Vad ska vi med fler poliser till?

Ett av valrörelsens viktigaste fråga var lag&ordning. Statsministerns mantra var fler poliser. Glädjande var att fler väljare har insett att vi i stället behöver färre invandrare.

50.000 tusen poliser till om några år förskräcker, när vissa aspiranter (gissa gärna hemvist) varken kan tanka bilen eller vill gripa tjuven.

Polishögskolan i egen hög tappning.

Regeringens tjat om fler poliser och straffskärpningar, som är löjligt små i praktiken. Eftersom både nämndemän och domare är uttalat värdegrundmarinerande, inte minst sedan regeringens torped Dan Eliasson förstörde polisorganisationen med sina sluta tafsa, sluta skjut armband och pizza partyn.

När tom regeringens megafon Aftonbladet skriver från polisskolan;

”Polisaspiranterna kan inte ens tanka bilen”
Larmet inifrån: Vi måste vara snälla för de är så usla

Nu skördar mångfalden och den undermåliga skolan sitt pris. Att kunna läsa, skriva och räkna är det inte så noga med, bara ungarna kan rabbla om det lika värdet och alla ska med.

De kan inte öppna motorhuven på polisbilen.
De har så begränsade kunskaper i att tala och skriva svenska att de inte kan genomföra en enkel avrapportering.
Nu larmar erfarna poliser och personer med insyn om att många poliselever och aspiranter inte håller måttet.

Här kommer exempel från Johan Silverland med17 polis år i bagaget, efter ett år som lärare har han upplevt följande;

 • En student körde på en fotgängare utanför polisutbildningens lokaler. I stället för att göra rätt för sig och kolla hur det gick gav studenten fotgängaren en utskällning och sen åkte studenten därifrån.
 • En student fick i ett skriftigt prov frågan: ”Hur ska du hantera de här tre misstänkta ungdomarna?”. Studenten svarade: ”Jag griper horungarna”.
 • En student sköt under en övning en lärare som figurerade berusad person som vägrade lämna ifrån sig en spritflaska. Studenten förklaring var att spritflaskan var ett livsfarligt vapen och att det därför var rimligt att skjuta.
 • En student blev underkänd i en övning med vapen. Då fick studenten ett sammanbrott, lade sig på golvet och skrek. Personen var inte kontaktbar. Man fick byta lokal för att kunna examinera kamraterna.
 • Studenter klarar inte av att tanka en polisbil, de fyller på bensinen i behållaren för spolarvätska. De kan inte öppna motorhuven fast de får tio minuter på sig.
 • Studenter som ställer frågor som: ”Om man kör upp på motorvägen via en avfart, då kör man inte mot trafiken eller hur?”

Men vår käre Morgan förnekar som vanligt ärlighet från golvet och muttrar att det bara är blåbruna vindar som blåser hårt till skillnad mot vindkraften. Problemet för polisledningen är att det finns rakryggade poliser som talar om att regeringens ideologi inte styr verkligheten.

Källa; https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mrGVWl/polisaspiranterna-kan-inte-ens-tanka-bilen-200-sekunder-granskar-polisskolan

6 tankar kring ”Vad ska vi med fler poliser till?

 1. Det heter fler Poliser. Menar man att fler söker Polisutbildningen? Hur blir det om fler Poliser slutar än som ”utbildas”? Täcker man det hela med att fler Poliser ska utbildas, i tron att NU blir det ordning och reda?

 2. O.T.
  https://nyadagbladet.se/utrikes/chockerande-dokumentet-sa-planerade-usa-kriget-och-energikrisen-i-europa/

  I vad som förefaller vara en exceptionell internläcka från den regeringsnära tankesmedjan RAND Corporation, bland annat kända för att ha legat bakom amerikansk strategi för utrikes- och försvarspolitik under Kalla kriget, redogör i detalj för hur energikrisen i Europa planlagts av USA.
  I dokumentet, daterat till januari, erkänns att den aggressiva utrikespolitiken man bedriver i Ukraina kommer att pressa Ryssland till att nödgas ingripa militärt i landet. Syftet, förklarar man, är att införa ett sanktionspaket som varit förberett sedan länge.
  EU:s ekonomi, konstaterar man, ” kommer oundvikligen kollapsa” som en följd av detta – och man gläds bland annat över att resurser uppemot 9000 miljarder dollar kan flöda till USA, samt att välutbildade europeiska ungdomar blir tvungna att emigrera.
  Huvudmålet man beskriver är att splittra Europa – i synnerhet Tyskland och Ryssland – och förstöra den europeiska ekonomin genom att få nyttiga idioter i politiken att stoppa ryska energileveranser till kontinenten

  1. De gröna och våra egna miljöpartister står i första ledet att vara nyttiga idioter till USA, vars kredit och instabila ekonomi behöver inflöde.
   ”…..Personliga egenskaper och brist på professionalism gör det möjligt att anta att det är omöjligt för dem att erkänna sina egna misstag i tid. Sålunda kommer att det vara tillräckligt för att snabbt forma en mediebild av ett Putins aggressiva krig – och för att göra de gröna till ivriga och tuffa anhängare av sanktioner – ett ”krigsparti”. Det kommer att möjliggöra att införa sanktionerna utan några hinder….”. Från Lindens länk/Nya Dagbladet.
   När folket fryser, industrin stannar av, då har Tyskland tappat sin kraft som EU:s draglok och EU faller ihop.

 3. På frågan: Vad ska vi med fler poliser till?
  Svar: Det är INTE vi, utan politikerna som ”behöver” fler poliser.

  1. Ja, när deras body guards inte räcker till för att skydda dem, när de kliver ut och in i limousinerna.

Kommentarer är stängda.