Magdalena Anderssons politik har bidragit till att kronans värde sjunker

Från min gamla väninna kom en artikel från Facebook av Hans Thannerstig. En artikel som behöver mer spridning och det hjälper jag gärna till med.

DOWN DOWN, DEEPER AND DOWN

Den 23 juni 2016 folkomröstade Storbritannien om Brexit och till mångas överraskning röstade britterna ja till att lämna unionen.
Chocken var stor i Sverige och oräkneliga artiklar de kommande månaderna varnade för att de korkade britterna nu hade grävt sin egen ekonomiska grav när de gått på Nigel Farages linje.
Som ett representativt exempel i högen publicerade Dagens Nyheter den 16 augusti 2016 en artikel om hur pundet nu rasade och gick en skakig framtid till mötes. ”Feel the sterling crumble” som 10CC uttryckte saken i ”The Wall Street Shuffle” 

https://www.dn.se/nyheter/varlden/brexitoro-sanker-pundet/

Well, enligt Riksbankens statistik var ett Pund värt 10,8786 svenska kronor den 16 augusti 2016.
Igår, den 21 september 2022, var ett Pund värt 12,4518 svenska kronor.
Pundet har alltså stärkts med nästan 15% mot kronan sedan britterna röstade för Brexit.

Det verkar dock mindre bero på att Brexit varit en dunderkur för Pundet än på att den svenska kronan ses med allt större misstro på den internationella valutamarknaden.

Bild; Forex Pros

Den danska kronan har under samma period också stärkts med 15% mot den svenska. Schweizerfrancen med hela 30%. Euron med 15%. Us-dollarn med 30%. Osv osv osv

Och trots att vi dopar vår exportindustri med en så ursvag valuta förutspås Sverige få lägst tillväxt i hela EU det kommande året. Ridå! 

https://www.europaportalen.se/2022/07/eu-varnar-ekonomisk-storm-sveriges-tillvaxt-vantas-bli-lagst
Som av en händelse meddelade SVT i veckan att man upphör med sin ekonomirapportering på Text-TV där man tidigare kunde följa bl.a valutakurser och börskurser. Trots sina 9 miljarder i årlig budget har man inte råd. 

https://www.reddit.com/r/sweden/comments/xj2g8h/nytt_lågvattenmärke_för_svt_texttvs_ekonomisidor/

Och tja, kalla siffror är ju svårare att vinkla än tendentiösa reportage i Agenda och nyhetssändningarna på somaliska och det är ju trist att behöva rapportera om hur kritiskt den internationella finansmarknaden har sett på Magdalena Anderssons gärning som finans- och statsminister. Och än tristare blir det ju om Kristersson/Åkesson/Busch lyckas vända trenden och återskapa lite av vår kronas forna värde.

Den svenska kronans jordskredsras under Magdalena Anderssons-epoken är säkert en starkt bidragande orsak till den skenande svenska inflationen. Hörde ni särskilt mycket om det  i valrörelsen? Jag gjorde det inte så tydligen är det bara ett problem för andra länder när deras valutor sjunker i värde.

Från Facebooks artikeln.

———————————————————————————————–

Trots detta vanstyre, så röstar 30 % på denna politik!”

4 tankar kring ”Magdalena Anderssons politik har bidragit till att kronans värde sjunker

 1. Spaning 34, Propaganda och nyhetsförmedling
  https://youtu.be/Bbnt26BmW5M

  Ryssland pekas tvärsäkert ut av västmedia som skyldiga till sprängningen av gasledningarna.
  Intressant är att Ryssland inlett förhandlingar dagen innan om att öppna kranarna. Till samma pris.

  1. Nyhetsförmedling finner vi på sociala medier och propagandan i systemmedia!
   Varför Putin skulle sabotera sina egna gasledningar faller på sin orimlighet. Men i vårt absurdistan, är våra makthavare globalisternas bästa springpojkar, folket, deras nedsövda uppdragsgivare, offras på löpande band.

 2. Det är nog så att allt svammel om fossilfritt och förnybart plus grön el ses med misstro på
  av de räknenissar som har förmåga att göra avancerade kalkyler. Jag har det själv inte men jag har viss förmåga att se när fantasislotten börjat växa mot himlen Det politiska läget i Sverige främjar ju inte ett långsiktigt tänkande. Och Greta TUNBERGS uppdykande på scenen har ju inte gjort saken enklare där etablissemanget med Påven i spetsen bidragit till apoteosen för henne

Kommentarer är stängda.