Den humanitära stormakten sätter krokben på sig själv

Regeringskris på tisdag, är frågan?

Kraftmätningen står mellan kurden Amineh Kakabaveh, politisk vilde i riksdagen och Magdalena Andersson som i vredesmod hotade med att hela regeringen avgår om hennes olycka till justitieminister Morgan Johansson tvingas bort.

Bildkälla; SR

Nu kräver Kakabaveh att Sverige upphör med eftergifterna till Erdogan bara för att han skall släppa sitt nej till landets Natoansökan. Pest eller kolera för statsministern och UD. Nu krävs hennes röst för att regeringen inte skall tvingas avgå, trots att statsministern berömmer Annie Lööf för att ta ansvar för landet. Dagens största skämt med centerns mångkulturella bravader, som förvandlat landet till ett Mellanöstern i kvadrat.

Nu kvittrar de tillsammans, när ett av USA:s stora krigsfartyg har ankrat i Frihamnen för en gemensam Natoövning, medan Kristersson blev placerad i skamvrån. Det verkar som statsministern blivit inspirerad av sin lögnhals till justitieminister.

Bild; privat

Det amerikanska fartyget USS Kearsarge s besöker Stockholm, för att demonstrera USA:s krigsmakt

https://www.friatider.se/kristersson-nobbades-under-natoovning

Problemet för socialdemokraterna är deras storhetsvansinne och hybris över sin egen betydelse både för nationen och utanför dess gränslösa gränser. Att upprätthålla lögnen om den humanitära stormakten kostar på och att sitta på två stolar samtidigt är svårt. Skyddsbehövande i går, blev terrorister i dag, vapenembargo mot Turkiet i går, men inte i dag.

Nu börjar också konsekvenserna av politikers identitetspolitik slå tillbaka. I Sveriges riksdag kämpar Kakabaveh inte för vårt land utan för kurdernas rätt till ett eget. Vilket blir alltmer vanligt i riksdagen hos riksdagsmän med annan etnicitet, tack vare vänsterliberala politikers identitetspolitik från postmodernismens sumpmark.

Islamister har medvetet och systematiskt infiltrerat svenska politiska partier. Det menar Sameh Egyptson, forskare i interreligiösa relationer vid Lunds universitet, som han skriver om i boken ”Holy white lies”. Bild: bokus.com.

Mehmet Kaplans (MP) bravader minns väl alla. Hans samröre med De Grå Vargarna, hans bagatellisering av unga IS krigare, hans vurm för despotiska föredragshållare och han är inte ensam. Det dräller av politiker i våra församlingar som inte har landets bästa för ögonen, utan har sin egen politiska agenda, som oftast finns i den islamistiska rörelse som varit och är mycket skicklig på att skaffa sig inflytande i olika politiska sammanhang.

PM Nilsson konstaterar statsministerns brist på ansvar med sitt skrala regeringsunderlag i Dagens Industri.

”……Det kan inte och bör inte vara oppositionsledarens ansvar att hålla statsministern kvar vid makten eller stabilisera även hennes kaosartade regeringsunderlag. Det är nu Magdalena Anderssons ansvar. Att uttrycka sitt misstroende mot misslyckade ministrar är en kärnuppgift för oppositionen. Andersson bör visa respekt för den, ta ansvar för Sverige, för sin ställning och sin regering.” https://www.di.se/ledare/ansvarslost-av-magdalena-andersson/

Frågan är om inte statsministern nu ångrar, att hon i vredesmod gjorde kabinettsfråga av kommande misstroendevotering mot justitieminister Morgan Johansson, när Kakabaveh nu kräver att regeringens skall sätta hårt mot hårt mot den hårdföre Erdogan?

Otyglad ilska genom hetsigt humör är ingen bra egenskap hos en statsminister, som leende fått krama om Joe Biden, oligarkernas marionettdocka för att med Nato skjuta Ryssland i sank, men nu är leendet bortblåst och bara ilskan tittar fram.

