VARFÖR STRUNTAR SOSSARNA I ARBETARNA?

Jan Ivarson, politiskt obunden ger här klarsynta, men med mycket obekväma svar för bidragspartierna, som snart omfattar alla riksdagens partier i varierande grad.

”VARFÖR STRUNTAR SOSSARNA I ARBETARNA?
Den rubriken har nättidningen Samtiden.nu för en pod (talad artikel).
Poden gästas av Magnus Persson, riksdagsman och tjänstledig
byggnadsarbetare, som avsattes av Byggnads som skyddsombud då han var med i ”fel” parti. Han berättar inifrån arbetarrörelsen hur S alltid offrar arbetarna för att nå makten.
Makten är prioritet 1 för S så att partiet kan besätta tjänster i en ständigt svällande byråkrati. Svenskars väl kommer i andra hand. Det gynnar partiet på två sätt. Det får tillgång till välavlönade arbetstillfällen och kan med maktpositioner i många myndigheter sprida socialistiska värderingar och regelverk.
Ett parti som säger sig vara på de svagas sida behöver många svaga. Fundera på det och om du tror att det gynnar dig och Sverige!

Politiken innebär att om partiet är framgångsrikt i att förbättra för de svaga, sågar det av den gren det sitter på.
När svaga får arbete blir de av med bidrag, ledigheten upphör och de får betala skatt på lönen. Många väljer därför helt naturligt att förbli bidragsbehövande med full frihet utan krav på att tala svenska och behöva anpassa sig till arbetsmarknadens krav med bestämda arbetstider och resor för att ta sig till jobbet. Kostnaden tas från begränsningar i arbetarnas välfärd.
En invandrarfamilj med tre barn kan få skattefria bidrag om ca 28.000 kr per
månad med bostadsbidrag, enligt en utredning som lär ha gjorts av Norrköpings Tidningar. Det motsvarar en lön om 40.000 kr månad och kostar arbetsgivaren 52.000 kr per månad. Det vill ingen arbetsgivare betala för lågutbildade med dåliga kunskaper i svenska och utan västerländsk anpassning.
Nysvenskar som satsar på arbete lämnar partiet när de konfronteras med
arbetslivets krav och beskattning. Flyktingar från Ukraina antas vara arbetsvilliga och ha västerländska värderingar. Därför vill regeringen att de bara skall få tillfälligt uppehållstillstånd, då få av dem antas bli S-väljare.
Det tar ungefär femton år innan hälften av migranterna från MENA-länder,
mellanöstern och Afrika, har arbete som de kan försörja sig på. Få av dem hinner att med låga löner betala in skatter som täcker pensioner och samhällskostnader.
Dessa kommer från arbetarnas ständigt stigande skatter. De har blivit så stora att
regeringen tvingats betala bidrag så att arbetare kan betala skatter på drivmedel för att ta sig till jobben med sina bilar och ha råd med el i bostäderna. Det är en typisk S-politik för att göra fler bidragsberoende och drabbar värst glesbygdsbor.
Därför ville partiet inte sänka skatterna på energi utan valde att dela ut bidrag.
Bidragspartiet S har ständigt behov av att fylla på med fler fattiga när partiet för syns skull lyckas få några migranter i arbete. Påfyllning sker genom att med bidrag attrahera lågutbildade från andra länder. Ju mer oanställbara migranterna är, ju säkrare bidragsberoende är de och därmed väljare för S.
Nysvenskar skall gärna ha många barn med dåliga skolresultat så de blir
bidragsberoende i generationer, fast det vill man inte vidgå. Därför är man
angelägen om att inte driva en effektiv politik för integration och assimilering, utan ser gärna att nysvenskar förblir svaga i utanförskapsområden. Partiet har anpassat rättssystemet för att vara milt för brottslingar med utländsk bakgrund. De och deras släktingar är ju S väljare. Politiken har lett till förödande grov brottslighet
som vi dagligen får exempel på.
S måste säkra folkutbytet för att landet skall ha en tillräckligt stor bidragsberoende befolkning. Därför struntar S i arbetarna.”

—————————————————————————
Därför är Jan Norberg och Hans Jensviks förslag om ett nytt skattesystem totalt omöjligt att genomföra, vars länk signaturen Linden skickade i kommentatorsfältet den 30 juni.

Frågan blir då varför vi undantar migranter från skatteplikten? undrade Linden med citat från artikeln.

”Vi har därför tillsammans diskuterat om det nu inte är dags för en helt ny skattereform så att principen om ”allas lika värde” uppfylls också på skatteområdet. Kort sagt är tiden nu inne för ett paradigmskifte så att rättvisa kan skipas mellan ursprungsbefolkningen och migranterna.

