”BANANA REPUBLIC, SEND IN THE CLOWNS”

Hans Thannerstig skriver på Facebook om colwnerna Hultqvist och Ygeman som anser att SD utgör en säkerhetsrisk utan faktaunderlag, som ersatts av lögner, när desperationen sänker sig över Rosenbad.

Clowner som får skrattet att fastna i halsen/SVT Nyheter och för en gångs skull har SVT helt rätt.

”BANANA REPUBLIC, SEND IN THE CLOWNS av Hans Thannerstig från Facebook.

Gör tankeexperimentet att Donald Trump medan han fortfarande var president hade skickat ut en kallelse till Vita Husets Briefing Room några dagar innan förra valet för att informera om vilket säkerhetspolitiskt och utrikespolitiskt hot som det Demokratiska Partiet utgör.

”Abuse of power” hade antagligen varit det lindrigaste han blivit anklagad för.

Att Sverige försvarsminister (!) och en annan tung minister använder sin ministerplattform till att anklaga ett oppositionsparti för att vara ett hot mot rikets säkerhet är tämligen oerhört. I princip är det ju en anklagelse om landsförräderi riktad mot ett parti som representerar runt 20% av de svenska väljarna.

Och på vilka grunder?

De har röstat som Polen och Ungern vid några tillfällen i EU-parlamentet, de har de gamla rötter som stötts och blötts kors och tvärs i mer en ett decennium, de har fräckheten att villja ha inflytande som motsvarar deras valresultat  och, den enda egentliga nyheten, en SD-tjänsteman bjöd på fika den 1 september för att uppmärksamma Nazi-Tysklands anfall på Polen 1939.

Tjänstemannen har polska rötter. 1 september högtidlighålls på många håll i Polen till minne av de tappra polacker som slaktades av den kriminella tyska krigsmaskinen! T.o.m den polske presidenten i egen hög person medverkar. Polacker firar ju naturligtvis inte överfallet på sig själva utan minns och hedrar sina fallna bröder och systrar. Tjänstemannen kallar själv Tysklands anfall för terrorbombande. Bara historielösa och okunniga svenska vapenvägrare och studenter med 2,7 i medelbetyg från social linje som försöker förfalska historien för att plocka billiga poänger. Bägge dessutom grovt insyltade i den Transportstyrelse-skandal som verkligen hotade Sveriges säkerhet. Smaklös och desperat är bara förnamnen på denna sorglustiga föreställning. https://ipn.gov.pl/en/news/8762,Celebrations-with-the-participation-of-the-President-of-the-Republic-of-Poland-A.html

Som av en händelse bröt Socialdemokraterna sin Youtube-sändning illa kvickt när det blev dags för frågor.

Det här faktiskt bananrepublik-nivå.”

————————————————————————————————-

Vilken tur dessa lögnhalsar har, nu kom el bolagens kris som en skänk från ovan och regeringen visar handlingskraft och ansvar med att utlova energibolagens ägare krediter på 250 miljarder, så att de får fortsätta att handla på el.börsen, där de skapat sig enorma vinster.

Varken el försörjning eller vård, skola och omsorg skall ligga på börsen, där våra skattepengar försvinner ner i hyperkapitalisternas fickor. Inte konstigt att Sverige är ett paradis för miljardärer. Nu har riksrevisionen vaknat till och funderar på om tech bolagens serverhallar skall ha sina gigantiska el. subventioner. Men ingen ställer dessa folkets förrädare mot väggen och utkräver ansvar.

”…….Att hushållens privatekonomier kommer att vara under stark press om elpriserna dubbleras under vintern är klart. Men betänk att industrins produktion och arbetstillfällen är den springande punkten. Där energiminister Farmanbar (S) i bästa fall betraktas som irrelevant och miljöminister Strandhäll (S) är upptagen med att twittra om att Jimmie Åkesson är dum. Här  sitter både löntagare som industrichefer kvar med en befogad oro. Har vi råd? ….” Citat från https://ledarsidorna.se/2022/09/norden-energikrisen-endast-toppen-pa-ett-isberg/

4 tankar kring ””BANANA REPUBLIC, SEND IN THE CLOWNS”

 1. ”Vänstern skyller på att några av grundarna ansetts haft fel värdegrund”
  Märkligt detta ensidiga nagelfarandet av alla som inte delar värdegrunden.
  Islam däremot går alltid fria…..
  Här en video med Jomshof som alla borde se
  Vi https://youtu.be/KswyMs4hS4k
  Ett brandtal för Sverige svensk tradition arv och värderingar

 2. Enligt vänsteråsikter är svenskar tvingade att gilla massinvandring.
  Om de inte gör det anses de vara rasister.

  Sverigedemokrater anses farliga för rikets säkerhet för att de påtalar problemen som följt i migrationens spår!
  Tar vi in folk från andra länder inför vi beteenden som finns i länder som folk lämnar i hopp om att få det bättre. De tar problemen med sig som gjort deras land så dåligt att de vill lämna det. Sverige har tagit in för många för att klara av att sätta tillräckligt många svenskar på att anpassa dem. Praktiskt taget alla svenskar i arbetsför ålder har arbete, så det finns få att avsätta för invandraranpassning.

  I media har vänsterfolk sagt att det måste skapas jobb för nysvenskar, underförstått med litet kunskapsbehov.. Om det sker kommer vänstern säga att vi skapat ett låglöneproletariat.

  Svenskar vill agera demokratiskt. Det är därför de bildat Sverigedemokraterna, men det anses vara ett samhällsproblem!
  Vänstern skyller på några av grundarna ansetts haft fel värdegrund, men bortser från att personer med liknande åsikter har funnits i andra riksdagspartier som S och C, för att inte tala om vänsterpartiets rötter i stalinkommunismen.

  1. Din sista mening borde stå i Brevet som jag fick från Magdalena Andersson i dag.
   Inledningen räcker
   ”Hej!
   Precis som många andra svenskar kanske du är orolig över din och din familjs ekonomi just nu. På grund av Putins olagliga krig mot Ukraina tvingas många i Sverige att vända på slantarna för att få vardagen att gå ihop”

   Det borde i stället stå; på grund av min och mitt partis ansvarslösa politik med massinvandring och börsyra, så får NI glädjas åt att vi skapat 552 nya miljardärer under vår regeringstid tack vare era skatter. Jag får många tackkort från nöjda entreprenörer inom flyktingindustrin och även från SIDA med FN för att inte tala om EU. Vi skall fortsätta med denna solidariska politik, att vara nettobetalare skall vi vara stolta över, för det har hjälpt mig i min karriär, för att inte tala om min föregångare Göran Persson. Därför vill jag ha din röst den 11 september.

Kommentarer är stängda.