Smarta el mätare skall in – hur smart det är för konsumenten återstår att se

En ny lagstiftning gör att alla elbolag är skyldiga att installera smarta elmätare innan 31 december 2024 så vi har inget annat val, säger Eva Feldt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/vattenfall-byter-ut-900-000-elmatare-flera-kunder-utan-elrakning

Hej, Harriet, mejlar signaturen ”TT”

”Vattenfall byter ut 900 000 elmätare till ”smart meters” men kallar DE ändå för elmätare! Är det en hälsorisk eller inte i de hem som har elmätaren (smart meters) inne i sitt boende? 

Det finns ingen hejd på att skapa ohälsa i varje hem. Mätaren skickar dagligen elektroniskt info via etern. Signalernas frekvens påverkar vårt mående. Dessutom vet de exakt vad man gör, när man är hemma och även när ingen är hemma eller sover.

De ska veta varenda steg som vi tar. I SvT artikel nämner man som ”vanligt” ingenting om det blir konsekvenser för vår hälsa. Istället pladdrar man om elräkningarna blir förskjutna, när man ska installera dessa ”smart meters”!

Vem är ansvarig om dessa installationer medför en hälsorisk?

Nedan finns många uppslag om dess HÄLSORISKER, men varför presenterar man inte dessa i svensk media? Andra länder gör det och där bemöttes de av motstånd!”

Journalist: Consumers Should Say ”No” To “Smart” Meters – They’re …

Thumbnail image

10 Nov 2022  Though these issues should not affect new smart meter users, they are indicative of the problems that have plagued the rollout.

Not Smart Smart Meters | Health | Before It’s News

I England började smarta el mätare installeras för 10 år sedan, oavsett eventuella risker, så skapar de stress för hushåll med begränsad ekonomi.

”……Dr Tom Hargreaves, docent vid University of East Anglia, genomförde en studie för mer än 10 år sedan med några av de första hushållen att använda smarta mätare.
Han sa att han hittade en koppling till stress redan då, när energipriserna var mycket lägre.
Dr Hargreaves sa att oro blev mest uttalad, när husägaren kände att de redan hade gjort alla energibesparingar de kunde, eller när de inte hade något annat val än att använda mer energi, som när ett barn var sjukt.
”Det vi såg då var ett problem som kunde eskalera. Det som har hänt med energipriserna sedan dess har orsakat den eskaleringen….” https://www.bbc.com/news/business-64493048

Råd till de som oroas fann jag i en artikel https://smash.to/dangers-of-smart-meters-know-the-truth/ var att betala extra för en traditionell mätare (varför kan då inte den gamla få vara kvar) men betydligt billigare är att köpa ett enkelt skydd från en järnaffär och placera över mätaren, som säjs kunna blockera signalerna. Faraday EMF-skyddstyg rekommenderas också.

Effektivt eller bara en placebo grej, för att få oroliga el kunder lugna?

Faraday smart mätarvakt

Hur skall man kunna utvärdera vad som är vad i eventuella hälsorisker , när vi omges av strålning varje dag?

Folkets tillit till experter, politiker och myndigheter har fått sig en kraftig törn efter Pfizers biverkningsfyllda och tom dödliga genvacciner. Experter kan ge utlåtande till de tillverkare som betalar bäst, det har de visat om och omigen, där Big brödernas experter ofta har fel.

Bilder från artiklarna om Smart meters.

5 tankar kring ”Smarta el mätare skall in – hur smart det är för konsumenten återstår att se

 1. Det gäller även mig, när jag växte upp, jag kommer väl ihåg asbest, neurosedyn, DDT, Rhoca-Gils skandalen, och nu har vi Pfizers vaccin. Den stora skillnaden är att allt detta var nytt då, det fanns ingen erfarenhet, och dessutom var de som exponerats mycket få och det gällde en relativt kort tidsperiod. Det fanns dessutom mycket bristfälliga kunskaper inom vetenskapen. När det gäller neurosedyn godkändes läkemedlet av Medicinalstyrelsen 1959, och det stoppades 1961. Samma med Pfizers vaccin, två års erfarenhet. När det gäller detta med ”strålning” har vi omkring 100 års erfarenhet och observationer, exponering av kanske 6 miljarder människor under den tiden, och mycket omfattande vetenskapliga kunskaper. Det är mycket stor skillnad.

