”Varenda polis ville gå tillbaka in”

Upploppen i Östergötland från kränkta, främst unga muslimer fortsätter, nu vill de unga männen bränna ner hela landet för sin tro, vilka som då skall försörja detta drägg framgår inte.

https://samnytt.se/nya-korankravaller-i-linkoping-och-norrkoping-vi-muslimer-branner-upp-hela-landet-for-var-tro/

Varenda polis ville gå tillbaka in under torsdagen, när kravallerna
började i Skäggetorp. Signaturen ”Ingripandepolis Linköping” skrev denna citerade rubrik i en insändare riktat mot Malena Grann chef för polisregion Öst den 16 april i lokaltidningen.

Upploppet i Skäggetorp, har nu spridit sig i hela landet, när kränkta muslimer löper amok för att protestera mot att Rasmus Paludan, partiledare för det danska partiet Stram Kurs, fått tillstånd att manifestera med koranbränning mot islam. Paludan dök aldrig upp, så någon Koran sattes aldrig i brand, men däremot polisbilar och poliser, som fick ta skydd mot en uppeldad och stenkastande folkmassa av unga män, som tyckte det var lattjo lajbans att ta paus från knarkhandeln och få visa sin makt. Efter en timma hade polisen fått frivillig förstärkning av kollegor och alla ville gå in och ta tillbaka varenda meter från pöbeln och visa de boende att polisen inte överger Skäggetorp.

Men det tyckte inte ledningen med Malena Gran i spetsen.

Hon tyckte att det var klokare med defensiv strategi, att backa undan och undvika eskalering, men det tyckte inte förtvivlade poliser.

Kanske finns det feministiska böjelser om att inte bråka i hennes ledarskap? I alla fall inte med unga muslimer. Dialog, pizza, sluta skjut uppmaning har förmodligen ersatt insikt om hård verklighet.

Nu hoppas hon att den positiva kraften av alla samverkande funktioner i området skall bli större än de negativa (angrepp mot polisen, stenkastning, förstörda polisbilar, tre poliser fick uppsöka sjukhuset, knarkhandel, hot mot blåljus personal och sedvanliga bilbränder). Om samverkande krafter har vi hört till leda, tänk om någon i stället kunde säga att dessa lättkränkta unga män, som går bärsärkargång för Allah inte hör hemma i vårt land. Export går lika bra som import av valboskap, men alla vet att viljan från Rosenbad saknas.

”…..Ledningen pratar om en lyckad insats, jag förstår ingenting. Detta har varit det enskilt största misslyckandet i Skäggetorp på många år. Allt vi byggt upp har nu totalt förstörts….” är polisens version.

Och då hjälper det inte att Märta Stenevi (MP) under sitt dygn i Skäggetorp fick ett femsidigt reportage i DN den 17 april, inte heller att hon lovade mera pengar till till området, när hon följde sexbarnsmamman Saynab Muse i projektet ”Dela min vardag” som arrangeras av gräsrotsrörelsen ”Världens mammor”, varav flera suckar och tycker de fastnat i SFI under 8-12 år… Varför de fastnat fick vi läsare inget svar på, inte heller på frågan varför alla som kan flyttar ifrån området, eftersom de inte vill dela deras vardag. Svaret var det vanliga, med mer skuldbeläggningen av samhället.

Jag undrar var alla dessa mammor är, när deras söner åter löper amok och riktar sin ilska mot polisen?

Enligt ett vittne fanns somliga mödrar med och kastade sten mot polisen. https://samnytt.se/polisvittne-kvinnor-i-40-60-arsaldern-samt-barn-kastar-sten-mot-oss/

Troligen tar dessa omhuldade söner en paus från den lönsamma knarkhandeln, som har livet som insats. Omväxling förnöjer.

Faktum är att jag håller med DN:s ledarskribent Erik Helmerson som skriver ”…..Man måste verkligen inte bränna heliga skrifter – men man måste ha rätt att göra det….” Och han konstaterar att Den perifera danske Koranbrännaren är Nordens nöjdaste man (DN 17 april).

Bildresultat för brinnande polisbil
Bild; document.no

Tyvärr är jag rädd att den rätten snart är borta med politikernas entusiasm för grundlagsändring beträffande mötesfrihet med yttrandefrihet och deras ovilja att definiera vad en terrororganisation är. Misstänker att vi som vill försvara fosterlandet lätt kan kvala in som terrorister. Tillståndsgivning, för medborgare som vill föra fram sina åsikter vid sammankomster, från polismyndighet kommer att krympa, främst för oss som inte tror på det mångkulturella samhället och ser hur landet närmar sig avgrunden.

Tyvärr vägrar politiker att inse det, eftersom den globala eliten har bestämt att mångkultur är bästa medlet för söndring av nationalstaten.

Till sist ett tips till socialdemokraterna från twitter

Rebecka Fallenkvist@fallenkvist

Socialdemokraternas nya folder?

