”Har man kontroll över maten och energin, så har man makten över människorna”

Att kommentarer är mycket värdefulla kan inte nog upprepas. Här är en kommentar från signaturen Agda i DGS, där Peter Engellau konstaterar att samhällets framsteg är lika med landets energiåtgång.

Bild från artikeln i DGS Energi åtgång från 1800-talet till 2021.

Agda den 9 oktober, 2022 kl. 06:33 

Svara

”Exakt så. Energitillgång ger utveckling och välstånd. Det är inte välstånd som ger energitillgång, utan det är en förutsättning.
Och de s k fossila energislagen behövs och kommer att behövas även i fortsättningen.

Allt annat prat är en del av klimathotsbedrägeriet, som ju har uppfunnits för att flytta pengar och makt från folken i västvärlden till de redan rikaste och mäktigaste i västvärlden. Att leka med och iscensätta ett ödeläggande av västvärldens nationer och ekonomier och kulturer för att ur askan kunna skapa en utopisk värld, förlåt västvärld. De hoppas förstås kunna lyckas med detta utan att folken protesterar, så massiv indoktrinering med klimatlögner pågår sedan trettio år tillbaka.
När västvärldens välmående folk nu blir utan energi och hamnar i misär, så kommer de inte att kunna eller orka protestera mot den totalitära teknotyranni som Davoskabalen planerar för. Är tanken, som jag ser det.

Förutom iscensatt energibrist som ger brist på allt, så skyndar de onda att snabbt skapa livsmedelsbrist med även andra metoder. Både med klimathotslögner som verktyg och genom stora uppköp av odlingsmark i många länder. BlackRock har köpt odlingsmark i Ukraina motsvarande all åkermark i Italien…någon som tror att finansbolaget tänker bli ukrainska bönder??
Och vad den holländska regeringen håller på med är svårt att uttrycka utan att använda fula ord.

Har man kontroll över maten och energin, så har man makten över människorna.

Hoppet står till de protestaktioner, som ändå sker. Inte i Sverige, för vi är för lydiga, lata och konflikträdda, men i andra länder.”

———————————————————————————————————-

Att gå till roten med problem och inte bara beskriva symptomen är oerhört viktigt. Tyvärr gör många skribenter halt vid NWO entusiasternas planer med en världsregering.

5 tankar kring ””Har man kontroll över maten och energin, så har man makten över människorna”

 1. Som pensionerad bonde vet jag vad betydelsen av mat betyder för folk . Vet också att de som styr oss vet detta . Att styra över den lilla grupp bönder som producerar maten till den stora grupp som äter den har/är det primära för våra styrande . Den lilla gruppen styr de med EU- ersättningar . Dessa pengar betalar den stora gruppen via skatten . De får då lite billigare mat och bråkar inte . De kan resa , köpa bilar , nya datamaskiner ,mm . Dessa håller då igång hjulen och är mätta och nöjda . Om den stora gruppen börjar att bråka blir problemen större för de styrande . Så bättre med smulor till bönder så de är lugna . Sedan finns ju det mycket gamla talesättet : den dynasti de riket det väldet det land som tappar kontrollen över matproduktionen går snart under . Ett talesätt som jag som LRF : medlem ofta omtalade på möten .
  Mvh Sjöström

 2. https://www.globalpolitics.se/usa-forklarar-krig-mot-ryssland-tyskland-nederlanderna-och-frankrike/

  USA förklarar krig mot Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Frankrike.
  Medan den internationella pressen behandlar sabotaget av gasledningarna Nord Stream som en nyhet, analyserar vi det som en krigshandling mot Tyskland och EU. De tre gasförsörjningsvägarna till Västeuropa har faktiskt skurits av samtidigt, samtidigt som en ny gasledning

  Detta är historiens mest destruktiva sabotage. En krigshandling mot både Ryssland (51 %) och Tyskland (30 %), som är delägare i dessa enorma investeringar, men också mot deras partners, Nederländerna (9 %) och Frankrike (9 %). För tillfället har inget av offren reagerat offentligt.

  Sedan Sovjetunionens försvinnande har USA utvecklat en världskarta som stör de internationella relationerna, vilket har lett till att USA störtar regeringar och för krig för att bygga transportvägar för energikällor. Detta var vicepresident Al Gores huvudsakliga verksamhet under åtta år

  Det är särskilt svårt att förstå den ondska som just har drabbat Europeiska unionen och som med stor sannolikhet kommer att orsaka dess ekonomiska kollaps, eftersom unionen själv har fattat en del av de beslut som krävs för dess konkurs.

  För elva år sedan firade européerna sin union med Ryssland. De trodde att de höll på att bygga en fredlig och välmående värld.

  ”USA ville något annat”

  1. När det handlar om USA:s terror, krigshandlingar, störtande av regimer och Natos expansion som banar väg till livsnödvändiga energikällor samt naturtillgångar, då beter sig våra makthavare med EU i spetsen som de tre små aporna.
   De ser inget, hör inget, berättar inget om dessa ständiga krigshandlingar.
   Nu försöker de överrösta varandra om Putin den onde, medan den korrupte och demente Biden är god, som syrs av krigshetsarna, krigsindustrin och den djupa staten.
   Krigen skall utkämpas i Europa har USA tänkt och jag är övertygad att de begått sabotaget mot Rysslands och Tysklands gasledningar, kanske med benägen hjälp av små springpojkar i Sverige.
   Givetvis är Ryssland portad från den svenska utredningen, som kommer att bli samma lögnframställning som bogvisiret på Estonia.
   Från Din länk: ”…En gång i tiden dominerades EU av tysk industri som använde rysk gas, nu kommer det att domineras av Polen som använder norsk gas…”
   Baltic Pipe ledningen från Norge till Polen invigdes mycket lämpligt i samband med sprängningen av Nord Streams gasledningar med Polens överlyckliga premiärminister.
   Jag begriper inte hur tyska industriägare kan böja sig för EU:s (dvs USA:s) sanktioner från deras första dam Ursula van der Leyen. Kasta ut kärringen är mitt råd.

   1. Usch ja, hur ska det gå? ”Vanligt” folk är sååå arga på Putin och så tjatar de om ”klimatet” och så vill de inte prata mer om ”sånt”… Precis Harriet – blunda, håll för öronen och sjung tralla lalla la… De lär bli en baksmälla av ”guds nåde”…

Kommentarer är stängda.