”Det är anmärkningsvärt att det är en kurdisk kommunist som avgör”. Orden är Jimmie Åkessons och yttrades samma dag som riksdagen valde Magdalena Andersson till statsminister den 29 november förra året………..Uppgörelsen gick ut på att Sverige skulle fördjupa samarbetet med det terrorstämplade PKK:s syriska systerparti PYD, en kurdisk självständighetsrörelse som slagits mot Syriens president Assad och Islamiska staten under inbördeskriget i Syrien. I praktiken skulle YPD få svenskt stöd….” https://www.gp.se/ledare/kakabaveh-kan-inte-f%C3%A5-diktera-sveriges-utrikespolitik-1.74111797

Men i fjol fanns inte Erdogan med på kartan, därför råder febril aktivitet på UD för att rita om den i tron, att både Morgan Johansson och Nato medlemskapet skall räddas.

Passar inte dagens principer, så finns en kista full med nya på regeringskansliet, vilket skulle imponera på Groucho Marx vars bevingade ord ”Jag håller hårt på mina principer och om dom inte passar er så har jag andra” är regeringens handlande i ett nötskal.

Lyssna gärna på Gustav Kasselstrand som berättar om en svensk förnedring, nämligen regeringens Nato ansökan!

16 tankar kring ”Den humanitära stormakten sätter krokben på sig själv

 1. O.T.
  https://www.nyatider.nu/film-nar-kvinnorna-avvecklade-sverige/

  Dokumentären tar sikte på varför just kvinnor röstar så idogt på partier som förespråkar öppna gränser och mångkultur, vilket i förlängningen leder till att de inte vågar gå ut på kvällen och att den islamiska rättsskipningen sharia börjar praktiseras. Filmens kärna är att okunniga, förledda och indoktrinerade svenska kvinnor, framför allt unga, idag håller på att rösta bort Sverige och driva landet mot avgrunden. Feminismen går ut på att bryta sönder en nationell gemenskap – den mellan kvinnor och män – och här ligger Sverige främst i världen.

  1. Jag beklagar att Du har helt rätt! Suffragetterna med våra gamla kvinnokämpar skulle vända sig i sina gravar om de såg förfallet. Landet behöver en polis som tar i med hårdhandskarna för att få respekt och bannlyser mysiga fika stunder med sluta skjut armband. Men polisledningen är endast regeringens förlängda arm och tvingar förtvivlad polis på golvet att ständigt idka förståelseterapi i feministisk anda i stället för att sätta hårt mot hård mot gängen.
   En maskulin regering skulle behövas i detta mellanmjölkens land. Jag kan tom förstå Putins förakt över västvärldens förfall med prideflaggor överallt.

 2. Det är därför Hong Kong har en process att kandidater inte får ha en bakgrund i terrorism, kriminalitet och måste visa att kandidaten är lojala mot Hong Kong. Patriots kallas det. Amineh Kakabaveh har ju demonstrerat att hon inte har någon lojalitet mot Sverige och har en bakgrund i terrorism från 13 års ålder, utan endast mot sitt ursprung och främmande folk. Sverige borde införa ett sådant system, med möjlighet att bannlysa illojala Sverige fientliga kandidater.

  Vad som hände i Hong Kong var att USA myglade in politiska kandidater som var lojala, inte mot Hong Kong, utan mot USAs försök att annektera Hong Kong och skapa ett regimbyte. Nu ser vi samma företeelse i Sverige.

  Det förvånar mig att man inte använder Sveriges säkerhetslag, för den finns, som klart säger att den som i samförstånd, maskopi, med främmande makt, driver förändringar i Sverige, kan dömas för högförräderi till max livstid. Även andra politiker driver ju hemligt samförstånd med främmande makt, USA. Exempel Huawei förbudet, värdlandsavtalet, och kärnvapenförbudet.

  1. ”….Sverige borde införa ett sådant system, med möjlighet att bannlysa illojala Sverige fientliga kandidater….”
   Tyvärr är riksdagen full av illojala Sverige fientliga ledamöter, där majoriteten går i USA:s ledband med krigsorganisationen Nato. Folkets röst körs över gång på gång och vår media hjälper till i sin påstådda opartiskhet.

