Vad blir nästa ANNAT?

Vad bli nästa Annat? frågar sig Jan Ivarson i energikrisens tidevarv.

Vad blir nästa Annat att spara in på, efter kallare bostäder, släckt belysning och mindre  bilkörande för att finansiera nya beslut i miljöns namn med ökande befolkning?

Höga drivmedelspriser har det goda med sig att om bensin och diesel har skattats bort, blir det inga asfaltvägar.

Bild; gp.se

Asfalt är restprodukt vid framställning av drivmedel som politiker bestämt att avveckla. Utan asfalt blir det knepigt att köra framtida el- och vätgasdrivna bilar på grusvägar.

När tyskarna hade brist på olja under krigstiden byggde de betongvägar med skarvar som dunkade som gamla järnvägsspår. Fast betong är ju heller inte miljövänligt och är således inte ett Annat bra alternativ. Betong måste vi spara  på för Annat, som för fundament åt vindkraftverk och för järnvägssyllar, om det kommer finnas ekonomi för underhåll av järnvägar och nya spår.

Mycket tyder på att vi får lära oss att kommunicera på Annat sätt än att resa för att träffa varandra. Vi får hålla oss till samtal över internet så länge som vi inte blockas för fel åsikter.

Hur skall vi göra med livsmedelsförsörjningen med ökande befolkning som i hög grad föredrar Annat än svenskproducerad mat, som gris- och nötkött och grönsaker några veckor under året?

Kommer schalklädda kvinnor i matlagningsprogram i TV kunna skapa intresse för Annat, som insekter och rent av skapa en renässans för lutfisk och surströmming?

Knappast. Får grönsaker fortsätta att flygas in så länge som det finns något Annat att köpa om vi har något att betala med?
Eller finns det något Annat sätt att fylla magarna?

Blir det brist på takytor om de skall användas för Annat än att hålla tätt mot regn, om de behövs för solpaneler och för tak odlingar?
Kommer takytor genomgå en politiseringsprocess med att först få bidrag för solpaneler och tak odlingar, och i senare skede bli beskattade med början för egna hem?

En fråga när vi närmar oss ett riksdagsval är om svenskarna har något Annat att rösta på som inte anses vara rasistiskt?

Det är en klurig fråga med rundgång. Om det funnits ett Annat parti som inte ansetts rasistiskt i media hade det ju varit som övriga. Därför lever många svenskar ännu lycksaliga i bekvämt utförslut i okunnig väntan på att tas över av en ny religion.

Jan Ivarson politiskt obunden


Effektbristen i det svenska stamnätet beror inte på kriget I Ukraina, som regeringen hävdar för att dölja sina misstag. Numera är allt Putins fel, som socialdemokraterna med MP ställt till.  https://ledarsidorna.se/2022/08/sa-kommer-elbristen-kosta-stockholm-miljarder-de-kommande-aren/

– Dock har Sverige under de senaste åren fått en allt sämre nationell effektbalans. Sedan 2017 är den negativ och har sedan dess sjunkit alltmer. Det har inget med Rysslands krigföring att göra utan är ett resultat av att energipolitiken främst har främjat kraftslag som endast i liten grad bidrar till stärkt kraftbalans, Carl Berglöf energiexpert

3 tankar kring ”Vad blir nästa ANNAT?

 1. Ja vad säger man ? I detta ” allas lika värde ” land är extremister på höger sida inte lika värda som de på vänster sida angående vapeninnehav ? Att måla in sig i hörn är en osannolik politisk förmåga som våra Kakistokrater besitter ! Har de hur mycket färg som helst kvar efter Åsa Romsons båtmålande . Att i dagens läge försöka se allvarlig på svensk politik har jag svårt för .
  Mvh Sjöström

 2. Här ett nästa annat..
  Nu ryker bössorna
  Morgan Sveriges farligaste man
  https://www.nyatider.nu/regeringen-vill-stoppa-nationalister-fran-lagliga-vapen-militartjanst-och-att-bli-poliser/

  En av de grupper som Morgan Johansson länge pekat ut som specifikt ”högerextremister” är nämligen Sverigedemokraterna.
  Senast dagen innan han pressenterade de nya förslagen om att beslagta lagliga vapen från människor han anser är högerextremister kallade han återigen Sverigedemokraterna för just ”högerextremister”.
  Nya Tider har förgäves försökt nå Morgan Johansson för att fråga honom om hans syn på Sverigedemokraterna och vilka av ”högerextremisterna” som han vill ta rättigheter ifrån.

  Inget nytt att de som sökt till polis och militärtjänst fått nobben om de inte delat värdegrunden.
  Vi såg ett resultat av detta i påskkravallerna
  100 skadade poliser ingen av våldsverkarna.
  Knäböjande polis inför BLM som hon blev hyllad för

  1. Stort tack för du uppmärksammar lögnhalsen Morgan, som försöker sabotera valet, när hans och Strandhälls pinsamma twittrande inte ger tillräckligt resultat. Jag läser nu ord och inga visor från det Fria Sverige;

   ”Den 8 augusti höll justitie- och inrikesminister Morgan Johansson en presskonferens där han presenterade ett antal ”åtgärder” för att ”motarbeta våldsbejakande extremism”. Johansson menade att det är ”högerextremister” som utgör det stora terrorhotet i Sverige, och därför vill man göra det svårare för dessa att ”äga vapen”.
   Som exempel på ”högerextrema våldsdåd” tar Morgan Johansson bland annat miljöpartistsonen med ursprung i Colombia och Sri Lanka som högg ihjäl sin lärare, och den konstaterat psykiskt sjuka mannen som i sitt missnöje med psykiatrin högg ihjäl psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren. Morgan Johansson menar att våldsdåd begås av ”ensamagerande unga män”, vilket alltså betyder att de personer man vill stoppa med de här lagförändringarna inte varit ”organiserade högerextremister” och att lagstiftningen därmed hade varit total tandlös för att stoppa dessa fall. Inte heller har brotten begåtts med jaktvapen, snarare har knivar varit det vanliga vapnet för gärningsmannen.

   Men det här förslaget handlar så klart inte om att stoppa våldsbrott.
   Morgan Johansson och staten vill istället göra det så svårt som möjligt att vara politisk dissident. Om staten bedömer dig vara ”nazist” (vilket de kan beskylla vem som helst att vara som är kritisk mot det mångkulturella projektet) så vill de kunna ta ifrån dig dina medborgerliga rättigheter.
   Det finns redan ett flertal regler kring vapenlicenser, och du kan till exempel fråntas din licens om en läkare anser dig olämplig på grund av psykisk sjukdom, missbruk eller liknande. Samma sak gäller om du visar på bristande laglydighet eller pålitlighet.”

   Ja, Morgan är en mycket farlig man.

Kommentarer är stängda.