Statsmedias opartiskhet – ett allt större skämt

Bevakningen av kriget i Ukraina slår ständigt nya rekord i partiskhet för USA:s marionett Zelenskyj , som nu med ett pennstreck i lagen förkunnar att världens största penningtvätts land blivit rent och fint från korruption och skumrasks affärer.

Tidigare lag om livslång övervakning av president, regerings- medlemmar och andra höjdare har aldrig efterlevts. Nu har presidentens skådespelartalanger åter kommit väl till pass. Självklart vill inte han med sina allierade nazister ha någon övervakning alls, varken på papper eller i verkligheten, för ekonomiska oegentligheter, när många gör fin fina affärer av Europas generositet med vapen och miljarder i humanitetens namn.

Nu har Zelenskyj utnämnt Andrij Melnyk, till Ukrainas vice utrikesminister. Han har tidigare förnekade nationalistledaren Stepan Banderas folkmord på upp emot 100.000 polacker. Detta får Polen att se rött, rapporterar Remix News via Fria Tider.

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak besöket nyligen Ukraina och ömmade för Den kalla vintern som väntar invånarna. Han skänkte på stående fot 650 miljoner och fortsatta vapenleveranser. Att hans egna invånare, fattiga och pensionärer fryser och kämpar för att klara dagen, är inget som bekommer denna miljardär (dock fruns pengar, från hennes fars lycka inom IT branschen i Indien) för som ny på den globala arenan så gäller det att markera sitt revir inför EU eliten och Biden.

Kanske Zelenskyjs kravlista börjar bli för lång av den grandiosa uppbackningen från väst?

Med denna lag försvåras EU-medlemskap enligt Vitaliy Shabunin, som är ordförande för civilorganisationen Anti-Corruption Action Center (AntAC) i Ukraina. Han säger att lagändringen i stället kommer att skada landets intressen och sväljer inte presidentens blå dunster. Att han plötsligt skulle ha utrotat korruption och penningtvätt med ett pennstreck som han själv med sina kumpaner är en del av, är otroligt korkat tom i en action thriller.

Ingen av dem vill ha fred, som skulle förstöra deras fin fina affärsidé, som hejas på av militärindustrin, som har Biden administrationens välsignelse.

Under 2020 utsattes Shabunin för ett attentat med mordbrand och besvikelsen var stor över president Zelenskyjs passivitet.

”…..Anti-Corruption Action Center sa att de trodde att mordbranden var ”ett mordförsök” riktat mot Shabunin och hans familj.
Shabunin talade med reportrar framför sitt hus i byn Gnidyn utanför Kiev och anklagade president Volodymyr Zelensky för att inte skydda aktivister.
Han har inte gjort något åt ​​det hittills”, sa han. ”Människor lemlästas och dödas. Och ingen hålls ansvarig för detta……”

Och han är inte den första som lever farligt nära maktens boningar i Ukraina.  Under november 2018 dog den ukrainska antikorruptionsaktivisten Kateryna Gandzyuk efter ett flertal operationer efter att ha fått en liter syra kastat i ansiktet.

Samma passivitet råder som i Sverige, när kriminella invandrare gjort sig skyldiga till nya dåd, ingen känd, ingen gripen.

Bild från wikipedia.

Kateryna Viktorivna Handziuk 
17 juni 1985 – 4 november 2018) 
var en ukrainsk aktivist för medborgerliga rättigheter och 
antikorruption och politisk rådgivare, som avslöjade 
korruptionen i Kherson i hennes hemstad . 
 Hon attackerades med svavelsyra den 31 juli 2018 och dog av sina skador den 4 november 2018. 


https://news-yahoo-com.translate.goog/ukraine-anti-corruption-activists-house-torched-145633813.html

EU klämde endast ur sig att det inte var acceptabelt, ett uttryck som EU nationernas ledare med Löfven i spetsen lade beslag på och efter detta mantra händer absolut ingenting.

Men om detta skriver inte statsmedia, här är några exempel på rubriker om kriget i Ukraina i SvD, DN:s alster orkar jag bara inte med.

  • Ryska hotet; då stryps gasen
  • Meter från kärnkatastrof i Ukraina
  • Ett inbördeskrig väntar i Ryssland
  • Planen (Putins) sågas: Verkar öka försvarsviljan (Ukrainas) osv, osv dag ut och dag in.
  • Utrikesminister Tobias Billström hos Zelewnskyj : – Jag har å den svenska regeringens vägnar sagt att vi kommer naturligtvis att fortsätta arbeta för fler insatser, fler vapenleveranser till Ukraina, säger Billström till TT. (Snart finns det inte så mycket försvar kvar i väst, så Putin kan bara bida sin tid och lugnt betrakta Europas självmord, eftersom USA vill trycka ner och straffa Tyskland för deras Putin gas och stora industri) https://nyheter.swebbtv.se/20-av-30-nato-lander-slut-pa-vapen-till-ukraina/

En tanke kring ”Statsmedias opartiskhet – ett allt större skämt

  1. Att våra statsmedier, även de privata, är enkelriktade i Ukraina-rapporteringen till Natos favör, kanske beror på de följder de annars skulle kunna utsättas för, i likhet med
    Kateryna Viktorivna Handziuk.

Kommentarer är stängda.