Börjar västs sammanhållning mot Putin att krackelera?

”Tre månader in i kriget börjar omvärldens syn på hur det bör sluta gå isär. USA vill se ett försvagat Ryssland, medan europeiska ledare varnar för riskerna med att förödmjuka Putin….” https://www.svd.se/a/lVoVEk/losning-pa-kriget-i-ukraina-langt-borta

Därutöver har EU eliten fortsatta problem med gossen Ruda, Viktor Orban som är Ungerns bråkiga och besvärliga man, som säjer nej till EU:s fortsatta sanktioner och betalar Putins gas med rubel. Mutor och hot måste till, för Grekland och Italien börjar nu tjura, varför skall deras folk retas upp och frysa, om ungrare slipper undan?

Så undantag blev lösningen för Ungern som får fortsätta att ta emot rysk gas tills vidare i ledningar, men energi leveranser via sjöfart skall stoppas. EU är fyllt av mähän till Ursula von der Leyen, globalisternas förlängda arm. Välgörande var att Serbiens president Zoran Milanovic protesterade mot dessa verkningslösa sanktioner på det senaste EU toppmötet, eftersom Putin har andra köpare och rubeln lever vidare.

Samma problem har Nato med Erdogan som har trumf på hand med sitt Nej till främst Sveriges medlemskap. Där regeringen byter åsikter i allt snabbare fart. Skyddsbehövande från PKK och dess grenar i går, har snabbt förvandlats till terrorister i dag. Trots UD:s skytte trafik till Turkiet så förkunnar denne man att Sverige och Finland inte har tagit de rätta stegen i förhandlingarna. https://nyadagbladet.se/utrikes/erdogan-sverige-och-finland-har-inte-tagit-de-nodvandiga-stegen/

USA:s plan är att försvaga Ryssland så mycket det går, medan deras marionett Zelenskyj kräver mer och tyngre vapen, när kriget nu utspelas i Donobass området och ingen vill till förhandlingsbordet.

Vladimir Zelenskyj har svåra val framför sig. Människoliv står mot att vinna tillbaka landområden som Ryssland har ockuperat. Foto: Andrew Kravchenko Bild från SvD

”….I Europa har den tidigare starka gemensamma hållningen i såväl sanktioner som fördömanden krackelerat. Ungern fortsätter att importera gas och olja, Italien, Frankrike och Tyskland varnar för en alltför aggressiv retorik och vad det kan få Putin att göra….” SvD.

Västs ambitioner, förutom att trycka ner Ryssland i skorna, är att skicka en signal till Kina; här ser ni hur det går om man sätter upp sig mot Nato/USA…Men den signalen lär knappast nå fram till Xi Jinping som inte är mottaglig för västs invektivs med vetskap om USA:s instabila ekonomi och ett EU som inte håller sams.

Tänk om väst med Nato och EU kunde inse att kvantitet inte löser några problem. Deras maniska utvidgnings planer påminner mig om hjärtförstoring, där hjärtat till slut tappar sin pump kraft med att försörja kroppen med syre och näring.

9 tankar kring ”Börjar västs sammanhållning mot Putin att krackelera?

  1. Håller med om att spelbolagen brukar ha koll på läget men när medborgerlig samling kommer på tal slår det mig att jag helt glömt bort dom. På mig verkar den (samlingen) för att liv i behov av respiratorvård tyvärr det börjar bli lite trångt på högerbordet men faktum det var länge sedan jag var så taggad kanske beror det på att detta blir mitt första val i egenskap av ålderspensionär

  2. 2ggr insatsen om SD får > 19,5 % i valet.
   Från Din Betsson länk:
   ”Spelbolaget Betsson erbjuder just nu 1.55 odds på att Medborgerlig samling får över 0.25% i nästa riksdagsval. För under 0.25% så gäller 2.30 i odds. Detta tyder såklart på att spelbolaget tror att MED kommer göra ett bättre riksdagsval än 2018 då partiet fick 0.20% av det svenska folkets röster. Politikodds har tidigare rapporterat att Paolo Roberto har blivit medlem i MED vilket genererade ett ganska stort medialt intresse.
   På sin hemsida så beskriver sig Medborgerlig Samling som en ny politisk kraft som vill återinföra ett tydligt folkförankrat, evidensbaserat och personligt ansvarstagande styre. Partiet drivs av juristen Ilan Sadé som även äger nättidningen Nyheter idag och bloggen Ledarsidorna.
   Är du intresserad av att spela pengar på riksdagsvalet 2022 så rekommenderar vi att du blir medlem på Betsson och spanar in deras odds.”
   Jag tycker att MeD har många bra förslag, bortsett från att de samtycker till Nato anslutning.

 1. Det är rörande att höra statsmediernas följsamhet till regimen. Sällan eller aldrig att de intervjuar någon med helt andra åsikter än de som Makten torgför. Samma sak med de privatägda medierna, utom Swebbtv, Nya Tider och några andra.

  För att behålla mental hälsa, undviker undertecknad SVT Nyheter, och lyssnar istället på Swebbtv Nyheter som sänds på nätet fem dagar i veckan, kl 18.

  1. Tyvärr orkar jag inte längre följa debattprogrammet ”Sverige möts” i SVT. Att se programledarens kroppsspråk och orättvisa ordfördelning med följsamhet till SVT:s korrekta ideologi gör mig illamående. Sändningen från Filipstad med centerns hycklande och arroganta Martin Ådahl, hans självgodhet mot alla med annan åsikt fick mig att stänga av. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/missade-du-sandningen-fran-filipstad-har-kan-du-se-hela-programmet

   1. Och dom gör det högst ogenerat.
    Med vetskapen om att de har hela etablissemanget bakom sig både ekonomiskt och ideologiskt.
    Men det som retar mig mest är att de pekar finger år fria media.
    Vi vet vilka det är som är de största leverantörerna av fake News

 2. DET SOM SLÅR mig är hur människan i grunden är en varelse alltför fylld av känslor draperad i ett språk som skall verka balanserat förnuftigt och framför allt oklanderligt i sin logik (MEN under ytan ruvar vilden)

Kommentarer är stängda.