Att den härnedan redovisade lösningen, kapitationsskatt (Poll Tax), är mycket enkel och effektiv samt eliminerar möjligheterna att som migrant, helt kravlöst, kunna tillskansa sig en bidragsförsörjning på ursprungssvenskarnas bekostnad…”

———————————————————————————————

Kapitationsskatt, en skatt som utgår med en summa per person, lika för alla utan hänsyn till förmögenhet eller inkomst, men eventuellt med undantag för personer under en viss ålder. Skatten har fått sitt namn efter att den utgör en bestämd summa ”per huvud”.
Opinionsskatt eller omröstnings- röstskatt är exempel på Poll tax = kapitationsskatt och är ett måste för alla medborgare att betala för att få rösta.  Wikipedia och https://hmn.wiki/sv/Poll_taxes

Kvitto för betalning av omröstningsskatt, Jefferson Parish, Louisiana , 1917 (motsvarande 21 USD 2021) Bild från Wikipedia.

12 tankar kring ”VARFÖR STRUNTAR SOSSARNA I ARBETARNA?

 1. VARFÖR STRUNTAR SOSSARNA I ARBETARNA? Kan det bero på att det inte får finns någon ”arbetarbakgrund” i dagens SOSSAR?
  Ni gårdagens sossar borde inse att dagens sossar är destruktiva för det svenska samhället, liksom de övriga Riksdagspartierna.
  Ingen av dagens Riksdagspartier som politiker håller måttet men de agerar i tron om att vi ska uppfatta att de är kompetenta!
  Propagandan är redan igång där man enbart förmedlar DE nuvarande Riksdagspartierna. Det görs på ett sådant sätt att man undanhåller nya partiers möjligheter att få konkurrera på lika villkor. Har riksdagspartierna gjort en gemensam ”diktaturagenda” där nya partier skall ges minimal exponeringstid?
  Allt för att hålla skenet av ”demokrati” öppet. Måste de flesta politiker röstas bort, innan partierna agerar utifrån det svenska folkets bästa?
  Idag gör man allt för det svenska folkets SÄMSTA!
  Nå, ska du rösta för det svenska folkets BÄSTA eller det SÄMSTA?

 2. Kapitationsskatt – lika skatt per huvud – löser krisen med massinvandringen!
  Hur löser man både den nuvarande som de kommande bostadskriserna? Man avser ännu en gång att ”massinvandringen” kommer att fortsätta och den löses med lika skatt per huvud! Lika skatt! är det 1 % eller är det 20 % eller vad är det för skattesats?

  1. Du ställer flera adekvata frågor. I Sverige med våra globala politiker och värdegrundsmarinerade väljare är det otänkbart, bidrag skall det vara, eftersom det innebär ökad makt för regeringen.

 3. Förenklat: I Sverige talar och skriver vi svenska. Vi arbetar och betalar skatt i arbetsför ålder och man arbetar ihop till sin pension. De personer som inte förstår och förmår detta skall lämna vårt land.

  1. Jag förstår dina tankar men bidragstagarna förstår att nyttja vad som bjuds. De som inte förstår är politiker som stiftar lagar och främst svenskar som röstar på dem.

 4. Bakom betalvägg på Nya Tider
  En kuslig beskrivning av vilka krafter som numera styr över våra öden, måste återges..

  Dags att inse att sommarens resekaos inte är en slump

  6 juli, 2022
  , 21:31
  Christer Ericsson

  Redan i april 2020 stod det klart att något inte stämde med den så kallade coronapandemin. Restriktionerna och nedstängningarna hade sällan någon inverkan på en tänkt smittspridning, men den hindrade nästan alla människors rörlighet. Vi skulle stanna hemma. Tusentals städer över hela världen var plötsligt kusligt tomma, liksom flygplatser, tågstationer, motorvägar och ”ej nödvändiga” inrättningar. Stora delar av hela yrkeskårer inom exempelvis service-, rese- och nöjesbranschen slogs ut och har i många länder inte återhämtat sig. Miljontals förlorade sina arbeten bara i Väst, inte minst de som vägrade påtvingade injektioner i mandatländer som Frankrike. Dessa arbetslösa åker inte längre till jobbet få har heller råd med nöjesresor. Hundratals miljoner barn över hela världen slutade gå i skolan och i vissa länder som Filippinerna förblir de fortfarande – nästan 28 månader senare – hemma. Bara det är 27 miljoner som inte tillåts resa.

