu en europeisk skogsbrand? 

Tyvärr verkar det som både Kristersson och Andersson också svarar ja på dessa frågor, för att inte tala om Åkesson med hans vänner, som nu vill visa hur snäll Zelenskyj är medan Putin döps till den onde syndaren.

Kanske SD:s elit också har börjat tänka på framtida reträttplatser, när de nästan är inne i den politiska värmen?

Midnatt råder i media beträffande Sveriges utredning av Nord Streams sprängda gasledningar.

Omfattande miljö påverkan i dess spår rör inte miljöaktivister i ryggen, de gapar bara vidare om klimatkatastrofen.
Det är endast det bespottade Ungern som via sin utrikesminister Peter Szijjarto kräver att FN skall tillsätta en utredning, för Moskvas begäran ligger nog i papperskorgen.

Inom EU är det endast Ungern som kämpar för diplomatiska fredslösningar, övriga medlemsländer hejar på med ökade vapen leveranser och mera död för unga ut tvingade soldater i detta orättfärdiga krig.

Där världspolisen USA vill krossa Ryssland för gott och bevara sin självpåtagna rätt att ostört plundra fattiga länders befolkningar på deras naturtillgångar med benägen hjälp från världsbanken och WEF.

Med lögner om demokratins försvar kryddat med Ryssland hat når media långt in i läsares huvuden. Samma masspsykos råder bland medborgare som åter trängs för att dela upp världen i onda och goda. I går var det gen vacciner som hyllades och nu följer massan med i medias Ryssland hat. Men ute i Europa håller folk och organisationer glädjande på att vakna.

Glöm inte morgondagens Nej till Nato demonstration på Medborgarplatsen kl 14.00 -15.00 i Stockholm. Tyvärr tror jag att media gör det.

https://word.harrietsblogg.se/2023/02/23/vad-ar-nato/

Riksföreningen Nej till Nato vill verka för att Sverige ska föra en oberoende säkerhetspolitik som syftar till att säkerställa vårt lands oberoende, integritet och säkerhet. Sverige skall inte medverka till att vi blir en bricka i stormaktsspelet mellan USA och Ryssland.

6 tankar kring ”Medias haveri i rapportering från kriget i Ukraina

 1. Det är verkligen inte mycket folket tillåts rösta om eller bestämma om i Sverige. Alltså – ingen demokrati – utan ren diktatur. Sverige behöver ett nytt politiskt system, men hur kan det åstadkommas, helst utan en ny ”fransk revolution”.

  1. En ny ”fransk revolution” är tyvärr uteslutet med Reinfeldts ”Det sovande folket” som möjligen vaknar till om EU lägger sig i det omhuldade snuset.

 2. Besökta manifestationen nej till NATO anslutning i dag vid Medborgarplatsen som var fylld till allra högst !/4 del jag gick hem efter två timmar att den inte rapporterats i riks media förvånar dessvärre inte om man vill vara lite elak kan man säga att det var en föreställning för de närmast sörjande. ALAS kanske bidrog den iskalla svinblåsten över medis till publikens frånvaro

  1. Hedersamt att DU ändå var där. Tyvärr verkar många vara alltför rädda att bli kallade Putintroll. Politikers och medias rysskräck tycks ha fastnat alltför lätt. Att miljoner har dött i USA/NATOS militära interventioner i Mellanöstern, Sydamerika, Vietnam, Afrika osv tycks vara helt bortglömt. Kvar finns bara Hollywoods propaganda apparat med goda och ädla män som räddar världen….

 3. Vi fick rösta om EU men vi får inte rösta om NATO!
  Det säger väl det mesta om hur ”våra” politiker föraktar sina egna medborgare. Vi måste få bort de politiska ”rötäggen”.

  1. Vi fick heller inte rösta 1975 om att Sverige skulle bli mångkulturellt och inte heller 1997 att det skulle vara frivilligt att bli svensk utan ett uns av konsekvensanalys. Vilket utomeuropiska invandrare har utnyttjat med besked. Nu kan skotten vina om knuten och bostadsbolag ger hyresgäster råd vid sprängning av porten, men vänsterliberala tjatar ännu om socio/ekonomiska faktorer och för får fritidsgårdar, vilket gör mig spyfärdig.

Kommentarer är stängda.