Har Biden en skuld till Zelenskyj? USA är inte skyldig honom ett jävla dugg

Kanske finns det lite hopp, när republikaner kräver att USA slutar finansiera Ukraina.

Från Nya Dagbladet; https://nyadagbladet.se/utrikes/republikaner-kraver-att-usa-slutar-finansiera-ukraina/

 ”Paul Gosar, republikansk ledamot i USA:s representanthus, kräver att makthavarna Washington slutar finansiera kriget i Ukraina – och konstaterar att USA inte är skyldiga Volodomyr Zelenskyj ”ett jävla dugg.”

INGET MER utlandsbistånd, och särskilt inte för att finansiera ett krig som vi INTE borde vara involverade i. Biden och hans kriminella familj kanske har en skuld till Zelenskyj, men Amerika är inte skyldiga honom ett jävla dugg”, skriver politikern på Twitter.

USA har spenderat många miljarder dollar på olika stödpaket till Ukraina och vill lägga ännu mer pengar på att finansiera kriget – någonting som Arizona-politikern och icke-interventionisten Gosar länge motsatt sig.

I maj röstade han nej till militärt och ekonomiskt stödpaket på drygt 40 miljarder dollar till Ukraina och förra månaden sa han nej till ytterligare ett stödpaket värt 12 miljarder dollar.

Gränsen är öppen, fentanyl dödar hundratusentals och inflationen stiger. Ändå röstade vänstern och etablissemanget precis igenom att skicka ytterligare 12 miljarder till Ukraina?” kommenterade han när hans kollegor röstade igenom det stödpaketet och menade vidare att amerikanska politiker inte prioriterar landets intressen.

Till saken hör att Gosar heller inte är den enda republikanske politiker som på senare tid krävt att USA slutar finansiera Ukrainas militär. Republikanen Marjorie Taylor Greene twittrade den 5 oktober att USA:s kongress skickat iväg motsvarande 70 miljarder dollar till Ukraina – och att detta enbart lett till död och lidande samt höjda levnadskostnader runt om i världen.

Florida-republikanen Matt Gaetz är inne på samma linje och konstaterar krasst att USA:s vilja att ha kvar Ukraina som ”ett Mecka för internationell pengatvätt” inte är värt den ökade risken för ett kommande kärnvapenkrig.

Tidigare har Nya Dagbladet rapporterat om hur den libertarianske senatorn Rand Paul valde att stoppa ett omedelbart godkännande av ytterligare ett amerikanskt pengaregn över Ukraina. En mycket stor majoritet av de amerikanska politikerna har dock hittills röstat för de många stödpaketen till Zelenskyjs regering.”

Bild; Bloomberg Lp Joe Biden med sonen Hunter Biden

4 tankar kring ”Har Biden en skuld till Zelenskyj? USA är inte skyldig honom ett jävla dugg

  1. Tack för denna länk från Lasse Malmgrens Spaning 35 som handlar om USA:s krigshets.
   Förnämligt är power point bildspel med textad sammanfattning för oss med
   hörselnedsättning. Jag skall återkomma med ett inlägg från denna text, som ger en god överblick över USA:s otaliga interventioner. Tyvärr har många mitt i livet inte tiden för att ta del av nätets viktiga information, som ofta benämns Fake News av våra USA marionetter.
   Det gick snabbt att tysta Svenska Fred, kvinnoförbundens nedrustningskrav, när Magdalena Anderssom (S) låtsades vara landsmoder, som nu förfasar sig över Tidö avtalet tillsammans med socialdemokraternas rövslickare uppifrån och ner, som Henrik Arnstad, Jonas Gardell, Alex Schulman, Helle Klein och en hel drös till. Varsegod, det är fritt fram att emigrera!

 1. ”att amerikanska politiker inte prioriterar landets intressen”.
  Precis som ”våra” politiker nedprioriterar Sveriges intressen.
  Dessa cementerade politiska partier, HUR kan vi bli av med de politiker som faller in under kategorin ”wolf pack”?

  1. Att det skall ta sån förbannad tid för Svensson att vakna och komma till insikt om värdegrundsförräderiet, som jag gjorde redan i slutet av 80-talet, när de första Mena invandrarna samt greker kom hit. Redan då i dessa möten förstod jag, att nu går landet åt helvete.

Kommentarer är stängda.