Att stå upp för offren och sluta hålla käft

Bilden är från Facebook, från Ebbas pappas sida den 6 juni i år.

Ebba var ett av de fem offren som avled i terrorattacken på Drottninggatan den 7 april 2017, där 15 personer skadades när den utvisade  Rakhmat Akilov med en lastbil körde på människor. Han hade svurit trohet till IS, men ingen organisation tog på sig ansvaret för terrordådet. Ansvaret ligger på regeringen, som inte utvisat den illegale gärningsmannen. I den humanitära stormakten betraktas utvisning som rasism av vänsterns hantlangare med AFA (Antifascistisk aktion), i spetsen.

Enligt https://www.bokordning.se/dagohrund är

Dag Öhrlund en svensk författare, tidigare journalist och fotograf. Han har varit mest känd för för serien om Christopher Silfverbielke. Han har rest och arbetat i 30 länder och hans reportage har publicerats över hela världen. Under sitt äventyrliga liv har Dag Öhrlund överlevt en terrorbomb, blivit beskjuten, blivit förlamad och hamnat i rullstol samt varit nära döden flera gånger – händelser som präglat hans sätt att se på livet.”

Därför finns det all anledning att återge Dag Öhrlund inlägg fem år senare. För samma politikeranda med feghet, inkompetens och girighet fortsätter att förstöra landet i allt högre tempo, när polis har tvingats att gömma sig för pöbelns framfart av sin röda aktivistiska ledning.

——————————————————————————————————–

Borde ju hålla käften, men: Jag skäms!

Publicerat 

Jag skäms.

Jag – som är emot all form av kollektivt skuldbeläggande och är iskall mot dem som beskyller mig och alla andra feta, vita, medelålders män för allt från krig till svenska skogsbränder – skäms.

När jag läser den debattartikel elvaåriga Ebba Åkerlunds pappa Stefan skrivit i Expressen

https://www.expressen.se/debatt/de-bar-ansvaret-for-att-min-dotter-ebba-ar-dod/

så skäms jag på Sveriges bekostnad.

Stefan, nu bortglömd i det regn av bilbränder, bomber, skjutningar och framförallt fegt trams av svenska politiker som drabbar oss dagligen, har nämligen rätt:

Det är statens förbannade skyldighet att skydda oss från brottslingar och inte minst terrorism! Rakhmat Akilov skulle för det första aldrig ha fått sätta sin fot i Sverige, än mindre snickra på sommarhus åt Özz Nûjens familj.

Akilov var utvisad, han skulle ha jagats ner och slängts ut med huvudet före. Istället sitter han nu i ett trevligt rum på Hallfängelset (till en kostnad av 3 609 kronor per dygn för oss skattebetalare) och beklagar sig över det mesta, medan medfångarna funderar över hur de kan komma åt honom och klå skiten ur honom.

Allt detta på grund av att Migrationsverket och polisen inte gjorde sitt jobb.  Allt detta för att SÄPO – som meddelat att antalet potentiella terrorister i landet ökat från några hundra till några tusen – inte har en chans att punktmarkera varenda liten bombsugen idiot som gömmer sig på dolda adresser.

Allt detta för att landets ledande politiker inte tagit situationen på allvar utan är skitnödiga för att bli betraktade som rasister.

De politiker som svenska folket nu har gett sitt förtroende igen. Lycka jävla till.

Se Ebbas pappa i ögonen och förklara varför.

Ebba är borta. Stefans liv blir aldrig vad det har varit igen. Det blir det inte heller för de anhöriga till alla de andra offren på Drottninggatan. Inte heller för kvinnan som fick sitt ben amputerat på grund av skadorna, och därefter kastades ut ur landet medan några tusen terrorister tillåts stanna kvar.

I några dagar efter dramat på Drottninggatan visade folket sin sympati. Handskrivna lappar, tårar, nallebjörnar, polisbilar som dränktes i blommor.

Sedan – glömska. Ty livet går ju vidare, eller hur?

Men inte för Stefan. Inte utan Ebba.

Var och en som har barn kan tänka sig in i den vidrigaste av situationer – att förlora det livsglada väsen man varit med och skapat, skrattat och gråtit med, sett växa upp.

Känt doften av en ren pyjamas strax före läggdags. Värmen från den kram bara ett villkorslöst älskande barn kan ge.

En kram Stefan aldrig mer får känna.

Jag skäms.

Jag skäms för att leva i ett land där politiker aldrig lär sig.

Sveriges statsminister Olof Palme sköts till döds på öppen gata klockan  23:21 fredagen den 28 februari 1986. Vår eminenta utrikesminister Anna Lindh knivhöggs till döds när hon handlade på NK klockan 16.13 den 10 september 2003.

Världen ruskade på huvudet och frågade sig hur vi hade kunnat låta det hända.

Vid 17-tiden den 11 december 2010 exploderade den andra av två bomber, på Bryggargatan nära Drottninggatan i Stockholm. Av de sex rörbomber terroristen hade kring magen exploderade bara en och samlingen spikar i hans ryggsäck träffade turligt nog ingen. En amatörterrorist hade misslyckats med sitt uppdrag. Det sista han hann med var att skrika något på arabiska, därefter dog han.

