Nej till Nato demonstration för fred i morgon, namninsamling i protest mot politiker som stampar på folkviljan

Utskick från föreningen Nej till Nato:

”NEJ TILL NATO-DEMONSTRATION FÖR FRED

Datum: lördag 7 maj

Plats: Stockholm

DEMONSTRATIONSTIDER
Norra Bantorget: 15.00-16.00
Avmarsch för tåget: 16.00-16.30
Norrmalmstorg: 16.30-17.30

Den 7 maj kl. 15.00 sluter vi upp mot Nato och för fred! Vårt mål är att visa ett brett och folkligt motstånd mot en svensk anslutning till Nato samt visa hur många vi är som verkar för fred. I tider av hot och krig måste vi vara en del av fredsrörelsen i världen. Alla behövs.

I och med den ryska invasionen av Ukraina har en allt hetsigare stämning trappats upp, där allt fler partier och grupper ställer sig bakom en svensk anslutning till Nato……// Att gå med i en krigsallians är inte att jobba för fred i Europa utan kommer att innebära att trappa upp hotet och eskalera kriget ytterligare. Därför ber vi er att sluta upp med oss den 7 maj.”

Visa källbilden
Bild; dn.se Intern kritik i Socialdemokraterna om Nato: Går för fort

Magdalena Anderssons hycklande mantra om ställningstagande till Nato medlemskap lyder; ”Vad som är bäst för Sverige.”

Hur kan regeringen veta det utan att fråga folket, begriper jag inte. Hon menar egentligen vad som är bäst för mig och mina lättfotade kollegor i vår strävan mot internationell karriär. Margot Wallström har nu snabbt bytt fot, då fjäskeriet för FN bygger på den privata förmögenheten.

Jag hoppas att många läsare omgående skriver under namninsamlingen för ett Nej till Nato. Även om beslutet i praktiken redan har tagits, är det viktigt att visa på makthavarnas förakt för folkviljan.
Vänster eller höger spelar ingen roll i protest mot Nato, som jag anser endast är bulvan för USA:s krigföring i andra länder, där naturtillgångar lockar.
Jag vill inte vara en del i denna enögda krigsmaskin, som nu gör allt för att kriget i Ukraina skall fortsätta och slår dövörat till alla försök mot fredlig lösning, tack vare deras man Volodymyr Zelenskyj, som har nytta av sin skådespelartalang när han vädjar, nej inte om fred, utan om fler och tyngre vapen. Folkets och unga soldaters lidande och död på båda sidor är dem alla likgiltigt.

Orsaken är att USA:s oligarker, krigsindustrin med den djupa staten vill stärka sin roll som världspolis, när östblocket med Kina hotar. Täckmanteln har alltid varit att försvara demokratin och mänskliga rättigheter, vilket låter fint, men är endast ett medel för att dupera folket och knyta deras makthavare hårdare till sig. De bryr sig inte ett smack om vilken farlig provokation en Nato ansökan är.

Att USA och Storbritannien inte vågar ställa upp med krigsgarantier har sin förklaring. I utlandet räknar många nämligen med att Sverige hamnar i krig med Ryssland om regeringen lämnar in en ansökan om Nato-medlemskap kort efter provokationen med pansarskott, skriver Financial Times.…” förmedlat av Fria Tider https://www.friatider.se/omvarlden-spar-krig-vid-svensk-nato-ansokan

Sanna Marin Finlands statsminister var en duktig elev i Klaus Schwabs elitskola. Han har henne och Justin Trudeau i Kanada som utmärkta exempel på hur han med WEF har penetrerat västs regeringar.

———————————————————————————————————

FOLKOMRÖSTNING OM SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP

Skriv på namninsamlingen och dela med dig av länken och uppmaningen.

https://www.mittskifte.org/petitions/vi-kraver-en-folkomrostning-om-svenskt-medlemskap-i-nato

”Mycket tyder på att Sveriges politiker med hög fart är på väg att ta ett beslut om att söka medlemskap i Nato. Det finns risk att varken partiernas medlemmar eller det svenska folket kommer att få säga sin mening i frågan. 
Vårt land Sverige har varit alliansfritt i över 200 år och detta har hjälpt oss att hålla oss utanför båda världskrigen. Ett medlemskap i Nato kräver en grundlagsändring och är en mycket tvär omsvängning av svensk säkerhets- och utrikespolitik. 
En sådan ändring måste föregås av en omfattande debatt och en möjlighet för det svenska folket att kunna ta ställning i frågan. Detta kan vi göra t.ex. genom folkomröstning såsom skedde inför vårt inträde i EU. Ett eventuellt Nato-medlemskap är en minst lika viktig fråga som EU-medlemskap och därför kräver vi att statsmakterna ger folket en möjlighet att uttrycka sin mening genom en folkomröstning…..”
Från Nej till Nato.

9 tankar kring ”Nej till Nato demonstration för fred i morgon, namninsamling i protest mot politiker som stampar på folkviljan

 1. Det värsta är att de inte företräder det svenska folket.
  Det svenska folket vill nog inte ha NATO med dess medföljande (efterlängtade) kärnvapenstridsspetsar på svensk mark. Enbart detta diskvalificerar hela Riksdagen sig själva till att ta beslut om NATO. När man uttrycker sig som politiker att vi ”gör det som är bäst för Sverige”.
  Det är väl det svenska folket som är de som vet vad som är BÄST för Sverige och inte 349 välbeställda bänknötare. Beslutar man om NATO inträde då ska man ta mig tusan även framföra vems/vilkas ärenden är det man går egentligen? Beslutar Riksdagen om att man avser att gå med i NATO, då skall samtliga 349 ENTLEDIGAS med omedelbar verkan.
  De skulle då döda den svenska ”demokratin”.
  Blir inte konsekvensen om detta händer att VI kommer i all evighet leva under en ÖPPEN Diktatur?
  Hur kan dessa beslutsfattare kalla sig ”folkvalda”?
  Det svenska folket anser ER nog inte som ”folkvalda” om NI tar beslut för NATO.
  Enbart det ”svenska folket” VET vad som är bäst för Sverige.
  Politiker, håll er till det. Kom inte sedan med (”kapitalets”) alla olika prognosinstituts prognoser som ett slags stöd.
  För verkligheten säger något helt annat, eller hur?

