Ett mångkulturellt samhälle stryper yttrandefriheten

Dan Ericsson ordförande för intresseföreningen Det fria Sverige, skriver här ett tänkvärt inlägg om hur vårt mångkulturella samhälle tar död på yttrandefriheten och hur röst behövande politiker gradvis ger efter.

Bild; från Det fria Sverige

Ledarskribenter och journalister till vänster jämrar sig i högan sky. Journalisten Atilla Yoldas kräver förbud att kränka islam och dessvärre också poliser med invandrarbakgrund som nu kliver ur den trojanska hästen, som den hyllade Nadim Ghazale. Avsked direkt, när han inte vill försvara svensk lag och rätt.

Bitte Assarmo uppmanar dessa kränkta män att omgående flytta tillbaka till ett muslimskt land och Birgitta Sparf redogör om inkvoteringens negativa konsekvenser, där Nadim Ghazale är ett praktexempel på medialt jämrande.

https://detgodasamhallet.com/2022/04/21/birgitta-sparf-om-inkvoteringens-konsekvenser/

Men nu över till Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson, som skriver om varför yttrandefriheten har en svår tillvaro inom mångkulturen, men varför den är viktig att försvara.

Vill du hellre lyssna på detta? Uttalandet finns inspelat att lyssna på via vår hemsida.

Efter de utannonserade koranbränningarna, och de påföljande invandrarkravallerna där över hundra poliser skadades, går diskussionerna om yttrandefriheten varma. Yttrande- och tryckfriheten är redan idag begränsad, och ju mer Sverige utvecklas från att vara ett svenskt samhälle till ett mångkulturellt sådant kommer den hamna under attack och ifrågasättas.
Det finns flera anledningar till att en hög nivå av yttrandefrihet blir svårare att upprätthålla i ett mångkulturellt samhälle, men inte minst för att yttrandefriheten i grunden är en västlig idé. Ju fler människor som bor i Sverige som identifierar sig med kulturer och levnadssätt från andra delar av världen, desto svagare kommer de västliga idéernas ställning — inklusive yttrandefrihetens — att vara.
Därtill kommer det inbyggda problemet i mångkulturella samhällen där de olika folkgrupperna inom statens gränser har vitt skilda åsikter om vad som är heligt att leda till konflikter, och risken är att man av rädsla för dessa konflikter istället väljer att inskränka människors friheter att kritisera, håna eller skända det som en annan grupp ser som heligt; trots att det ryms inom alla rimliga definitioner av yttrandefriheten.
Sverige AB är en sekulär stat, men det saknas inte heliga kor för det. Vi har ersatt kyrkan och budorden med mänskliga rättigheter och demokrati; saker som anses heliga och som måste skyddas till varje pris, eftersom de anses visa den riktiga och rätta vägen. Hur det än är med den saken är det viktigt att förstå att en fungerande stat med ett högt mått av friheter bland de som bor inom dess gränser, kräver en gemensam syn på rätt och fel — något som blir betydligt svårare i mångetniska, mångreligiösa och mångkulturella samhällen.

Det bästa vore så klart om Sverige AB åter blev en nationalstat för det svenska folket, men i brist på det måste den anpassa sig efter den nuvarande situationen. Vi lever inte längre i ett homogent land där vi kan räkna med respekt för polis och andra myndigheter, utan vi lever i en mångkulturell och proto balkaniserad stat som är en krutdurk av etniska konflikter som bara ligger och väntar på gnistan som låter den antändas.
I ett sådant läge är det av yttersta vikt att åtminstone makten, så väl den politiska som kulturella, talar med en gemensam röst och försvarar de få värden som finns kvar och som ska hålla staten samman, och yttrandefriheten är ett av de allra viktigaste av de fundamenten.
De röster som nu argumenterar för ytterligare nedmontering av yttrandefriheten i syfte att inte arga upp de folkgrupper som bosatt sig i Sverige de senaste decennierna för oss ned för en väldigt farlig väg. Det kan verka som den ”enkla lösningen” för att motverka upplopp och kravaller på kort sikt, men den kommer med ett betydligt högre pris i det långa loppet: Det totala avskaffandet av de fri- och rättigheter våra förfäder kämpat sig till genom århundradena.

Det fria Sverige tänker alltid stå upp för yttrandefrihet, även när den provocerar och gör ont. Alternativet är nämligen så mycket värre.

Dela på Facebook – Dela på Twitter – Eller varför inte skicka vidare mejlet till en vän?

Om Du vill stödja Det Fria Sverige, så kan Du donera med kort eller kryptovaluta här, eller göra en enkelt överföring som du märker med ”gåva” via:
– Swish: 123 510 57 62 – Bankgiro: 729-1404