  För all del, stäng gärna ner all ”strålning”, och därmed stäng ner Sverige. Inget flyg, ingen kommunikation, bara fossil bilar, ingen TV, enbart kontanter, ingen rundradio, inga mobiltelefoner, inga datorer, bara pappersbrev och all bankaffärer måste man göra på bankkontoret. Skulle vara rätt skönt att slippa tjafset. Svenskarna kommer säkert att älska nutidens häxprocesser.

  1. Skillnaden är dock att för 100 år sedan var strålningskällorna mycket mer begränsade jämfört med idag. Försiktighetsprincipen krockar alltid med profiten och makthavarnas kontrollbehov.

 2. Som gammal IT&T ingenjör med sådant 60 år erfarenhet brister man ofrivilligt ut i skratt när man läser sådant här.

  Vad det gäller är att varenda mätare innehåller en ”mobiltelefon, som ”ringer upp” en central en gång om dagen och levererar mätarens data. Uppkopplingstiden tar omkring 3 sekunder. Resten av tiden är ”mobiltelefonen” avstängd. Fördelen är att elverket behöver inte skicka ut en mätarläsare, vilket kostar pengar som kunden måste betala för. Ingen annan kommer att betala, den finns inga gratisluncher.

  Nu undrar man, ett sådant system, en ”mobiltelefon”, sitter nu varenda bil och rapporterar. Ingen blir sjuk. I sådär 20 år hade den även suttit i alla varuautomater, och ringer upp när automaten behöver fyllas på. Ingen har känt sig sjuk tidigare. WiFi har funnits i över 30 år, ingen har blivit sjuk. Elektroniska klockor har funnits sedan 50-talet och ”strålar” även dom. Ingen blir sjuk. Radarstationer har ”strålat” i över 75 år. Ingen har blivit sjuk. Radiostationer har strålat sedan 1925. Ingen blir sjuk. Taxi, polis, bandkår, ambulans har ”strålat” i sådär 60 år. Ingen blir sjuk. Hemdatorer har funnits 40 år. Ingen blir sjuk.

  5G är fullt utbyggt i tätorter i Kina och flera andra länder. Ingen blir sjuk.

  Helt plötsligt blir folk sjuka av smarta mätare. Är det ingen som undrar varför.

  Sverige ligger redan 20 år efter i den tekniska mognaden och utvecklingen och halkar allt längre efter. Dessa drev gör det värre. Vill Sverige verkligen bli ett U-land i framtiden. Svenskarna får väl själva bestämma.

  Sådana här drev drivs bara av okunniga besserwissers utan relevanta kunskaper. Precis samma fenomen som häxprocesserna.

  1. Ett gott skratt förlänger livet, om all strålning gör det får framtiden utvisa!
   Under min barndom var asbest, neurosedyn och DDT helt ofarligt. Flertalet minns nog Rhoca-Gils skandalen vid bygget av Hallandsåsen.
   Makthavares reaktion med ansvarig industri reagerar likadant, ofarligt förkunnas, när folkets protester kommer, fördummas de, ökar omfattningen så tillsätts motvilligt en utredning. I bästa fall kommer till sist ett förbud och det mesta sopas under mattan, till nästa miljökatastrof kommer.
   I dag gungar det under Pfizers genvaccin, men ännu är lojaliteten stor hos folkhälsomyndigheter som fortfarande förkunnar booster sprutor. Big Pharmas grepp över världen rubbas inte så lätt.

Kommentarer är stängda.