Väst har tappat farten – Kina med länder i öst har fångat upp den

Den globala oligarkin i väst försöker med sin media megafon samt censur att demonisera öst, där Kina står för det största hotet, eftersom Natos tro är att Putin skall knäa ner och aldrig resa sig mer.

En god analys finner jag från Swebbtv den 2 december via länken Västs hegemoni bruten, Scania på fel väg, privatisering inte alltid bra – Swebbtv Omvärldsanalys 18 där Mikael Willgert samtalar med Lars Bern.

”…….. Tidigare för ett antal decennier sedan hade Sverige ett antal statliga verk som skötte och var ansvariga för infrastrukturen, så som posten elverket, televerket, SJ etc.
Detta lede till att flera stora svenska företag kunde växa på ett mycket effektivt sätt, vilket skapade det svenska välståndet.
Tittar man på Kina ser man att dess explosionsartade tillväxt också har skett med liknande nationell infrastruktur som Sverige tidigare hade. Men nu har Sverige i princip övergivit denna infrastrukturstrategi och istället accepterat att privata företag står för en stor del av infrastrukturen….”

En tid då el och telefoni var billig och både brev och tåg kom fram.

Nyliberalismens mantra om privatiseringar och utförsäljningar har nått vägs ände och liberalismens honnörsord om människans personliga och ekonomiska frihet i samhället har gått över i sin motsats. Självklart vill privatisten med globala företag tjäna så mycket pengar som möjligt på kort tid.
Följer vi pengarna så är det en global oligarki i väst som har den egentliga makten med sina lojala nationsledare, där få har upptäckt att västs storhetstid är förbi.

USA:s roll som världspolis blir allt mindre och samtidigt farligare, för de tycks tro att krig leder till fred. Deras metod är att invadera stater och lägga sig i andra länders konflikter, men deras alibi att försvara demokrati och mänskliga rättigheter blir allt svagare.

Hollywoods versioner om yanke änglar som räddade Europa ur Hitlers klor har satt djupa spår om de goda från väst. Sovjets miljoner offer, som stoppade Hitler, blev utan hjälte status. På sin höjd nöjer sig västs nationsledare att lägga en krans på den okände soldatens grav. Det totala antalet döda under andra världskriget var störst i det dåvarande Sovjetunionen, som miste 26,6 miljoner invånare. En siffra så stor att den inte går att ta in.

En ny världsordning är på gång och när den slutligt formaterats, då blir den gamla världspolisen utan plats och Europa har skjutit sig själv i foten med sin nyliberala ideologi och följsamhet till en trött världspolis.

” ……Vad vi kan se är nu att den åttondel av jordens befolkning som tillhör Västerlandet inte längre kan räkna med att behålla hegemonin i världen om vad som är rätt och fel. Tiden då Väst hade kolonier har passerat, och resten av världen bryter sig loss…..” Swebbtv.

4 tankar kring ”Väst har tappat farten – Kina med länder i öst har fångat upp den

 1. Ett gammalt ordstäv bland sjöfarare lyder, att man måste segla den vind man har, inte den vind man önskar sig. Idag blåser vinden frisk mot öster. På kinesiska skrivs det 东风 och uttalas Dōngfēng.
  Väst bryr sig inte. Man kämpar i motvind, och driver bakåt, inte minst Sverige. Varför inte segla den vinden för då når man målen snabbast. Sverige försöker ilsket trotsa den vinden, och det går lika bra som när William Blight på Bounty försökte runda kap horn mot vinden. Han tvingades till slut vända. Låt Dōngfēng fylla seglen på ekonomin.

  ”En tid då el och telefoni var billig och både brev och tåg kom fram.”

  Telefoni är billigt i Kina, men billigare, faktiskt gratis, är WeChat, vilket Sverige ilsket bekämpar. Ni kan ladda ner det och använda det i Sverige, det kostar inget, och samtal är sedan gratis över hela världen. apkpure.com/wechat/com.tencent.mm Man måste använda ett telefonnummer för verifikation vid registrering, men det behöver inte vara ett eget nummer, kontantkort går bra.

  Tågen kommer fram i Kina och går nu nästan lika fort som trafikflyget. 600 km/t mot 800 km/t, och går datorstyrda på sekunden, bokstavligen.

  Pappersbrev har man övergivit i Kina, det 6,000 år gamla systemet att skriva tecken på papyrus eller senare papper som bärs runt. Det finns inte längre några brevbärare, inga brevlådor, inga brevinkast. Kommer det något pappersbrev skickar postkontoret ett elektroniskt meddelande, och så får man gå och hämta det.

  1. Tack för upplysande kommentarer om Kina, som västs medborgare förhindras att ta del av.
   Europa fortsätter sitt pågående självmord. EU:s ledare med sina nations marionetter ropar allt högre om Ukraina solidaritet, där Zelenskyj nu kräver JAS och nya miljarder, för att västs globala oligarker vill ha kontroll över landets naturtillgångar och få Putin att krypa till förhandlingsbordet.
   Att allt fler medborgare är fattiga och har svårt att klara dagen rör dem inte i ryggen. Upplopp att slå ner, kanske är nästa drag?
   Står Hongkong och Taiwan näst på tur? Jag vill tro att Kina är för mäktigt för att Joe Biden med sina krigshökar skall våga verkställa sitt hot. Deras alibi om demokrati och mänskliga rättigheter börjar tack och lov att falla ihop.

 2. Globalisering, vänsterpolitik, feministisk, genusflum och migration förstör västländerna.

Kommentarer är stängda.