Sveriges första riktiga terrorattentat. Och politikerna lärde sig ingenting.

Jag är rädd för att de fortfarande inte har lärt sig någonting. Stillatigande ser de på medan resultaten av en amatörmässig immigrations- och integrationspolitik lamslår områden som numera är klankontrollerade parallellsamhällen. Områden där kvinnor förtrycks, där unga flickor dödas och där små barn könsstympas. Områden där vuxna män lever i äktenskap med småflickor som utsätts för sexuella övergrepp. Områden där ambulans och brandkår inte törs köra in utan poliseskort och där även polisen utsätts för återkommande attacker.

”Vi är en humanitär stormakt”, säger statsministern.

Nej, det är vi inte.

Vi är ett skamligt misslyckande som har skruvat tillbaka 100 år av hårt politiskt kämpande för humanism, jämlikhet, kvinnofrid och barnsäkerhet, till stenåldersmentalitet.

Skäms, politiker, skäms!

Men ni har inte tid, eller hur? Ni vill inte, eller hur? Ni törs inte, eller hur? Ni har nämligen fullt upp med att tjafsa om vem som inte vill prata med vem i politiken, samtidigt som ni alla tittar allvarligt in i tv-kamerorna och försäkrar att ni tar ansvar.

Säg det till Ebbas pappa. Säg det till alla i de utsatta förorterna – ursvenskar som nysvenskar –  som är rädda, som inte törs gå ut. Säg det till alla som inte hade råd att försäkra sin gamla bil mot brand och inte fick ut en krona på försäkringen när några lågpannor tände eld på en hel garagelänga. Säg det till mig och till alla andra som är föräldrar till en våldtagen dotter. Säg det till alla hårt arbetande, skötsamma invandrare som i sen tid har blivit utvisade för att de tagit ut för lite (!) semester eller för att arbetsgivaren skickade in en blankett en dag försent.

Ni vill ha vårt förtroende och ni kräver löner och förmåner som vanliga människor inte ens kan drömma om.

Men nej, ni vill inte ta ansvar på riktigt.

De politiker som reser sig, kastar ut varenda potentiell terrorist från Sverige, ser till att vanligt folk törs gå på gatorna och att mördare och våldtäktsmän inte får kanelbullar utan det straff de har förtjänat, de politiker som ser till att alla kvinnor har sin frihet och sina rättigheter, de som ser till att små barn inte blir mördade i Stockholms city – de kommer att få min röst i nästa val.

Dessvärre kommer det inte att ske. För det finns ju annat som är viktigare. Att behålla sin plats i riksdag eller regering, att behålla gratislägenheten i Gamla Stan, årskortet på SAS och möjligheten till lite trevliga studieresor.

Jag skäms.

Förlåt, Stefan. Jag önskar mer än allt att du hade kunnat få lilla Ebba tillbaka. Och jag önskar att någon politiker åtminstone hade vett att ta dig i hand och be om ursäkt för sina klanterier.

Men inte heller det kommer att ske.

Ebbas föräldrar fick 60 000 kronor (!) i skadestånd för att flickan dog. Akilov kommer under ett – låt oss säga 20-årigt – fängelsestraff, att kosta oss över 26 miljoner kronor.

11 tankar kring ”Att stå upp för offren och sluta hålla käft

 1. My wife and I are lucky to have clicked on the blog, it’s really what my friend and I have been searching for. The detailed information here on the webpage is with out a doubt helpful and is going to help me while I am at work. It shows that everyone gained a large amount of info about subjects on the site and the other links and information like wise show it. Typically i’m not on the internet all day long however when I get a chance im usually avidly hunting for this sort of knowledge and things closely having to do with it. I have a few of my friends that have picked up an interest in this because of all that I have gathered about it and they are probably to visit the site because it is such an awesome treasure. I’m also facsinated in government issues and coping with the constant changes in climate change. When someone gets a chance, have a look at my site. quickbooks law firm adjoining of Clearwater Fl

 2. ”Att stå upp för offren”

  Ja, gjorde även politiker och public service.

  Det fanns bara en hake. Deras uppfattning om vem offren var skiljer sig – så de stod upp mot ”islamofobi” istället.

  Ja, de ville visa sig präktiga när blodet fortfarande flöt på Drottninggatan så de spottade på offren.

  Handhjärta på det?

 3. Enligt OLE DAMMEGÅRD ÄR Den officiella versionen av terrordådet på Drottninggatan 2017 är en lögn. Rakhmat Akilov är en typisk ”patsy”. Akilov trodde att han kommunicerade med IS men i själva verket fick han instruktioner av en underrättelsetjänst kopplad till NATO, sannolikt Mossad eller CIA, som uppmuntrade honom att utföra dådet. Verkar inte det hela ”planerat” på grund av att POLISEN gick ut någon minut i FÖRVÄG innan attacken på Drottninggatan hade skett!!!

  https://bakomkulisserna.biz/2019/10/21/ole-dammegard-varnar-for-terrorattack-22-24-oktober-sprid-detta-info/

  1. Det påstås att polisen som var först på plats varken hade skyddsutrustning eller förstärkningsvapen. Det låter inte särskilt planerat.

