Den hemliga maktens brutalitet och priset som Julian Assange och sanningssägare betalar 

Det svenska rättsväsendets skandalösa och rättslösa hanteringen av Julian Assange får ej glömmas bort. Där våra politiker låg bakom, då som nu är de samma ryggradslösa knähundar till USA.

En världspolis som ligger bakom så ofattbart mycket lidande och död i världen, vars brutalitet media kallar för försvar av demokrati.

Global Politics lyfter fram två böcker om denna skandal.

Nils Melzer skrev en utmärkt bok om främst det svenska rättsväsendets skandalösa, rättslösa hanteringen av Julian Assange. En historia om förföljelse, som pågår än i dag.

Den andra författaren heter Stefana Maurizi.

”……Medan Melzer blev intresserad av Julian Assange som FN-expert på tortyr 2018 och med ett sammanträffande med Assange har Stefania Maurizi träffat Julian Assange och andra representanter många gånger alltsedan 2010. Och hennes bok ”Secret Power – Wikileaks and its enemies” täcker så mycket mer än Nils Melzers bok, vilket titeln åter ana.

Stefania Maurizi är:

*Vinnare av det europeiska priset för undersökande och rättslig journalistik 2021*
*Vinnare av Premio Alessandro Leogrande-priset för undersökande journalistik 2022*

’Jag vill leva i ett samhälle där den hemliga makten är ansvarig inför lagen och den allmänna opinionen för sina grymheter, där det är krigsförbrytarna som hamnar i fängelse, inte de som har samvete och mod att avslöja dem’.

Det är 2008 och Stefania Maurizi, en undersökande journalist med ett växande intresse för kryptografi, börjar undersöka den föga kända organisationen Wikileaks. Genom hemliga möten, krypterade filer och explosiva dokument sätter det hon upptäcker henne på en livslång resa som tar henne djupt in i den hemliga maktens värld.

I nära samarbete med Wikileaks grundare Julian Assange och hans organisation för sin tidning har Maurizi tillbringat över ett decennium med att undersöka statlig brottslighet som skyddas av tjocka lager av sekretess, samtidigt som hon också gett sig ut i ett ensamt skyttegravskrig för att gräva fram de fakta som ligger till grund för den grymma förföljelsen av Assange och Wikileaks.

Med komplexa och oroande insikter avslöjar Maurizis outtröttliga journalistik grymheter, den skamliga behandlingen av Chelsea Manning och Edward Snowden, fram till den nuvarande förföljelsen av Wikileaks: ett skrämmande nät av straffrihet och mörkläggning.

Bokens hjärta är den hemliga maktens brutalitet och det outhärdliga pris som Julian Assange, Wikileaks och sanningssägare betalar.”  

https://www.plutobooks.com/9780745347639/secret-power/

———————————————————————————————–

Ni som bor i Stockholm eller har möjlighet att åka dit kan lyssna på henne den 7 februari i Stockholm.

Plats: Bio Tellus Vattenledningsvägen 46 i Midsommarkransen kl. 18:00.

Bio Tellus tar en kostnad på 30:- per person.

Swisha gärna till Sigyn Meder: mobil: 0739933134 eller kontant betalning vid entré. Utöver föreläsningskostnad är tacksamheten stor för alla bidrag.

Arrangörer: Stödkommittén för Julian Assange i samarbete med Reportrar utan gränser, Teater Tribunalen, Folket i Bild/Kulturfront Stockholm

Kontakt:  support.julianassange@protonmail.com

———————————————————————————————————————

John Shipton som är Julians far kämpar vidare för sin son från Australien och hoppet finns att han skall bli fri.

https://www.globalpolitics.se/julian-assange-blir-snart-fri/

Under kategori Julian Assange finns fler inlägg som handlar om hans öde och vår tynande yttrandefrihet.