  1. En mycket bra sammanfattning av Nato medlemskap, som jag är övertygad blir ett faktum. Folkviljan är totalt överkörd av USA:s krigshetsare Nato. Alla verkar ha glömt Vietnam, kupper i Sydamerika, Mellanöstern osv. med miljoner döda och framväxten av terror grupper, där Afghanistan nu åter är ett helvete för kvinnor. Vilket kan bli verklighet om Nyans börjar sitt segertåg i förorten med 100 000 nya uppehållstillstånd varje år. EU:s minsta invandring är dagens skämt!

 2. Det är något helt makabert det som ” våra ” Kakistokrater förbereder för vårt land . Att det kan ske är knappt att man fattar . Dessutom att det inte är mer seriös journalistik om det . Finns det inte en endaste journalist på msm – media som törs skriva om det ? Har de alla stöpts på Södertörns Högskola ? Vakna vakna vakna har man lust att vråla , folket sover och sövs djupare och djupare ner i avgrunden . Skaran av medmänniskor i det dagliga att resonera med krymper för var dag . Eller är det en själv som är vilseledd undrar man ibland ? Nej då , jag vet vad jag anser är korrekt och håller inte tand för tunga vilket gör att folket runt en tunnas ut . Tack ni här på bloggen , ett andningshål .
  Mvh Sjöström

  1. Instämmer Peter. ”Det sovande folket” var det en otrevlig typ som myntade men tyvärr hade han rätt… Önskar något händer som äntligen får ”det sovande folket” att VAKNA!!!!

  2. Ja, Era kommentarer på denna blogg är MITT andningshål. Det är precis som Du säger att ”skaran av medmänniskor krymper för varje dag” och ensamhetskänslan ökar. Därför skall våra andningshål strypas. Att SR i Rapport i går fick krypa till korset för vantolkning av Ebbas uttalande är ändå en ljusglimt. I identitetspolitikens namn finns det säkert många med islam som religion och vid den felaktiga översättningen av islamister till alla muslimer så slog Svennehatet ut ett professionellt arbete. Denna smygislamisering pågår överallt inom statens fögderi, bara ett exempel på hur lyckosam den långa marschen genom institutionerna är för vänstern.
   ”Oavsett om den långa marschen genom institutionerna är något som har skett medvetet eller inte så märks i Sverige en kraftig överrepresentation av vänstersympatier inom massmedia. Cirkeldiagrammet visar blocksympatier hos journalister verksamma på Sveriges Television 2011/2012. Wikipedia” Där 83 % röstade vänster, dvs, S + MP + V och 13 % på M + KD + FP.
   I dag 2022 är det förmodligen ännu värre, med muslimer, islamister på ledande poster, som snart slår -68 års studenters barnbarn, som inte inser att de med sin identitetsvurm sågar av grenen de sitter på.
   Dagliga exempel finns om medias agendajournalistik. https://www.friatider.se/azovstal-kvinna-berattar-att-ukrainska-soldater-haller-civila-som-gisslan-klipps-bort-av-svt

 3. Det är så här det blir när man slipper ta det Juridiska ansvaret över sina gärningar som politiker.

  1. Att vi inte får rösta om eventuellt Natomedlemskap visar bara på att vi inte lever i en demokrati. Det är ett övergrepp på riksdagens uppdragsgivare; folket!
   Vår media är lika censurerad av makthavarna som den i Putins Ryssland, men det ser bara fint ut på ytan. Hårdhandskar och cancel kultur med utstötning och HMF böter för de som är förbannade över orättvisor, medan silkesvantar råder från polis, rättsväsende och regeringen, när valboskapen bryter mot lag och rätt.

 4. Att gå med i NATO innebär västenligt förhöjd krigsrisk, dels därför att USA och andra NATO länder kan kräva Sveriges deltagande i andras krig.

  Dels därför att USA behöver Sverige som resurs i sina kommande krig, som Syrien, Irak, Afghanistan, eller Libyen.

  Sverige behöver inte NATO för skydd och fred, det är USA som behöver Sverige för krig, erövringar och plundringar.

  Grundproblemet är att NATO är i praktiken USA. USA är en krigsherre som alltid levt och överlevt på invasioner, krig och plundringar. USA är bara arvtagaren till Hitler och nazisternas planer.

  USAs ”försvarsgaranti” är lika mycket värd som Hitlers 1938 till Neville Chamberlain.

  —Peace for our time
  https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_for_our_time

  1. Förmodligen låter det så här från stats- och utrikesministern ”Vi har anslutit Sverige till Nato (USA) för fred i vår tid”. Ett år efter dessa bevingade ord från Chamberlain så anföll Hitler Polen. Troligen kommer Nato strax efter att bestämma nya mål för sin ”demokratiexport”. Kanske Erdogan kräver hjälp mot bångstyriga kurder?
   Därutöver tror jag att USA behöver krig för att dölja sin instabila ekonomi, med ny kris för dörren. Små valutor som kronan urholkas och de stora som dollarn stärks, därför måste rubeln sänkas, Kinas yuán är svårare att rå på.

Kommentarer är stängda.