View image on Twitter

16 tankar kring ””Varenda polis ville gå tillbaka in”

 1. ”Eva Nemec Nordh är chefsåklagare i Linköping. Hon säger att det finns tecken på att attackerna mot polisen i Skäggetorp och Navestad var synkroniserade”.
  Hur kunde Rasmus Paludan få så många demonstrationstillstånd, utan att ens närvara? Hade han tillstånd samtidigt i både Skäggetorp och Navestad? Skulle han vara på båda ställena samtidigt? Fanns det samtida tillstånd bland de övriga ”upploppsstäderna”? Rasmus Paludan har i sådana fall begått svensk lagöverträdelse, då han själv ej närvarat trots att han begärt tillstånd.

  https://nt.se/bli-prenumerant/artikel/jp5226kr

  1. Om det efter tidigare tillståndsgivning blivit bråk med fara för den allmänna ordningen, då har polis rätt att neka nytt tillstånd.

 2. Om gärningen framkallat fara för flera människoliv eller egendom av särskild betydelse eller annars varit av särskilt farlig art ska det dömas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Straffet för sabotage mot blåljusverksamhet föreslås vara fängelse i högst fyra år och för grovt sabotage mot blåljusverksamhet fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid.

  För att stärka det straffrättsliga skyddet för myndighetsutövning föreslår regeringen att straffskalan för grovt våld eller hot mot tjänsteman skärps till fängelse i lägst ett och högst sex år.

  KOMMER NÅGON ATT FÅ FÄNGELSE EFTER ALLA UPPLOPPEN?

  blåljusverksamhet och myndighetsutövning 2018/19:155

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/ett-starkt-straffrattsligt-skydd-for_H603155/html

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/ett-starkt-straffrattsligt-skydd-for_H603155

 3. Att ständigt backa undan det håller naturligtvis inte. Vid de kommande eventuella sammankomster som ”berör” valboskapen kommer man nog att se till att det finns ett antal 100 tals poliser beredda att ”GÅ IN”.

 4. ”Men det tyckte inte ledningen med Malena Gran i spetsen.
  Hon tyckte att det var klokare med defensiv strategi, att backa undan och undvika eskalering, men det tyckte inte förtvivlade poliser”.
  Beslutet var nog det bästa alternativet. Nu fick vi alla se ”vilka” som utövar våld mot icke våldsförande poliser. Förmodligen räddade det livet på många poliser. Det fanns säkert många som hade ”egna” vapen med sig, bara tillfället fattades. De fick inget gnisttillfälle och därför var nog beslutet riktigt med tanke på ”massans” överlägsenhet i antal. Man får vara glad att ”de” nöjde sig med att bara elda upp polisfordon. Vi får därefter, utifrån vad DU själv har röstat för/på.

  1. Jag tror det är en farlig strategi, att ständigt backa undan. Poliserna backade tills de hade fått förstärkning, först då ville de gå in igen. Med tanke på antalet i respektive kriminellt gäng och därutöver i maktfullkomliga klaner så har Du helt rätt med medborgargarden. Polisens påtvingade mjuka strategi har endast inneburit hån från detta slödder som ökat sitt övertag, för de vet att straffen är försumbara. Familjen är medskyldig, de vet mycket väl vad deras söner jobbar med, men när ett par tusenlappar landar på köksbordet då är deras läppar förseglade. Att ljuga för otrogna ger stjärna hos Allah, därför flödar tårar och anklagelser mot samhället ”som inte gör mer och sviker” ivrigt påhejat av vänsterliberaler som får betalt i röstbåset.
   Det enda som skulle vara effektivt är att utvisa hela familjen till hemlandet, när sonen gjort sig skyldig till upprepade brott. Skammen inför släkten för att ha åkt ut från bidragsparadiset, skulle avskräcka den brottsliga banan. Problemet är att det skulle fläcka den humanitära stormakten och hur skulle det då gå med den internationella karriären?

 5. Det (de) polisbefäl som beordrat poliskårerna att backa under upploppen ska givetvis entledigas med omedelbar verkan! De personer som deltagit i upploppen ska i den mån det går (via film mm) lagföras och därefter utvisas med sina familjer. Det är nog nu…

 6. Till ALLA Poliser vill jag säga: SÄG UPP ER! Livet är väl mer värt än att tvingas vara ”måltavla” med knytnävarna i byxfickorna. Tydligen har PK infört ”PK2”, ”POLISIÄRT KORREKT”! P.g.a. det uddlösa bemötandet. Fram med rejäla vapen! Den som ger sig in i leken får leken tåla.

 7. Vilket motiv har Rasmus Paludan med skändning av Koranen? Avsikten kan väl vara att visa vilket våldskapital migranterna har och som de utövar i skydd av sin ”religion”, den enda lag man följer. När man utsätter den svenska POLISEN för sådant våld p.g.a. ett ”bokbål”, är det inte DÅ dags att IQ testa migranterna om de överhuvudtaget kan ”anpassa sig” till det svenska samhället? När EN bok kan skapa sådant kaos, varför åker DE inte hem om nu deras koran(en) är så viktig?

