Folkmord eller befrielse av etniska ryssar i Ukraina om USA/Nato vinner kriget?

Att läsa statsmedia är att ständigt få veta att Trump, Putin, Kina, antivaxare och klimatförnekare är skit över alla breddar.

Joe Biden med hans son Hunter Bidens skumrasks affärer i Ukraina är inget media ägnar sig. åt.

Därför måste andra källor sökas för att bilden skall spegla antagonisters skilda uppfattningar, då statsmedia sviker sitt uppdrag med att låta båda sidor få tala.
Tystnad råder i statsmedia om sudden death hos yngre vaccinerade. Biverkningar med sjukdom, missfall och död efter alla booster sprutor får heller inte nämnas.

För det som inte fästs på papper finns inte.

När alternativa medier avslöjar brott, fakta och forskningsstudier, så gör makthavare det lätt för sig. Alla ropar konspiration, höger extremism och nationalism, som är snubblande nära nazism och ger man Rysslands syn på kriget I Ukraina, ja då är man ett Putin troll med besked.

Bakgrunden till kriget i Ukraina är det tyst om, att president Ronald Reagan lovade Michail Gorbatjov under tiden för perestrojka (ombyggnad/ ekonomiska reformer) och glasnost (öppenhet/yttrandefrihet) att Nato ej skulle vidgas österut.  

Tystnad råder likaså om statskuppen 2014, där USA åter praktiserade sin demokratiexport, där Zelenskyj sedan sattes vid rodret och med hans skådespelartalanger gick det som smort. Han har nu fått hela Europa att skjuta sig i foten av EU eliten, där ryska sanktioner med miljarder i stöd till Ukraina fått tysk industri att sakta ner och vapenbrist råder nu i flertalet EU-länder. Ukrainas rika män, ofta med nazistiska böjelser och kriminella ligor är lika glada för påfyllnad av deras förmögenheter och vapen depåer.

I förgår fick Zelenskyj stående ovationer under sitt besök på kongressen i USA, mer, mer, mer vapen var budskapet efter ett litet Tack. Att soldater vrider sig i plågor och dör på slagfälten, är inget bekymmer för denna människoföraktande elit på båda sidor i kriget.

Bild från https://www.svd.se/a/eJaPbR/zelenskyj-tack-for-ert-stod Med foto Jacquelyn Martin /AP

Vad de fattiga i USA säger om denna miljardrullning förtäljer inte media, redaktioner hetsar på efter manual från krigsindustrin.

Vilka mottagarna är av dessa generösa gåvor är det inte så noga med, det viktigaste för statsminister Kristersson är att få visa hur god han är, med våra pengar. Han och försvarsminister Pål Jonson kråmar sig för Jens Stoltenberg och vår ÖB Mikael Bydén som med illa dold förtjusning varnar för storkrig mot Ryssland med svenskt deltagande, för dessa krigshetsare vet att de själva aldrig blir kanonmat.
https://www.globalpolitics.se/ob-micael-byden-varnar-for-storkrig-mot-ryssland-med-svenskt-deltagande/

Svaret på rubrikens fråga är folkmord om Ukraina om väst med sitt gigantiska stöd skulle återta Donbass regionen och Krim.

Från https://www.globalpolitics.se/folkmord-pa-etniska-ryssar-i-ukraina-om-usa-nato-ukraina-vinner-kriget/ som återger en artikel från RT av journalisten John Varoli. Han har arbetat med både Ryssland och Ukraina sedan 1992, inklusive 15 år som utrikeskorrespondent för stora medier som New York Times, Bloomberg News och Reuters TV. Hans personliga blogg finns på Substack.

Han skriver att ” The Economist har publicerat en intervju med Ukrainas ÖB Valerij Zaluzjnyj.
Det är en intervju som på sätt och vis avslöjar kärnan i nazistregimens politik, som den understöds av USA och EU. I en reflektion över ”lärdomarna” sedan 2014 säger denne slaktare:
”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att ryssar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”

Att döda ryssar är ännu comme il faut, att säga samma om judar och amerikaner är däremot totalt tabu, konstaterar artikelförfattaren.

Bakgrundsbeskrivning till kriget skiljer sig markant åt och vi i väst får bara Ukrainas, dvs. Nato/USA:s version.

….När Nato och Kievregimen talar om att ”befria” Krim och Donbass menar de egentligen att de är fast beslutna att utplåna den etniska identiteten hos den lokala ryska befolkningen och att försvaga, om inte förstöra, Ryska federationen……./…. Enligt internationell rätt har Moskva rätt att skydda sina medborgare oavsett var de befinner sig. Enligt västerländska mediers berättelse började dock konflikten i Ukraina den 24 februari 2022 när Ryssland ”invaderade” Ukraina i ett försök att ”förstöra” landet och ”återuppbygga Sovjetimperiet…

Rysslands version är farlig om kriget med dess bakgrund, därför inskränks yttrandefriheten hårt av USA:s marionett Zelenskyj och vår media hyllar varje dag denne skådespelares talanger, som de måste tro är sanning.

