USA tillsätter en marionett i Pakistan, precis som i Ukraina och i otaliga andra länder

Denna kupp i Pakistan återgavs av SwebbTv den 7 juni.

Mönstret är detsamma som i otaliga andra länder. Ett land som går framåt utan USA måste kväsas. Världsbanken måste göra länder beroende av lån i stället för egen utveckling som hotar västvärldens oligarker. I vanlig ordning är USA:s alibi, att det är demokratin som skall räddas.

Swebbtv:

”……..Den avsatte pakistanske premiärministern Imran Khan anklagar USA för att ha störtat Pakistans regering genom att muta parlamentsledamöter att rösta bort den då sittande regeringen. Den avsatte premiärministern menar att hans kabinett mottog ett meddelande från amerikanska kollegor som krävde att Khan skulle avgå, annars skulle det innebära konsekvenser för landet.
I en intervju med Sky News uppger Khan att Pakistans ekonomi gick på högvarv fram till att han röstades bort, med en tillväxt på 5,6 procent förra året vilket var bland de högsta siffrorna i landets historia.
Efter att Khan blev avsatt har landets ekonomi istället gått allt sämre och Pakistans officiella inflationstakt sägs nu vara 13,37 procent, det dubbla av konsumentprisindex och den näst högsta inflationstakten i hela Asien. Khans politiske rival Bhutto Zardari sa till Reuters att den överenskommelse som Pakistan har med IMF från 2019 är utdaterad. Nu kan det nu kan bli fråga om ytterligare lån från IMF.

https://www.zerohedge.com/economics/pakistan-verge-inflationary-collapse-pleads-larger-imf-bailout

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/pakistan-foreign-minister-says-6-billion-imf-deal-is-outdated-2022-05-25/

I detta destruktiva ledband vill våra politiker gå, om orsaken är grupptryck, dumhet eller mutor kan diskuteras. Dess media lägger sitt krut på att föra medborger bakom ljuset. Därför jobbar EU intensivt för ökad makt och klimatet är nu överordnat allt. Yttrandefriheten måste strypas, så ingen sanning kommer fram från sociala medier, som utgör det största hotet.

En strimma ljus skedde i EU parlamentet med klarspråket från den kroatiske ledamoten Mislaw Kolakusic för en vecka sedan. Han konstaterade att;

 • EU = USA:s 51 federala stat
 • Sanktioner mot Ryssland drabbar mest Europas folk
 • Den gröna omställningen likaså
 • Covid-19 restriktioner är omotiverade

Bild från Jenny Pipers blogg den 14 juni.

5 tankar kring ”USA tillsätter en marionett i Pakistan, precis som i Ukraina och i otaliga andra länder

 1. Kan det bero på att ”Pakistan är det land som utökar sin kärnvapenarsenal mest i dagsläget och idag består landets kärnvapenarsenal av cirka 165 stridsspetsar”. Om en kärnvapen detonation sker i området Ukraina – Ryssland, kan den då ha kommit från Pakistan? Pakistan blir Kabalernas ”nya” offerlamm. Det är alltid bra att skylla på andra, eller hur era 349 Riksdagspajasar?

  https://laromkarnvapen.se/vad-ar-karnvapen/lander-med-karnvapen/pakistan/

  1. När jag läst från Din länk förstår jag hur USA:s agerande bara fortsätter med sin inblandning i andra länders styre och genom öppna eller dolda kupper och tillsätter marionetter, precis som Zelenskyj.
   (”Pakistan utvecklar och förbättrar sin kärnvapenkapacitet i snabb takt. Det är rimligt att anta att utvecklingen kommer att fortsätta i samma snabba takt även framöver…..”) Allt medan Magdalena Andersson konstaterar att medlemskap i Nato är förutsättning för bevarande av demokrati och fred. När det är precis tvärtom, Nato är motorn för diktatur och ständiga krig!

 2. Så styrde nazisterna Tysk Demokrati 1933, så styr USA demokratier 2022. Det är därför USA alltid kräver att införa deras demokrati, det öppnar för att USA kan styra Demokratin. Samma metoder som en gång nazisterna. Sverige är ett exempel.

  I botten ligger här att Pakistan hade utvecklat nära samarbete med Kina på flera områden, handel, teknologi, säkerhet, osv. De gav Pakistan den goda utvecklingen. Det var i grundet det samarbetet USA ville krossa. Pakistan är ett annat Ukraina som krigsimperiet USA till varje pris vill ha kontroll över för på samma sätt som med Vietnam, Korea, Kazakstan, Myanmar, eller Afghanistan kunna utnyttja det för att attackera och plundra Kina på tillgångar.

  USA dēlenda est
  nulla pece erit semper aliud

  1. Att USA med Nato som förtrupp måste stoppas insåg redan Charles de Gaulle ”Nato är en krigsmaskin för att dölja Amerikas strypgrepp över Europa”. Om han var rätt man för detta uttalande kan jag inte avgöra, men Frankrike fladdrar lite hit och dit i Ukraina konflikten. Det är globalisternas och krigsindustrins marionett Joe Biden som nu skall skicka tyngre vapen med ökad räckvidd till hans egen marionett Zelenskyj och pansarskotten från Sverige kan hittas på loppis. Kanske ett led i den cikulära ekonomin?
   Frågan är hur strypgreppet över Europa skall kunna stoppas?

Kommentarer är stängda.