Jens Ganman; De måste bort – våra vettvillingar till politiker

Förmedlat från en bloggföljare via Julia Caesar.

”Nästa regering blir en bajsmacka – vem som än vinner valet.
Om den kommande politiska röran är rödgrön, blågul eller brunbeige spelar ingen roll. Väljarna förlorar vilken tårtbit Bingolottohjulet än stannar på.”

Det skriver journalisten Jens Ganman i sin serie Brev från Dårkolonin. Jag återger hans text in extenso.

Många konstaterar att Magdalena Andersson ser trött ut. Jag förstår henne.

Vem skulle inte göra det om man måste ligga vaken om nätterna och fundera på hur man ska lyckas trycka in både Annie Lööf och Nooshi Dadgostar i en och samma regering. Med Märta Stenevi som grönt körsbär på toppen av tårtan. Det skulle få vem som helst att lägga sig på rygg under BIB-kranen och bara låta det forsa.

BIB kran

Lööf tycker att ett dussin skiftsovande pakistanier i en etta i Bandhagen är tecken på en frisk arbetsmarknad – Dadgostar vill dela ut AK-47:or och leda dem mot Parlamentet. Vad Stenevi vill innerst inne vette djävulen. Men kaos blir det.

Kristersson ligger nog hemma och snurrar om natten han också; hetsäter minisemlor i smyg för att stilla den tilltagande ångesten. För det första: blir M största parti i det konservativa blocket? Vad händer om SD blir det? Vem ska ha statsministerposten?

Och oavsett vem det blir: hur i hela Hälsingland ska han få ihop en regering som stöds av både Korv-Jimme och Korv-Johan? Visst, de delar kulinariska preferenser och skrattar högt åt Stefan & Krister bägge två, men den ene vill ha repatriering (eller “återvandring” som Ygeman säger för att det inte ska låta som… tja, repatriering) medan den andre vill ha en värld utan gränser. Och så Ebba the Movie på det. Med allt vad det innebär. De höga kindkotornas kulturkanon.

I mitten sitter vi väljare och vänder på korten. Finns det inga fler? Är detta vad vi har att spela med? Är detta Sveriges best and brightest? Hirvonen och Farmanbar? Åhdal och Snecker? Billström och Utbult? Snattrande SSU-broilers och dumkåta dickpic-skickare? Perfida pedofilkramare och taktlösa toktwittrare?

Alla vi andra borde blankrösta i protest mot den låga nivån på både sittande och blivande statsråd. Det är bara att be en stilla bön att samtliga partiledare är borta 2026. Inte för att det spelar någon egentlig roll längre.

Ni – den politiska eliten – har pajat Sverige bortom all räddning och från och med nu handlar det bara om att rädda små fickor här och var. (Nej, fickor, Annie och Martin – inte flickor.)

Jag vet, det låter dystert men hellre stirra sanningen i vitögat än att tro att vi ska kunna räta upp helheten med hjälp av “förebyggande insatser” och “mobila kärnkraftverk” – genom “minskad marginalisering” och “ökad inkludering”.

Ni har skapat ett monster och ni kan inte längre kontrollera det. Ett multietniskt, hedersrelaterat, våldsbejakande, värdegrundsbaserat, vindkraftsdrivet Frankensteins monster som just nu lufsar runt i små och stora samhällen över hela landet och trampar sönder vad tidigare generationer byggt upp under mycket möda och stort besvär.

Ett fullt fungerande land har offrats för era utopiska drömmar om Sverige som en humanistisk stormakt. I grund och botten är det en vacker tanke att vilja hjälpa hela världen – detta är värt att respekteras. Men på samma sätt som man måste ta ifrån ett litet barn en vass kniv måste väljarna – på sikt – ta ifrån människor som Lööf, Kristersson och Andersson den politiska makten.

De är vettvillingar. De är de som skapat den oreda vi ser omkring oss och deras lösningar är inte långsiktiga – de syftar bara till att konsolidera den politiska makten. Eller återerövra den.

De måste bort.”

Jens Ganman

Javisst måste de bort detta val är som att välja mellan pest och kolera om Du röstar på 8 -klövern. Förhoppningen är att SD kräver inflytande efter valresultat och överger dörrmattepolitiken.

För mig är Alternativ för Sverige det självklara valet. I kommunvalen finns det dessutom många bra småpartier.

Bild; nyheter 24

Om AfS programpunkter kunde genomföras, då skulle Moder Svea snart resa på sig och återställa det trygga välfärdsland som det en gång var. https://samnytt.se/video-folj-afs-valmote-vara-politiker-bedriver-folkutbyte/

 • Invandringsstopp
 • Återvandring
 • Swexit
 • Nej till Nato

7 tankar kring ”Jens Ganman; De måste bort – våra vettvillingar till politiker

 1. Enligt Nya TIDER går invandringen med förlust 130 miljarder per år är det därför vi får så låg pension?

  1. Om vi lägger till den totala kostnaden inom rättsväsendet, skola, vård och omsorg så är vi uppe i > 300 miljarder/år. Så vi får vara glada så länge som vi får pension, när > 89 000 ”pensions räddare” får medborgarskap varje år.

 2. Det blir Alternativ för Sverige som får min röst, finns absolut ingenting att fundera över. De som sitter i riksdagen och i Rosenbad kan skrämma livet av vem som helt, undrar om det egentligen vet varför de sitter där det gör.

 3. O.T.
  Suck. Men går inte vi åt samma håll?
  https://schillerinstitutet.se/krav-undersokning-av-ukrainas-ccd-lista-pa-maltavlor/

  I Ukrainas namn stryps nu det fria ordet. Kända internationella politiker, forskare och debattörer stämplas av en officiell ukrainsk myndighet som desinformatörer som påstås ”sprida rysk propaganda”.

  Chefen för den ukrainska myndigheten hotade i samband med offentliggörandet av en lista på dessa personer att ”människor som avsiktligt sprider desinformation är informationsterrorister” och att “informationsterrorister ska veta att de kommer att ställas till ansvar inför lagen som krigsförbrytare”, ett av de värsta brotten som finns och i synnerhet under pågående krig är förknippat med dödsstraff.

 4. När ska media exponera AfS och andra ”värdiga” partier lika mycket i media? Speciellt i det opartiska SvT! Man ”trycker” in i huvudet på folk att det bara finns 7 partier, som dessutom innehåller partier som är samhällsfientliga! Man pratar gärna om Demokrati, borde inte då andra partier ges möjlighet att få presentera sina partiprogram i det s.k. ”Offentliga”? Vad säger DE 7? Vad säger SvT?

  1. SVT säger att som regeringens och riksdagspartiernas megafon, så är det totalt omöjligt att andra småpartier skall få komma till tals. Vi får ju ändå 8 miljarder varje år för att bedriva partisk och främst osann rödgrön information.

Kommentarer är stängda.