………Målet är att stänga ner fri tankeverksamhet och debatt. Brott begås bäst i tystnad, långt från sanningens och öppenhetens ljus. Censur är en tillflykt för skurkar och de vars åsikter och idéer inte kan stå emot intellektuell granskning och undersökning…..är citat som också passar in i Sverige i dag.

Att befria Krim kan innebära utplåning den rysktalande befolkningen och att tala ryska kan räcka för att bli betraktad som kollaboratör, vilket kan innebära utomrättslig avrättning.

Efter att Donetsk och Lugansk under 2014 hade förklarat sin självständighet från Kiev, började Ukraina att bomba Donbass regionen med arrestering av ”separatister” och inledde en ”antiterroristoperation”. Den 2 maj 2014 brändes nästan 50 proryska demonstranter levande inne i fackföreningshuset i Odessa, vilket västs media blundade för. Eftersom Minskavtalet om självstyre för Donbass regionen bara var båg. https://sv.wikipedia.org/wiki/Minskavtalet

Attentatet i Odessa Bilden från artikeln.

Sanningen har alltid två sidor i krig, eftersom statsmedia bara serverar den ena, så återger jag delar av den andra här utanför åsiktskorridoren från alternativa medier.

Juri Lina är historiker, författare och filmskapare som i Swebbtv ger sin syn på kriget i Ukraina. Han är  född i Estland och har under sin barndom växt upp i det sovjetiska systemet, vilket avspeglas i hans analys av kriget med nedslag i Ukrainas historia, där USA:s militära interventioner, vars mål är att lägga under sig naturtillgångar, får mindre plats.

8 tankar kring ”Folkmord eller befrielse av etniska ryssar i Ukraina om USA/Nato vinner kriget?

 1. Jag gillar Jüri Linas dokumentärer om frimureriet och bolsjevismen, och kommunisternas samröre med finanseliten och inblandningen i subversiv verksamhet. Boken Världsbyggarnas bedrägeri är också intressant, men den måste läsas med mer än en nypa salt. Gårdagens intervju på Swebbtv var dock genant; det verkar vara mer en fantasi i Jüri Linas huvud än en saklig rapport från verkligheten. En partsinlaga helt enkelt.

  1. En önskan om Goda Helger önskas tillbaka, även till andra läsare och till Er som kommenterar med Er kunskap, vilket alltid gör mig lika glad!

 2. Om USA ”vinner kriget” skulle det vara en större katastrof än om Adolf Hitler hade vunnit kriget. Media är inte längre en fråga om nyheter, det är hybridkrigföring där USA och CIAs enorma armé av troll pumpar ut sin hybridkrigföring. Vad ni utsätts för amerikansk hybridkrigföring. Allt som kan kallas nyhetsförmedling har upphört.

  CIAs massiva internet troll armé pumpar ut falska nyheter och rykten på sociala media och i medias tips mejl, det är inte nyheter, utan en massiv krigisk eldgivning i falska nyheter och ryktesspridning.

  1. CIA:s trollarmé har många mord på sitt samvete. 1963 strök Kennedy med för att han ville förstaliga bankerna och min övertygelse är att samma skedde med Palme för hans satans mördare av samma trollarmé, som inte tålde någon uppstudsighet.
   Utan USA:s militära interventioner så hade världen sett mycket bättre ut. Västs makthavare har nu uppvisning i godhet, när Zelenskyj ropar, mer, mer, mer, vilket ser mycket bättre ut än om ropen kom direkt från CIA:s trollarmé. Majoriteten av folket bara håller med, likt en fårskock springer de åt samma håll utan att tänka själva. Oavsett om ropen handlar om klimaträddning, vaccinationer varje år och Putin den onde och Zelenskyj den gode. Motsatta åsikter är systemhotande, därför måste censuren öka och yttrandefriheten minska.

   1. Tack Harriet för att du talar om så som det är. Allt TRAMS om hur hemsk Putin är och allt pladder folk luras att tro på – jag kan spy när jag hör tramset. Bilden på det brinnande huset du visar har jag sett på film! Det är det hemskaste jag sett för jag visste det var verkligt. De som gjort filmen är de fegaste skitar man kan tänka sig som vägrar visa den offentligt. Må de få sitt rättmätiga straff!!
    Harriet – du är dock ett LJUS i mörkret! Jag önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och STORT tack för din viktiga nyhets och kunskapsförmedling.

    1. Varmt Tack för Dina värmande ord, stödet från er läsare/kommentatorer ger påfyllnadsork för fortsättning. Ofta känns det mycket ensamt bland vänner och grannar, eftersom flertalet ännu tror på vad PK-media producerar, då är det skönt att nätet finns med olika besked om händelser. Allt viktigare blir bakgrundsanalys över konflikter och krig, som PK-media helst hoppar över.

     1. Tack Harriet, ja du är en riktigt bra ”grävare” som hittar en massa fakta. Jag vill också passa på att önska GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till alla andra som följer Harriet – mycket bra kvalité där också…

Kommentarer är stängda.