  ”FLYGKRIS TÅGKRIS BILKRIS” skriks ut på framsidan
  av den brittiska tidningen Daily Mirror från den 21 juni. ”STREJK Tom Londonstation” står det ovanför bilden. Längst ner står det ”Flygavgångar inställda, järnvägstrafiken har avstannat, bensinpriserna stiger igen … och ÄNDÅ vägrar transportminister [Grant] Shapps att göra något åt situationen. Framsidan är som skräddarsydd för att avskräcka människor från att resa. Skärmavbild: PressReader
  Mat slutade serveras på miljontals skolor, arbetsplatser och restauranger värden över. Med det upphörde också alla tillhörande mattransporter. Samma gällde otaliga varor och tjänster samt miljarder uteblivna kunder, som inte tilläts åka till butiken eller gymmet. I länder som Kina var hemkörning med speciella godkända bud enda sättet att få hem något. Få om någon reste. E-handeln som de superrika investerat i innan covid skördade guld. I många fattiga länder dök de första e-butikerna upp kort innan den påstådda pandemin. Samma sak med 7-Elev­en-­butiker. I länder som Filippinerna byggdes de i en rasande fart under 2019 och från att bara ha funnits i stora städer fanns de plötsligt i varje liten ort. 7-Eleven blev sedan, liksom andra stora ofta multinationella kedjor, de enda som tilläts hålla öppet under nedstängningarna. Perfekt tajmat, som om de visste i förväg.
  Sverige var ett av få länder som förskonades från hårda restriktioner, nedstängningar och ren tyranni som sågs i många andra länder, men på ett mer mjukt sätt uppnåddes liknande resultat. Den auktoritetstrogne lydige svensken stannade hemma, reste mindre och tog de påbjudna injektionerna ändå.

  Coronarestriktionerna hann dock knappt lyftas världen över innan kollapsad försörjningskedja med varubrist gjorde sig påmind, följd av Ukraina-kriget vid just fel tid och plats – för alla utom globalisterna. Sanktionerna mot Ryssland fördjupar nu mat- och speciellt ener­gi­krisen i Väst.

  På detta skenande inflation som förvärrar allt och lagom till semestrarna nu också rese­kris.

  Resekaoset på Arlanda med timslånga köer och missade flyg verkar mer än inkompetent. Så Swedavia kunde inte förutse att folk skulle vilja resa på solsemester efter att ha varit instängda i två år? Och ovanpå det också passkaos med väntetider på åtskilliga månader. I skrivande stund uppger Polisen att väntetiden är 12 veckor – men då är ju sommaren redan slut. Så lägligt.

  Den brittiska mediepersonligheten Katie Hopkins sade det bra i en video den 17 juni. Hon påtalar att tågkaoset och strejkerna sker på helgerna när vanliga människor är lediga och vill kunna resa och ha roligt. Hon påpekar att flygplatskaoset ”sker vid en tidpunkt när den lilla människan försöker ha semester med sina familjer efter två miserabla år” med coronarestriktioner. Hopkins berättar att flygplatsen Gatwick skurit ned antalet flygningar med 10 procent under sommarsemestrarna, den mest trafikerade tiden på året.

  Nederländernas huvudstad Amsterdam har också reducerat antalet flygningar och dessutom beslutat att de inte kan ta emot Eurostartåget, som går från London och Paris. Eurostar har inte helt slutat gå till Amsterdam, men Nederländernas regering hävdar att kommande renoveringsarbeten gör att trafiken måste upphöra i många år, kanske ända till 2028. Tittar vi på Euro­star så framträder en intressant bild med otaliga problem som i juni dagligen leder till försenade och inställda tåg. Det är plötsliga spåromläggningar, signalproblem, strejker i länder som Belgien och Storbritannien, biljett- och datasystem som havererar, cyberattacker, pass- och sä­kerhetskontroller som plötsligt tar mycket längre tid än normalt, oväntade elförsörjningsproblem till tågen på flera platser i Frankrike och så vidare.

  Den före detta systemmedieskribenten Hopkins ställer sedan några retoriska frågor.

  – Du kanske tänker att, om du nu tror på systemmedia, att det beror ju på strejker eller IT-problem eller tekniska fel, du kanske väljer att tro på den skiten… eller så börjar du ifrågasätta varför vår frihet att resa kringskärs, varför bränslepriserna är rekordhöga, varför folk tvekar om de har råd att använda familjebilen, säger en synbart upprörd Katie som sedan frågar vad som kommer att hända 2030. Det är mycket relevanta frågor, speciellt nu i semestertider, som alla borde ställa sig och även ha modet att ta upp vid fikabordet på arbetsplatsen, med grannar, vänner och på familjeträffen.

