Vår falska och hycklande biståndsnation

Av Olle Ljungbeck

”Världens mest cyniska, falska och hycklande ”biståndsnation”.
Sveriges regering och ett flertal av riksdagsledamöterna har sedan lång tid tillbaka försökt få Sverige att framstå som den mest humanitära staten av alla! Men det stämmer inte om vi ser till vad denna förljugna och skenheliga godhetshumanism fått för konsekvenser i de mottagande länderna.
Inte någon gång har någon svensk regering för att ge ekonomiskt bistånd ställt krav på demokrati, kvinnor och mäns lika rättigheter eller överhuvudtaget något som skulle befria människorna framförallt kvinnorna från det enorma förtryck som råder i flertalet mottagarländer.
Samtidigt har man aldrig försummat att tala om hur  ”gåvorna” förbättrar situationen för de förtryckta.
Men inte nog med detta. I sin falska humanism har de släppt in  hundratusentals individer från dessa länder. Man kunde ju då tro att dessa som kommit och en gång fått ta del av godhetstatens gåvor skulle löna gott med gott.
Men inte. I stället har många tusen av de inkommande från dessa stater mördat, våldtagit, skjutit, sprängt urskillningslöst i det land som gav såväl deras eget som dem själva hjälp. Inte minst har våldet från de ca 10000 afghanska ”pojkarna” medfört en mardröm av våld mot svenska kvinnor. Skulden till detta är främst Annie Lööfs och Stefan Löfvens.
 I dagarna kom statlig statistik med att bara under det senaste året våldtogs ca 8500 kvinnor/flickor varav flertalet av män från biståndsstaterna. Härutöver tillkommer ytterligare tusentals utanför statistiken. Aldrig någon gång har man krävt minsta humanism av mottagarländernas regeringar vad gäller demokrati etc.

Det talande exemplet var i stället när landsförrädaren Stefan Löfven vid besök i en av världens värsta förtryckarstater av kvinnor, krävde att de medföljande kvinnliga ministrarna skulle dölja sig med schal etc!

När jag skriver detta, slår det mig hur lika biståndsfrågan och klimatfrågan är. Trots enorma ekonomiska satsningar sker inte minsta förändringar till mer humanism i mottagarländerna och vad gäller klimatet inte minsta påverkan på jordens klimat. (Detta senare är dock en omöjlighet eftersom solen till 95 % procent styr vädret och människan till mindre än 5 %. Trots detta är regeringen beredd att slå ut företag etc och föra oss tillbaka till u-landsnivå).

Sålunda två helt absurda och totalt ogenomtänkta satsningar som inte leder till någon som helst förändring. Självklart skulle en kraftig satsning på demokrati, jämlikhet mellan könen etc fått till konsekvens att färre män hade blivit brottslingar och våldtäktsmän. Men fler regeringar skulle kanske blivit demokratiska och detta i sin tur smittat av sig på invånarnas laglydighet. I dag fick vi besked om att kommande år kommer en familj med två barn, villa och bil att förlora 40000 kr!

Och ändå Svensson är Du kanske på väg att ge dessa dårar ”förtroende” på nytt!
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle ”

————————————————————————————–

Sveriges samlade bistånd uppgick 2021 till 57,4 miljarder kronor, vilket är en procent av Sveriges beräknade bruttonationalinkomst (BNI). Varav en stor del hamnar i diktatorers fickor, samt till FN vars höga tjänstemäns glada dagar garanteras med deras gigantiska löner samt förmåner. Sverige toppar biståndsligan med att ge 1,14 procent av bruttonationalinkomsten (BNI), visar OECD:s statistik för fjolåret…. Målet för svenskt bistånd är att skapa förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck.

Vilket är dagens skämt! Fattiga människor har låg prioritet, när konferenser, middagar, lyxlägenheter, buisness class resor, lyxhotell, internat skolor till medföljande barn är betalt, så är det bara smulor kvar till de riktigt behövande.

Men enligt regeringen och SIDA är detta bara elaka myter på sociala medier.

Visa källbilden
Bild; varldenidag.se Sida hotade med att dra in bistånd efter USA-beslut (2017) om att frivilliga organisationer ej skulle arbeta för abort
https://corren.se/nyheter/sida-drar-in-bistand-efter-usa-beslut-om4734551.aspx

2 tankar kring ”Vår falska och hycklande biståndsnation

  1. Jorden är överbefolkad. Globaliseringen största miljöboven. Avveckla Sida!

Kommentarer är stängda.