Nordstreams sabotage väcker många frågor

Ann Linde verkar nu ha blivit något spak och har visst börjat vackla i tron att Putin orsakat sabotaget mot gasledningarna. Att sekretessen är total, förstår jag, när misstanke kan falla på USA.

Den svenske åklagaren tar ut svängarna och vill köra bort alla obehöriga från området där gasläckan ligger. Han har beordrat kustbevakningen att ingripa om obehöriga närmar sig , på vilket sätt framgår inte. Totalt bortglömt är att gasläckan ligger på internationellt vatten och att det enbart är Tyskland och Ryssland som har ansvaret, eftersom de står för installation av gasledningarna.

Nu skall den humanitära stormakten som går i USA:s ledband förhindra sabotage för att skydda utredningen, dvs skydda USA, där Ryssland portas av radarparet Peter Hultqvist och Morgan Johansson. Rapport 5 oktober.

https://www.friatider.se/sverige-lovar-kora-ivag-obehoriga-fran-lackan-som-om-den-lag-i-svenskt-vatten

Johan Westerholm skriver att åklagaren är ute på djupt vatten och jurister protesterar.

– Det är som om Sveriges åklagare skulle fatta samma beslut i ett område ute på Atlanten. Sverige har inte extra straffrättslig jurisdiktion i det nu avspärrade området, säger Said Mahmoudi, professor i internationell rätt till SvD.

https://ledarsidorna.se/2022/10/darfor-ar-aklagaren-ute-pa-djupt-vatten/

Allt är således som vanligt, när USA:s springpojkar är i farten, för att visa sitt rättspatos som är ett tomt skal i sitt Nato fjäskeri och Biden varnar för Putins kärnvapenhot. Tyvärr varnar ingen i media för Biden med hans krigsallians Nato.
https://www.svd.se/a/Ll5G19/biden-varnar-for-karnvapenhot

Kanske hade Tyskland tur att inte förstörelsen av gasledningarna blev total, om det nu var USA som var i farten. Vilket kan stämma med det läckta Rand dokumentet, som Nya Dagbladet publicerade.

Utgångspunkten för USA är i vanlig ordning söndra och härska. Gasledningen från Ryssland har varit en nagel i ögat på USA, som vill skjuta Tyskland i sank, så Putin sätts på plats.

I den uppseendeväckande internrapporten signerad av den Washington-nära tankesmedjan RAND framgår bland annat i detalj hur energikrisen i Europa planlagts som del av en cynisk strategi från amerikanskt håll. Man erkänner sig där vara fullt medvetna om att den aggressiva utrikespolitik USA länge bedrivit i Ukraina kommer att nödga Ryssland att gå till militärt angrepp mot landet och hur Europa som en följd av detta ska splittras politiskt och förstöras ekonomiskt för att gynna amerikanska intressen….” https://nyadagbladet.se/inrikes/bildt-tillbakavisar-rand-lackan-som-falsk-har-sjalv-uppdrag-for-organisationen/

Bild från Nya dagbladets artikel om Rand dokumentet

13 tankar kring ”Nordstreams sabotage väcker många frågor

 1. Beträffande ”Svenska folket har rätt att veta om Sverige är i krig och vem som i så fall har bestämt detta”? Var det inte ALLIANSEN med en viss ”Excellens” i spetsen som såg till att Sverige gick från att ha varit en fredsbevarande nation till en krigsförande nation? Tänk om sprängningen kommer från oss! Kan det vara anledningen till att ”ryssarna” inte får vara i närheten av sin egen gasledning? Det hela är som en kopia eller som ett mönster av det svenska förfarandet när det gällde Estonia.

  1. Du har helt rätt. Nu är jag rädd att hans excellens Carl Bildt blir utrikesminister, för Kristersson har alltid gått i hans ledband.

 2. https://schillerinstitutet.se/klargor-vad-svenska-marinen-gjorde-vid-northstream/

  Sverige, liksom Danmark, har total över-vakning av all trafik till havs och i luften i området. Svenska marinen hade dessutom fartyg på plats i två dygn vid gasledningen två dagar innan sprängningarna och, enligt Dagens Nyheter, fartyget rörde sig fram till spräng-platserna och stängde av transpondern där.
  Marinens verksamhet på platsen för terrordådet gjordes av svenskt manskap med svensk militär ledning som står under kontroll av svenska regeringen. Svenska folket har rätt att veta vad Marinen gjorde där. Svenska folket har rätt att veta om landet har deltagit i terrordådet, krigshandlingen mot Ryssland och Tyskland.

  Svenska folket har rätt att veta om Sverige är i krig och vem som i så fall har bestämt detta?

  1. Det kommer vi aldrig att få veta. Dagens politiker går i Palmes fotspår och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet.

 3. Om det visar sig att Sverige planterat ”falska bevis” i syfte att peka ut Ryssland som den skyldige, är det inte då GOD NATT för Sverige?

 4. Kan VI, det svenska folket begära en Folkomröstning om att ”Tjänstemannaansvaret” skall återinföras?
  Vi måste STOPPA de korrupta/kriminella politikerna.
  Den ”vanlige” svensken måste vara så hjärntvättad när man inte förstår betydelsen av tjänstemannaansvarets borttagande. Tänk själv och låt INTE andra tänka åt dig?

