Folkligt uppror mot tyranner röda som blå

Repris av stormningen av Kapitolium har skett i Brazilia där president Bolsonario förlorade makten till vänsterns tidigare president Lula da Silva i valet i oktober.

Bild från artikeln i SvD. Demonstranter som stödjer expresidenten Jair Bolsonaro under söndagens stormningen av kongressen i Brasília. ”Militär intervention” står det på banderollen. Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Skillnaden är enligt bedömare att det var Trumps högljudda retorik som triggade stormningen i Kapitolium till skillnad från Bolsonarios tysrnad.

”…Jair Bolsonaros retorik – och tystnad – provocerade fram de brutala upploppen i söndags, enligt en rad bedömare. Expresidentens budskap har varit glasklart: Om jag fråntas makten kommer våldsamheter att följa.
– Det var en tickande bomb, säger en politisk analytiker i Brasília….” https://www.svd.se/a/LlPAoq/bedomare-bolsonaros-tystnad-triggade-stormningen

Så här skriver Natural News och konstaterar att Brasiliens uppror är bara det första vi kommer att bevittna under 2023.

"Massupproret i Brasilien – som alltmer ser ut som en kopia av J6-spelboken "upproret" som drivs av FBI – är bara en av många populära revolter som vi kommer att se i år när stora befolkningar vaknar till sanningen om tyranni och folkmord.

Människor över hela världen får röda piller om klimatbluffen, vaccinets folkmord, fiat-valutans kollaps, energiinfrastrukturen kontrollerad rivning, riggade val och censur.
Och i takt med att de blir hungriga och fattiga på grund av "plundrande" av pengar som utförs av regeringar och centralbanker, kommer fler och fler människor att resa sig upp och ta ställning mot tyranni.

Tyvärr tror jag inte att vår konsensus förstörda, konflikträdda och indoktrinerade befolkning kommer att göra uppror. Här är allt Putins fel, när han satte sig på tvären till skillnad från tidigare president Jeltsin, som sålde ut landets tillgångar till västligt sinnade oligarker, oavsett om han var f nykter. eller full.

Förhistorien till Rysslands anfallskrig i Ukraina är inget som fick nämnas under Folk och Försvars konferens i Sälen.

Media glömmer att rapportera om stora protester i Europa, för att läsare inte skall triggas till att följa efter, trots att el räkningen nu gröper ur besparingar med risk att få gå från hus och hem.

Jag tror att få ser det som ett led i den stora återställningens genomförande, där vi som blir kvar efter krig och pandemier skall bli lyckliga utan att äga någonting, eftersom allt sker så långsamt med medias vinklade rapportering, där cancelkulturen blomstrar mot alla som protesterar.

Tänk om både Lulas och Bolsonarios anhängare kunde se att det ännu är världspolisen USA som styr med Nato, sin aggressiva krigsallians. Nu varnar demokrater, vänsterliberaler i USA och Europa att demokratin urholkas med dessa protester, men ingen varnar för världspolisens militära aktioner i hela världen, eftersom de är en del av den. https://www.svd.se/a/ve6EML/stormningen-i-brasilien-expert-varnar-for-urholkning-av-demokratin

Tragiskt är att Europa, nej EU eliten har lagt sig platt för denna politik och blundar för att världen alltmer kommer att domineras av öst, där Kina står i vägen för fortsatt världsdominans. Ryssland hoppas man ännu skall knäckas med nya vapensystem, medan Zelenskyj säljer ut Ukraina till dessa rövarbaroner inom USA:s oligarki.

Den stora återställningsagendan förklaras med sina egna ord på 15 minuter (med Klaus Schwab, Yuval Noah Harari, Bill Gates, Elon Musk, etc.)

https://www.brighteon.com/44ee6af1-80de-40a6-b2dc-bf92271764d9.

2 tankar kring ”Folkligt uppror mot tyranner röda som blå

 1. Den 16 juni 2009 fattade ALLIANSEN beslut om att låta värnplikten i Sverige vila i fredstid, vilket trädde i kraft den 1 juli 2010.
  Kan anledningen till detta vara att den svenska militären nu INTE har förmågan att ÖVERTA makten från våra ”korrupta” politiker?
  Vi både ser och hör hur militären tar över makten i ”andra” länder, när politiker ligger bakom t.ex. valfusk, korruption etc.
  I Sverige kan ALLA korrupta politiker leva livets glada dagar, för VI har ingen militär värt namnet som kan stå på medborgarnas sida när ”berörda” politiker skall avsättas eller fängslas.
  Var syftet med den militära nedskärningen att politikerna därmed skulle bli ”ofredade” från medborgarnas protester. P.g.a. den tandlösa militärskara som vi idag har?
  Likadant var det när man tog bort Tjänstemannaansvaret. Dess syfte kan inte annat än tolkas som att korrupta politiker skall beskyddas genom egenkonstruerade lagar. T.o.m. det verkningslösa KU (konstitutionsutskottet) går ”politikerna” till mötes genom sitt spel för gallerierna.
  Ett ”praktexempel” (Publicerad 2021-06-18) är väl när de tidigare ansvariga ministrarna Carl Bildt, Mona Sahlin och Ingvar Carlsson kommer inte att utredas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen 1994. Beskedet kommer från riksdagens konstitutionsutskott som återigen har bestämt sig för att inte gå vidare med utredningen.
  Någon som vet varför ”sarkofagen” inte ligger över Estonia?
  Lade man sarkofagen över de fordon man han köra ut i Östersjön innan Estonia sjönk, enligt vittnesmål. Har någon sett bilder där Estonia är täckt med vad man kallar för ”sarkofag”?
  Tänk om vi hade haft en militärmakt, skulle den gå medborgarnas ärenden, om så behövdes?
  Eller står militären helt under kontroll av ”våra” politiker, precis som hos polisväsendet?

  https://www.svd.se/a/569gOe/ingen-utredning-mot-exministrar-om-estonia

  1. Tack för denna viktiga påminnelse!
   Konstitutionsutskottets medlemmar sitter nog i en glasbur, inte vill de gå emot sina bröder, nästa gånga kan det vara deras tur…och nu upprepas Estonia mönstret vid Sveriges undersökning av skyldiga till Nord Streams sabotaget, USA med Storbritannien måste skyddas från sanningen, slutsatsen blir väl att den elake Putin var i farten igen…
   https://www.friatider.se/ryssland-sverige-morkar-om-nord-stream-sprangningen

Kommentarer är stängda.