  Gemensam nämnare för alla problem som drabbat Eurostar i juni är att ledarna i dessa länder alla har kopplingar till globalistorganisationen World Economic Forum (WEF) och deras ordförande Klaus (Rothschild) Schwab. Nederländernas premiärminister Mark Rutte avslöjades i parlamentet med att ljuga när han sa att han inte stod i kontakt med Schwab (se NyT v.31/2021). Frankrikes president Emmanuel Macron och Belgiens premiärminister Alexander De Croo är båda med i WEF:s elitsällskap Young Global Leaders. Schwab har också tidigare skrutit om att WEF har politiker, media, forskare, NGO:er och fackförbund knutna till sig. Facken har den senaste tiden startat otaliga strejker inom just resebran­schen i Väst.

  Dessa kopplingar finner vi hos alla topp-politiker som utmärkt sig genom drakoniska coronarestriktioner, extrema klimatåtgärder, forcerad digitalisering, över­vakning och censur. I detta nummer skärskådar vi guvernör Jay Inslee i delstaten Washington, USA. Han stänger ned elkraftverk och säger sedan att det kommer bli strömavbrott på grund av… klimatförändringar. Ja, ni läste rätt.

  Precis som under coronan så sker nu ”den gröna omställningen” globalt och simultant. För den som någon gång byggt organisation och insett hur utmanande det är, så är det uppenbart att det krävs en gigantisk organisation och samordning på toppnivå för att uppnå det som skedde under covid och nu med klimatåtgärder. En av dessa åtgärder är att hindra oss från att resa… med alltfler olika ursäkter sedan 2020.

  Vi måste våga se verkligheten för vad den är och göra våra röster hörda innan det är för sent. För om västvärldens politiker tillåts fortsätta ta order från globalisteliten – på bekostnad av folken – så kommer det sluta mycket illa för Väst i allmänhet och den lilla människan i synnerhet

  1. Varmt tack för denna viktiga återgivning från Nya Tider!
   Där reseförbud mot vanligt folk utgör fokus.
   Att resa utbyta erfarenheter och knyta nya vänskapsband måste hindras, så inte massorna lockas till gatans protester med grytlock, plakat och rop. Kejsarens nakenhet får inte avslöjas.
   Den nya tysken har allt i sin hand, med Europas ledare som knähundar. Inte konstigt att det applåderades vilt i Natohögkvarteret, när landets ansökan fått en första acceptans. Nu är det bara Erdogan som kan fixa snubbeltråden, så den humanitära stormakten sjunker ihop med sin nya värdegrundsreligion.

 5. Kan ju återgå med rösträtt endast för dem som betalar tillräcklig inkomstskatt… Men sosseväldet kräver att medelklassens resurser kanaliseras till sosseväldet och deras, med medelklassens pengar, köpta klientel / offergrupper.

  1. Eftersom en stor del av S-väjarna har offentlig försörjning, så skall det mycket till innan de vaknar upp och inser dräneringen. Sedan har vi flyktingindustrins entreprenörer, som blivit mångmiljonärer, deras anställda är rädda om jobben. Både bidragsutdelarna och mottagarna röstar rött. Likaså karriär lystna politiker på alla nivåer med mål att komma sig upp och de gamla vill inte trilla av.
   Små protester mot Nato inom rörelsen, tystades snabbt och effektivt.
   Att hålla käft och hålla med partiledningen är ett måste, inom alla partier.
   Vilket gör att erfarenhet, kunskap och klokskap har dränerats bort inom partierna. Konsulter och lobbyister har ersatt Svensson, för den politiska eliten har bara sina hjärtan öppna för den globala finansmaffian och migranter (helst från dysfunktionella länder) eftersom de för nationen närmare deras nya världsordning, med sin nedärvda våldspotential och respektkrav. Allt medan arbetsgivaren ordnar värdegrundsutbildningar som de anställda tvingas sitta av.

 6. Jag tycker att de definitivt ska betala skatt på bidrag, men rösta ska de få göra tidigast efter tre generationer i Sverige. Alla svenskar måste betala skatt, se på pensionärerna de måste betala ca 30% i skatt på pensionen som de själva har betalat in till! Så självklart ska ALLA betala skatt, man borde ta bort alla bidrag och göra om och göra rätt. Bidrag kan säkert vara bra en kortare tid i ens liv om man behöver detta, men de ska absolut inte ligga till grund istället för ett arbete.

  1. Tänk om denna kommentar skulle ingå i alla Almedalens tal, då skulle rehabilitering börja för sjuka Moder Svea!

Kommentarer är stängda.