 4. Maybe one day I will write a book based on this perfect writing. Great job really.

  [url=https://onlinelovedatingtips.com/איך-להילחם-בשפיכה-מוקדמת-וביצועים-ירו/]דירות דיסקרטיות בתל אביב[/url]

 5. Alla politiker kör samma sätt att se på problemet, för de första så finns de inga problem de heter ”utmaning” och när de har döpts om så kan man tillsätta utredningar och därmed även begrava de utmaningar som är lite jobbiga att göra något åt. Sen skyller alla politiker ifrån isäg, det finns inte en enda politiker som är beredd att göra om och göra rätt, allt handlar om sakpolitik och det har vi alla sett att det inte fungerar i ett samhälle med dagens problem i har i Sverige. Klart att de går att vända utvecklingen i vårt samhälle, det är vi folket som bestämmer vad vi vill.

  Vill vi slänga ut alla brottslingar eller outsourca dem till bättre fängelser i världen än våra så är det vi som bestämmer.
  Vi bestämmer om hela familjer, släkten och klaner ska utvisas efter minsta brott, frågan vi måste ställa oss är om folket är beredda att ta detta ansvaret och göra livet till ett helvete för alla kriminella. Visst vi kan vänta, men situationen lär aldrig bli bättre, inte förrän svenska folket har insett att de sitter på makten och att dagens politiker har kört Sverige i botten, detta har de gjort avsiktligt, eftersom den politiken inte har varit för Sveriges eller det svenska folket bästa.

  Avsätt regeringen, börja jobba för uttåg ur EU, stoppa all invandring, ta bort alla bidrag och gör om och gör rätt, utvisa alla som är ekonomiska flyktingar, utvisa alla som inte vill bidra till vårt unika skattesystem, utvisa alla kriminella invandrare finns mycket mer att göra men detta är en start.

  1. Hela riksdagen borde ta del av Din sammanfattning:

   – Avsätt regeringen
   – börja jobba för uttåg ur EU
   – stoppa all invandring,
   – ta bort alla bidrag och gör om och gör rätt
   – utvisa alla som är ekonomiska flyktingar
   – utvisa alla som inte vill bidra till vårt unika skattesystem
   – utvisa alla kriminella invandrare finns mycket mer att göra men detta är en start.”

   Det spela ringen roll vad som skriv och utreds om det inte passar den globala agendan, med våra nickedockor till politiker. Migrationen är bara är ett led i förstörelsen och underminering av natio0nalstaten, därför måste krigsmaskinen USA/Nato ständigt expandera, så inte migrationsströmmarna avtar.
   Amir Rostami utredare för bidragsbrottutredningens slutsats ”Kriminella dränerar våra välfärdssystem” https://www.svd.se/a/x86bpj/amir-rostami-kriminella-dranerar-vara-valfardssystem
   En uppskattning på 20 miljarder/år borde ge handlingskraft, men icke. Nu måste valboskapen hållas på gott humör med höjda pensioner, där > 800 000 är helt bidragsberoende som aldrig betalt in en krona i skatt.

   1. 20 miljarder/år sug på den du! Detta är vad jag tror den mer officiella siffran den riktiga siffran kommer vi aldrig att få presenterat för oss, invandring får kosta precis hur mycket som helst de är alla vi andra som får betala med högre skatt, vår frihet, vår demokrati och vår yttrandefrihet.

    Så länge inte vi svenskar får det bättre så tycker politikerna att de har många lyckats, sen får vi inte glömma att det finns väldigt bra invandrare också, problemet där är att de inte vågar stå upp mot resterande av invandrarna framför allt de som bara vill leva på brottslighet och dessa är väldigt många, för många.

  2. Yes Gringo! Det du beskriver är den politik Alternativ för Sverige (Afs) står för. Vilket bland annat innebär att satsa på Återvandringsverk i stället för Invandringsverk. Men invandrare som bidrar till samhället är naturligtvis välkomna om de följer Sveriges lagar och regler.

   1. Hej Alve!
    Jag var en av de 21000 som röstade på Afs förra valet, problemet är att vi måste bli 380000 till innan vi når 4% spärren. Tyvärr så tror jag att det kommer att dröja minst ett val till innan Afs når 4%.
    Gringo

    1. Det kan vara som du skriver – men vi som vill ha dem i riksdagen får försöka göra vad vi kan i alla fall. Varje gång någon beklagar sig över våld, mord och våldtäkter så ge dem tipset att rösta på Afs, det tänker jag göra i alla fall. Ingen lätt uppgift att ta itu med detta eftersatta område men någon gång måste vi börja. Det måste bli slut på dessa mesiga åtgärder mot slöddret – vi måste ha mer resurser till militären också och våra vapen ska inte skänkas bort till andra länder – de ska finnas här i Sverige om/när vi behöver dem!

Kommentarer är stängda.