Är Litauen nästa offer i kraftmätningen mellan USA/Nato och Putins Ryssland?

Bild; Natural News
"Järnvägsblockaden av Kaliningrad är uppenbarligen ett upplägg för att försöka provocera Ryssland att "attackera" en NATO-medlem (Litauen) så att Nato och USA kan rättfärdiga ett fullskaligt militärt angrepp på Ryssland.

Under påtryckningar från NATO och USA har Litauen (en NATO-medlemsnation) nu blockerat ungefär hälften av lasten på den järnvägen, i huvudsak förklarat en illegal krigstidsblockad av Kaliningrad. Detta är en krigshandling mot Ryssland, och den är utformad för att få Ryssland att svara med en attack mot Litauen, vilket utlöser ett större Nato-eskaleringssvar mot Ryssland (dvs globalt kärnvapenkrig). https://www.brighteon.com/1e2c9ac2-6287-4e74-a6eb-50ca027d2708
 Natural News den 22 juni

I SvD låter det annorlunda: 
"Litauens EU-sanktioner mot den ryska exklaven Kaliningrad har väckt farhågor om en ny konflikt med risk för att Nato involveras. Men forskare säger att ”Ryssland skulle gå mot ett garanterad nederlag” om Litauen attackerades."
https://www.svd.se/a/L5VE3V/ryssland-hotar-att-anfalla-litauen
Nato involveras?? När det är Nato med EU som verkställer provokationerna, för att glädja krigsindustrin med västs oligarker, eftersom krig behövs för att dölja USA:s instabila ekonomi, som behöver nya fasta värden i naturtillgångar.

3 tankar kring ”Är Litauen nästa offer i kraftmätningen mellan USA/Nato och Putins Ryssland?

  1. ”Järnvägsblockaden av Kaliningrad är uppenbarligen ett upplägg för att försöka provocera Ryssland att ”attackera” en NATO-medlem (Litauen) så att Nato och USA kan rättfärdiga ett fullskaligt militärt angrepp på Ryssland.

    Kina, Indien och Turkiet står inte de på ryssarnas sida? Litauen eller snarare Kabalernas påtvingade försök att starta tredje världskrig. Vad ska NATO komma med mot Ryssland, Kina, Indien och Turkiets ”militärmakt”? Litauen har ju själva utsett sig till ”sin egen bödel” av sina egna.

  2. Svaret på ditt påstående blir JA från min sida, kan aldrig tänka mig att Nato/USA skulle missa denna chans. Allt som kan hjälpa USA att få en bättre ekonomisk prognos är positivt för detta land och vi vet enligt historian att krig är ett lyft för många länder, rent ekonomiskt. Tror inte dessa herrar räknar i människoliv utan här räknas bara makt, pengar och ett större imperium, Ryssland har precis som det står i texten en enorm tillgång till naturtillgångar. Medan EU och USA har snart ingenting att bygga vidare på, därav tror jag att det i snar framtid smäller.

Kommentarer är stängda.