8 tankar kring ”Ett mångkulturellt samhälle stryper yttrandefriheten

 1. Författaren har i princip helt rätt, men vad som gäller är egentligen inte att begränsa yttrandefriheten utan stävja missbruket av den. I Sverige har yttrandefriheten varit helt obegränsad, det är helt tillåtet att skända, ljuga, förnedra, förfölja, sprida falsk information, dreva, förfalska, vinkla, till och med mobba namngivna människor till självmord, lex Benny Fredriksson. I realiteten har all frihet av alla slag begränsningar. Äger du ett vapen finns ingen frihet att skjuta ner vem man vill, kör du bil i trafiken skall du följa regler, befinner du dig på allmän plats skall du uppträda respektfullt mot andra. Varför skall inte det behöva gälla när det gäller yttrandefriheten och umgänget med andra länder. Vad vi behöver är inte någon begränsning av yttrandefriheten, utan regler hur den tillåts att användas. Det gäller speciellt media och journalister. Det är inte något annorlunda än med någon annan rättighet. En av de grövsta missbruken av yttrandefriheten var när den användes för att införa nazismen i Tyskland förra seklet. Propagandan. Det upprepas just nu i just Sverige. Ett annat exempel är den användes till att provocera och hetsa motsättningar och strider mellan olika folkgrupper i Kina mellan 1913 och 1949, vilket orsakade alla inbördeskrigen. 70 miljoner människor tros a dött. Idag ser vi samma sak när USA driver på hat mellan folk i propagandan i svenska media. Man är ju tydlig, hata Ryssland, hata Kina, hata Iran, osv. man gräver fram allt man kan kalla negativt ensidigt, riktig smutskastning.

  1. Frågan är vem/vilka som skall bestämma yttrandefrihetens användarregler och stävja missbruket? I Sverige lär EXP0 få stort inflytande lokalt, men i dagens läge bestämmer EU vad som får sägas, nu är det sociala medier som ligger illa till. Morgan mutar IT-jättarnas kylanläggningar med billig energi, så kommer gentjänster med förbud mot alla som inte följer västs narrativ om mångkultur och värdegrund, vars grund är mycket tunn.

 2. Angående Nadim Ghazale som den trojanska hästen inom polisen så borde han aldrig ha fått en anställning inom staten, i mitt tycke ska man ha bott i Sverige i minst 3 generationer innan man kan söka samhällsviktiga arbeten och få rösta gäller samma tid, hans tankar är att förbereda för islam, det börjar med att koranen inte får brännas sen kommer det att Israel ska bojkottas och förbjudas, i samma veva börjar man hata alla judar, vi har redan sett påverkans kampanjen mot socialen där de inte får rädda utsatta barn, djuren ska slaktas både plågsamt och inhumant, griskött förbjuds som föda, kvinnor ska ha heltäckande kläder på sig, bögar och homosexuellas rättigheter begränsas det instiftats sharia domstolar ja ni fattar… Poängen är att listan inte stannar vid ett förbud mot koran bränning.

  Islam måste förbjudas eftersom religionen ligger inbäddad i politiska manifest där allt går ut på att islam ska vinna, vi ska underkasta oss islam så muslimerna kan ta över landet.

  1. PK Sverige har ändå kommit fram till att islamism inte är så bra, men försvarar islam, men jag ser ingen skillnad. Målet är att gradvist flytta fram islam i alla samhällets institutioner, vilket med vänsterns identitetspolitik varit mycket framgångsrikt. Islam är en förtryckande religion med dubbla tungor, fredens religion utåt och krigets inne i moskén. Vi är många som instämmer i din sammanfattning om islam. ”Islam måste förbjudas eftersom religionen ligger inbäddad i politiska manifest där allt går ut på att islam ska vinna, vi ska underkasta oss islam så muslimerna kan ta över landet.”

   1. Nysvenskar är bara en benämning från den politiska eliten för att vi skall öppna våra hjärtan ännu mer. Hoppas att mordförsöken på poliser kan få fler att vakna till och inse hur livsfarlig denna öppna hjärtans politik är, för alla som inte har securitasvakt i hälarna.

 3. I länder med låg IQ går inte att införa demokrati. Inavel kan vara bidragande orsak. Finns gobala IQ-kartor. Påpekar man orsaken till Sveriges växande problem är man facist och numera även amatör enligt Morgan Johansson. Dumheten har inga gränser. Facistiska diktaturer med rövarkapitalister/gangstervälde är farligt för världens demokratier.

 4. Hela situationen beror väl på att vi tar emot migranter som har alldeles för låg genomsnittlig IQ.
  Det mentala avståndet är för stort för att kunna anpassa sig till det svenska samhället. Därför bildas det egna små samhällen i samhället. Att kunna prata svenska är en sak men att förstå ”konversationer” på svenska där kan det ta stopp.
  De s.k. kränkta männen är väl ett praktexempel på att IQ nivån inte räcker till för att kunna anpassa sig till det svenska samhället.
  Vi kan inte tillåta att sådana ”frön” får fortgå med att bidra till att eskalera ”nya” upplopp. ALLA de som attackerade ”Blåljuspersonalen” skall omgående inhämtas samt transporteras till sitt ”ursprungsland”.
  De som deltog i upploppen och som är 18 år eller äldre, då skall denne utvisas personligen. Är man under 18 år och har familj då skall samtliga i familjen utvisas p.g.a. att man brister totalt i sitt föräldraansvar.
  Om inte alla migrant ligisterna UTVISAS är det inte då risk för att VI får flera och större upplopp. Det får vara slut med ”migrant daltandet”, speciellt när det gäller de straff som de får när de begår grova brott som ringa. Migrant ligisterna får ju t.o.m. ersättning av staten för brott man har begått!!!

  1. Du gör en utmärkt sammanfattning av tillståndet i Sverige. Men att prata om skillnader i IQ kan stå oss dyrt, för vetenskapliga fakta är hets mot folkgrupp i den humanitära stormakten och resten som inte stämmer med den påhittade värdegrunden är Fake News och desinformation.

Kommentarer är stängda.