  1. Åka hem, aldrig i livet! Här får Du all välfärd med råge och dessutom får Du behålla din religion, oavsett vilka brott mot den omhuldade värdegrunden den innehåller. Att skymfa islam är tabu, eftersom den står över alla andra religioner, det börjar nu tom värdlandets medborgare förstå och riktar i stället sin ilska mot de som följer grundlagen. Så sjukt har samhället blivit. Vi som är förbannade på denna utförsbacke, riskerar straff för ringaktning av denna skyddade pöbel.

   1. Att skymfa islam är verkligen tabu det räcker att se hur de har gått för de pensionärer som har kritiserat islam och får stämpeln islamofobi. Socialdemokraterna och många andra politiker verkar älskar denna sjuka religion själv ser jag den som det farligaste vi har i landet.
    Men vi ska stå ut med böneutrop, vi ska underkastar oss deras religion oavsett vi vill eller inte. De vill gärna leva efter sina sharialagar, de vill förbjuda fläskkött och de hade gärna sett obligatorisk slöja på alla kvinnor, detta är ingen religion utan detta är ett politiskt gren som vi måste kasta ut ur Sverige.

 8. Vilket motiv har Rasmus Paludan med skändning av Koranen?
  Är det bara för att göra muslimer ilskna och gå till angrepp, med personskador och utbrända bilar som följd?

  Eller räknar han med att muslimer pga bränningen lämnar sin tro? Det första är väl det mest troliga.

  Det enda bestående, som Paludan har åstadkommit, är väl att
  vi känner oss mer otrygga än tillförne, enär polisen inte räcker till.

  1. Jag tror många håller med dig, men det hjälper inte.
   Enligt dagens grundlag måste polisen bevilja tillstånd för manifestation av vitt skilda åsikter. Om upplopp och fara för omgivningen föreligger kan polis neka vid nästa begäran av samma demonstrant.
   Konstigt att det inte är samma upprördhet när kyrkor bränns mer, kyrkogårdar vandaliseras, men så fort det handlar om Koranen då kommer fördömanden från alla led.
   Att bränna bilar är vardagsmat sedan många år i Skäggetorp, men polisbilar och bussar (Malmö) är dyrare för oss skattebetalare.
   Polisen som följer lagen har nu blivit vandalernas hatobjekt nummer ett.
   Grundorsaken till detta är vänsterns otyg med identitet, värdegrundsmarinerade politiker med alla genusförkunnare. Att direkt sätta ner foten, med kännbart straff vid brottsliga handlingar är tabu, eftersom vänsterns ideologiska övertygelser från sumpmarken ersätter verkligheten. Detta vet vandalerna så väl om och deras förakt mot menlösa poliser, politiker och rättsväsende bara ökar.
   Är du medborgare i Sverige och tar del av all välfärd, då måste Du också acceptera Svea Rikes Lag, där yttrandefriheten av hävd har ett mycket starkt skydd.
   Men nästa år kan politiker få igenom ändring av grundlagen, eftersom yttrandefriheten inskränks rejält om personen tillhör en terroristorganisation, som regeringen vägrar att definiera. NMR dras fram som exempel, AfS ligger illa till, SD med sin eftergivenhetspolitik till 7-klövern lär nog klara sig. Mer om detta kommer i morgondagens inlägg.
   SvD https://www.svd.se/a/ALwXx5/marten-schultz-darfor-far-rasmus-paludan-branna-koraner
   ”Därför är det inte hets att bränna Koranen”

  2. Det har i alla tider funnits provokatörer en fortsättning på aktivister som kanske kan kallas provokatör light med betoning på light Men min tro är att inget är nytt under solen ett konstaterande som romarna skall ha myntat och sedan lustigkurrarna förvanskat till inget är nytt under kjolen

 9. Filmer finns ju på ”drägget”. Det är bara att UTVISA alla som varit inblandade eller ska DE få utöva sina våldsbehov som de ärvt från sina ”hemtrakter”?
  Ska VI svenskar ELDA upp Riksdagspolitikernas boenden INNAN DE inför migrant/asyl stopp eller allt vad det heter.
  Utvisas inte dessa ligister är det väl risk för att det kommer bli ännu fler som tar på sig tröjan mer ”fritt fram”!
  Man har förbrukat VÅR svenska gästvänlighet på ett sådant oreparerat sätt att våldet sannolikt kommer att eskalera?
  Vilken tur att politikerna slipper ta ansvar. De har ju själva gett sig åtalsimmunitet.
  Vad det innebär vet väl ALLA vid det här laget. Eller hur, Politiker?

 10. Det kanske inte var / är en succé med massinvandring från MENA och bortom – eftertankens kranka blekhet… Men DDR byggdes ju ur ruiner, det framgår av nationalhymnen, så det finns hopp.

Kommentarer är stängda.