Zelenskyj – en Dr Jekyll och Mr Hyde

I västs media tävlar Zelenskj med Jesus. USA;s marionett Zelenskyj beskrivs som räddningen för Europas demokrati, för att hålla rysskräcken vid liv och för att bevara USA:s hegemoni som Europas länder surrat fast sig vid.

Bild; ancorafischiailvento.org

Sanningen är mer komplicerad, precis som romanpersonen Dr Jekyll och Mr Hyde, som skrevs 1886 av Robert Louis Stevenson och är bland de första romanerna som utforskade det mänskliga psyket. Där ett annat mörkare jag finns under den polerade och goda ytan på Dr Jekyll, där den ondskefulla Mr Hyde först gömmer sig, men som efter hand blir allt mer framträdande.

Så här beskrivs Ukrainas president av Natural News den 27 juli 2022, som är klassad som en farlig webbplats av statsmedia och det kan man förstå av följande rubrik;

”Den laglösa tyrannen Zelenskyj ekar nazistiska fascister, utfärdar SVARTLISTA över amerikanska lagstiftare och journalister samtidigt som han skinnar MILJARDER från amerikanska skattebetalare” https://www.naturalnews.com/2022-07-27-tyrant-zelensky-echoes-nazi-fascists-issues-blacklist-of-us-lawmakers-and-journalists.html

Friheter och mänskliga rättigheter som västs ledare säger sig försvara är nu måltavla för Zelenskyjs utrensningar,

”……Alla som inte håller med Zelenskij kommer nu tydligen att bli utnämnda till en sorts ”Putin-docka”, som om den installerade ledaren för ett europeiskt land nu tillåts diktera ett slags anseendepoäng för amerikanska lagstiftare och journalister.

Det här är den sortens taktik som används i fascistiska, auktoritära stater, kopierat från Nazityskland och det gamla Sovjetunionen under Stalin. Denna avskyvärda taktik följer Zelenskij, som alla är rotade i auktoritärism och tyranni:

  • förbud mot alla politiska oppositionspartier i Ukraina
  • förbjuda alla medier utom de kanaler som kontrolleras av hans regim
  • förbjuda böcker, filmer, musik, konstverk och teaterproduktioner som refererar till Ukrainas rysk-etniska historia (förbjuder i huvudsak sann historia)

Som Glenn Greenwald beskrev i denna Twitter-tråd :

Före Rysslands invasion och sedan dess har Zelenskij avskaffat de grundläggande friheterna som oppositionsmedia, han har förbjudet partier och låtit fängsla oliktänkande. När Ukraina kräver pengar och vapen från väst, vill de nu exportera detta förtryck till våra länder med McCarthyitiska svarta listor.
Du kan se hela den ukrainska svarta listan, erhållen av @unherd. Utöver de personer som anges ovan är @JeffDSachs, @RandPaul, före detta Brasiliens president @LulaOficial, överste Douglas MacGregor, Caleb Maupin, Marine LePen och många andra officiellt förtalade:

Brighteon.TV

Det krävs extrem fräckhet för Zelansky och hans hantlangare att åka runt i världen och kräva att andra nationer skickar enorma mängder vapen och pengar till honom, och sedan försöker han undertrycka oliktänkande i våra länder genom att smutskasta journalister och medborgare som ifrågasätter.….”

Den gode Mr Jekyll har snabbt förvandlats till den grymme Mr Hyde, som nu tycks angripa sina välgörare. Kan det bli hans fall?

Nu diskuterar västs militärhöjdare om Zelenskyj med sina Nato sufflörer skall släppa Donetskregionen eller öka krigsbravaderna, när folket har tvingats på flykt, anfall eller reträtt är frågan?

https://www.svd.se/a/wOwWzG/paasikivi-forvanad-om-de-slapper-omraden

5 tankar kring ”Zelenskyj – en Dr Jekyll och Mr Hyde

  1. Tänk om ni alla ”svenska” politiker hade ett uns av de skådespelartalanger som innehavs av Zelenskyj. Svenska politiker behöver gå ”teater kurser” i ett försök med att återfå ”folkets förtroende”. Det är tur att allt faller på sin egen linda när de politiska teaterframträdarna gång på gång nu för tiden ofta slutar med att man trampar i klaveret. M.a.o. den politiska kompetensen bland Riksdagsledamöterna håller inte det måttet. Vi, ”röstdeltagare” måste inse att enda sättet att bli av med ”korruptionen” bland politiker är att RÖSTA PÅ partier som har återinförande av TJÄNSTEMANNAANSVARET i sitt partiprogram. Det borde ha varit det viktigaste kravet från oss efter det att man tog bort det 1974. Det måste väl vara helt oacceptabelt att medborgare skattevägen tvingas att fortsatt försörja tjänstemän som missbrukat sitt ansvar i sitt ämbetsutövande? DE 7 tycker inte att något ska förändras. Alla röstberättigade, gå inte på alla ”scenframträdanden”, för de är bara en ridå för att dölja den svenska Riksdagsklanens korruptionsverksamheter. Kan ett slut på den politiska korruptionen, RÄDDA SVERIGE? Din kommande röst, kan den/de RÄDDA SVERIGE?

  2. Zelenskyj är skådisen alla statsöverhuvuden är starstruck på och ska ta selfie med?

    1. Magdalena Andersson med sin Wallenbergs vänskap (maken är en av dess Nato vänliga arbetstagare) tystade effektivt rörelsens alla Nej röster mot Nato, på mindre än en vecka enligt Jesuitordens mantra; ”Inte tänka bara blint lyda, när en överordnad befaller……”

Kommentarer är stängda.