  2. USA är en riktigt ful fisk.
   Tyvärr går våra politiker i dess ledband.

 3. För att vinna statsministeromröstningen i november köpta Socialdemokraterna Amineh Kakabavehs röst genom ett avtal om kraftigt stöd till kurdiska PYD.
  Detta avtal kostar svenska skattebetalare över tre miljarder kr

  Är det någon som hört några protester från övriga partiet om att S tar sig rätten att köpa makt för våra skattepengar?
  Att S är korrumperat är helt klart.
  Men vad skall man säga om syltryggarna i oppositionen?

   1. Efter att ha sett en del av debatten ikväll så återstår bara Afs. Kasselstrand och Afs står för klokhet, övriga politiker och partier vet jag inte vad jag ska kalla… en eloge dock till vänsterpartiet som vågar gå mot strömmen i Natofrågan.

    1. Det enda som kom fram var att Magdalena Andersson (med bekymrad, förorättad uppsyn) skulle gå hem och fundera på Ebbas löfte om att inte misstro regeringen fram till valet, om Morgan Johansson fick göra sorti. Men han dyker väl upp som GD för något statligt verk eller varför inte landshövding? Medan Amineh Kakabaveh funderar på om hon skall vara sjuk i morgon eller inte.

  1. Det är inte att rekommendera att kasta sten när man sitter i glashus och om de får regeringsmakten vill de inte avhända sig dessa verktyg på vissa områden råder en tyst konsensus tro inte annat

 4. Berättigande frågor från Bitte Assarmo till statsministern;
  – Varför är det farligt för Sverige att riksdagen gör sitt jobb? Precisera tack!

  – Varför är du beredd att orsaka en regeringskris för att en inkompetent justitieminister ska få sitta kvar på sin post?

  – Är det i själva verket så att du, Magdalena Andersson, vill förbjuda riksdagen att sköta sitt uppdrag?

  – Hur långt är du egentligen beredd att gå för att få behålla makten?

  https://detgodasamhallet.com/2022/06/05/bitte-assarmo-magdalena-anderssons-antidemokratiska-retorik/#more-59033

 5. Viktigt att partiet Alternativ för Sverige får ökad vind i seglen. Särskilt viktigt ett år som detta, då vi ska fösas in i Nato av dem som vi trodde var ett värn mot denna krigspakt, men bedrog oss å det skamligaste, dvs SD.

  AfS kan slå medlemsrekord redan inom detta halvår. Det fattas bara ca 20 nya medlemmar -så är saken klar. Och vid mätningar har stapeln ”Övriga partier” ökat.
  Enligt AfS-ledaren Gustav Kasselstrand beror det sannolikt på framgången för AfS.

  1. När alla andra partier sviker då återstår endast Kasselstrands alternativ!

 6. Känns helt sjukt att en kurd som har gått i exil och sympatiserar med terroristorganisationer ska bestämma Sveriges framtid, detta kaos har socialdemokraterna skapat själva, de har arbetat mot detta fiaskot i 8 år och tycker själva att de gör ett bra jobb. Själv ser jag fram emot att Afs tar plats vid rodret till hösten.

  1. Att detta sköra regeringsunderlag är eget förvållat finns inte i socialdemokraternas värld. Deras utgångspunkt är att de alltid ska ha makten över Sverige. Det är aldrig läge för oppositionen att utöva sin rätt att avsätta en inkompetent och landsfarlig minister. Är det inte pandemi, så är det Putin, statsbesök, Nato ansökan osv som utgör hinder.
   https://www.di.se/ledare/oansvarigt-avgangshot-fran-statsministern/

   1. Lite off topic kanske men jag hörde på Gustav Kasselstrand och den mobbingen som Håkan Jugholt var väl inte särskilt svår han fick ju en ambassadörspost på Island till anställda på UD s förtret men kanske passade han bättre bland champagnen där än ute i valstugorna. Han uppfyllde med råge en politikers grundkrav nämligen ett väloljat munläder.
    Sedan sägs ju att politik är det möjligas konst men nu är det nog enbart ointresset för politik som kan rädda teatersällskapet i Rosenbad

Kommentarer är stängda.