 5. Varför misstänker jag automatiskt USA i detta dåd att spränga europeisk infrastruktur ? Varför misstänker jag automatiskt USA för att förstöra den europeiska grannsämjan ?
  Varför är den amerikanska lobbyn så stark i EU ? Varför USA ? Varför USA i de flesta problem runt om på klotet ? Suck .
  Mvh Sjöström

 6. Amerikansk senator, x militär och åklagare. Det var USA som gjorde det.

  https://www.globalpolitics.se/usa-senator-we-did-it/

  ”i denna roll lydde att fråga efter motiv, medel och tillfälle. Endast USA uppfyller dessa villkor, vartill kommer enligt Black att ingen av vasallerna skulle drista sig till egna initiativ i en så stor fråga. ”

  ”Sedan är det en annan sak att någon av vasallerna kan ha hållit i skjutjärnet vad gäller sabotaget av Nordstream. Bl.a. Sverige verkar vara tekniskt väl utrustat för en sådan roll. ”

  Min tidigare analys.

  ”Sabotaget mot gasledningarna börjar bli allt mer intressant. Indicierna som pekar mot ett USA-Svenskt sabotage blir allt starkare.

  Varför spärrar Sverige platserna motiverat att man skall göra en brottsundersökning. Sverige har ingen jurisdiktion, juridiska rättigheter eller skyldigheter på platsen.

  Min gissning är att Sverige vill plantera falska bevis som pekar mot att Ryssland är den skyldige. Det är ingen spekulation, utan en slutledning baserad på otaliga fakta.

  Det är Sverige ekonomiska zon, vilket betyder att Sverige har exklusiv rätt till ekonomisk verksamhet. För att etablera ekonomisk verksamhet måste Sverige ge tillstånd. Det medför inte någon jurisdiktion. Att laga läckorna är underhållsarbete på redan godkänd ekonomisk verksamhet, och inga tillstånd behövs.

  Sedan har vi de växande indicierna vilka var och en inte är något bevis, men tillsammans bildar bevis.
  —Biden’s uttalande att USA skall stoppa projektet.
  —USA intensiva arbete med hot och sanktioner för att stoppa både att lägga rören och att godkänna dess användning.
  —Polens uttalande ”Tack USA”
  —Den intensiva närvaron av USA helikoptrar just på de platser där sabotaget senare inträffade.
  —Närvaron av svenska örlogsfartyg, som stänger av sina transpondrar när dom är vid platser där explosionerna senare inträffar.
  —Den svenska ubåtens närvaro och att den besöker precis platserna för den senare explikationerna.
  —Att Sverige är det enda land som har ubåtar specialbyggda för att genomföra just sådana sabotage.
  —Att svenska krigsenheter, örlogsfartyg och ubåtar, stänger av transpondrarna just när dom är på de platser där sabotaget senare utförs.
  —Cui Bono, vem tjänar på att stoppa gasleveranserna.

  Allt pekar med en enorm styrka mot att det var Sverige och USA som genomförde sabotaget. Det är fullt möjligt att den svenska regimen inte ens var informerad. ”

  1. Tack för en gedigen sammanfattning av indicier som övertygar att det var USA med springpojken Sverige som assisterade.
   Frågan är om övergångsregeringen var informerad, men med Ann Lindes och Magdalena Anderssons fjäskande för Stoltenberg och Biden så förstår jag att deras läppar är förseglade.
   Att knuffa bort Putin från utredning var nödvändigt, för att undvika världsskandal. Det är alltid locket på efter att USA har utfört sin ”demokratiexport” med fasansfulla följder för oskyldigt folk, eftersom det ger terrorister näring i sitt hat mot väst.

 7. Om våra PK-medier (SVT Nyheter, P1 Ekot, DN etc.) förblir tysta i sabotagets skuldfråga, så torde det betyda att det är USA/NATO som ligger bakom dådet.

 8. EU är USAs förlängda arm. Inte en antydan om försök till fredsförhandlingar. Eller omsorg om unga mäns liv.
  https://www.globalpolitics.se/oro-i-neutrala-osterrike-for-att-eu-nobels-fredspristagare-ska-trana-ukrainska-soldater/

  Det som många varnade för innan omröstningen om EU-anslutning i juni 1994 kommer nu sannolikt att bli verklighet: Europeiska unionen, som annonseras som ett ”fredsprojekt” och som är ekonomiskt oerhört viktigt för Österrike, håller på att bli en militär aktör.

  Som den tyska nyhetskanalen n-tv just nu rapporterar har Bryssel beslutat att utbilda 15 000 ukrainska soldater i EU-ländernas arméer. Detta är en ny positionering av den ekonomiska alliansen: medlemsländerna tar över upprustningen av en armé som är i krig. Och än så länge är det absolut oklart om det neutrala Österrikes federala regering överhuvudtaget ifrågasattes innan EU:s ledning fattade detta beslut.

  1. När det handlar om Putins Ryssland, då är alla floskler om att våldet och hatet inte får segra, som bortblåsta, inga handhjärtan finns heller att skåda, som efter islamisters terrordåd. Då ska vi förstå och vända den andra kinden till.
   Att unga män får offra sina liv är inget som bekymrar EU eliten. De skickar vapen och mångmiljarder till Zelenskyj, som jagar sitt eget folk som bara vill ha fred. Det skulle inte förvåna mig om han får Nobels fredspris, för Norge är expert på att hylla världsförstörare, som Kissinger, Obama och EU!!
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8w8g4W/fyra-fredspris-som-utlost-kontroverser

Kommentarer är stängda.