Inflation med energi- och matbrist är sanktionernas konsekvenser

Men det tänker inte den politiska eliten på, när det handlar om att försvara sin uppdragsgivare; USA med bulvanen Nato som i sin tur styrs av västs oligarker med sina Big bröder.

Eliten vet att de själva aldrig drabbas av någon brist och efter årtionden av värdegrundsindoktrinering så har medborgarna svårt att lösgöra sig från maktens media megafon. Här råder ingen skillnad mellan öst och väst.

DN:s ledarskribent Amanda Sokolnicki förkunnar i dagens DN att ”Nu måste Europa göra det rätta – och offra sin ekonomi för Ukraina”. Kanske hon har fått uppmaningen från Klas Schwab? Att söndra hela Europa och få nationalstaterna på knä, vilken perfekt åtgärd för bröderna bakom NWO och den stora återställningen.

Natural News ger en sammanfattning den 5 april, från nättidningen brighteon.com, som är svartlistad av eliten, precis som flertalet andra av nätets informationskanaler. Läsare av dessa källor betraktas som kroniska foliehattar. Varav jag själv förmodligen är en.

"Folket i Tyskland vaknade till mathyperinflation i dag, med dagligvarupriserna som plötsligt ökade till ett galet territorium. Livsmedelsbristen kolliderar också med valutainflationen på grund av att nästan alla centralbanker världen över trycker ut pengar. Denna valutadevalvering kommer att göra maten ännu dyrare i detaljhandeln.

I slutändan, när matbristen och prisinflationen förvärras, tittar vi på globala matupplopp, svält, social oro och våldsamma revolutioner som äger rum över hela planeten under de kommande åren.

Allt detta härrör från de ekonomiska sanktioner som väst utsätter Ryssland för. Det var dessa sanktioner som satte igång de kaskadeffekter av "varuprotektionism" som har lett till en accelererande kollaps i den globala handeln med spannmål, energi och gödningsmedel. Den kollapsande globala försörjningskedjan har också försämrat möjligheten för bönder att skaffa viktiga delar för att driva sina maskiner, och konstgödselpriserna har lett till radikala ökningar av kostnaderna för att odla matgrödor..." https://www.brighteon.com/b79d0300-1637-4e4e-aefb-9160d072929b
Alla bilder
Bild; Wikipedia. Med inflation menas vanligtvis att penningvärdet minskar. Den ursprungliga definitionen är ”ökning av penningmängden”. När penningmängden ökar kraftigt så minskar i regel penningvärdet. 

https://www.friatider.se/hollandsk-inflation-12-procent

Tyskland sitter nu i en rävsax med sin energiimport från Ryssland. Att betala i rubel är ett kontraktsbrott hävdar EU med hög röstvolym, men inte deras sanktioner. Om Putin tröttnar och stänger gaskranen då stannar Tysklands industri och Bidens rop om solidaritet likaså.

Tysklands beroende av rysk gas kan påverka hela Europa negativt om banden klipps för snabbt, varnar flera experter. Redan nu talas det om ransonering av energi, och inte bara i Tyskland. ”Det kommer att märkas i Sverige”, säger råvaruanalytikern Christian Kopfer till TN….” https://www.tn.se/hallbarhet/efter-tyska-misstaget-sa-stor-ar-risken-for-svensk-elransonering/

Skillnad råder i de ekonomiska systemen mellan öst och väst. Jobbtillväxt dominerar mer i öst och kredittillväxt i väst. Stabila värden med naturtillgångar i öst lockar väst med sin dominerande och instabila kreditekonomi med inbyggda kriser.

Kredittillväxten i väst bygger till stor del på att öka penningmängden, genom att sätta fart på riksbankens sedelpress eller också så kan staten ta mer från de rika och dela ut till fattiga, som har högre konsumtionsbenägenhet.
Sverige tillämpar båda sätten, men de rika är för få, därför är man rik om lönen är > 42.000/månad, då staten tar ut mer skatt. Sossarna älskar att tala om de rika, men den gränsen sjunker allt mer. Snart är också sjuksköterskan, läraren och polisen rika enligt regeringen, för att de skall behålla makten genom sin bidragspolitik, där nu 800.000 personer har sin försörjning av den humanitära stormaktens skattebetalare.
När det trillar ut mer pengar, så stiger priserna och inflation med urholkat penningvärde tar fart, precis som när varubrist råder efter sanktioner. Men då vaknar staten till igen, för bankerna måste skyddas till vilket pris som helst. Folket får gå till banken och låna pengar för att klara sig och för att fortsätta att konsumera, så inte arbetslösheten ökar.

Bild; paper Jam


Nu skall landets unga få tillgång till ett startlån för att komma in på bostadsmarknaden, när räntan mycket motvilligt tvingas upp av västs riksbanker, med USA:s centralbank Federal Reserve (FED) i spetsen. Centralbankerna är alla en stor del av problemet med instabil ekonomi.

Att öka utbudet på bostadsmarknaden genom att lätta på onödiga regleringar för att minska byggkostnaderna, ser över hyresregleringen och ränteavdragen finns inte på kartan, för då skulle banken klaga om bostadspriset skulle sjunka och lånen krympa.

Teorier finns om att John F Kennedy blev mördad i Dallas 1963 för att han ville förstatliga bankväsendet, vilket ingen president i Amerika gör ostraffat. Allt som stör den djupa staten, Big bröderna avfärdas som konspiration av våra makthavare som är oligarkernas lakejer.

Därför tror jag att maktbalansen förskjuts till öst, även om USA/Nato genom infiltration i Ukraina talar om Rysslands död. Kina rår de inte på fastän både EU med Ursula von der Leyen och Joe Biden tävlar om att få över Xi Jinping på sin sida. Allt medan folket offras av stormakternas dolda spel om världshegemoni. Europa med Ukraina har ersatt debaclet/misslyckandet i Mellanöstern och militärindustrin gläds åt nya projekt.

2 tankar kring ”Inflation med energi- och matbrist är sanktionernas konsekvenser

  1. NÅ, Amanda Sokolnicki har DU offrat DIN ekonomi för Ukraina”? Förmodligen inte. Är ditt inlägg bara pladder på uppdrag ifrån ”våra” marionettfigurer till Riksdagspolitiker? Amanda Sokolnicki, ditt förtroende som skribent är förbrukat, liksom DN i övrigt.

Kommentarer är stängda.