Verkligheten tvingar klimatfanatiker till reträtt

Peter Engellau återger i Det Goda Samhället den 28 mars mars en utredning från den ”brittiska tankesmedjan The Global Warming Policy Foundation. Skriften heter Achieving Net Zero efter Storbritanniens klimatmål som ska uppnås år 2050. Utredaren Michael Kelly avslutar med denna personliga reflektion som är en fröjd att läsa jämfört med Sveriges fossilfria drömmar, där miljöpartisterna var i sitt esse, när riksdagen under 2017 beslutade om landets förödande klimatmål.

Nu lobbar FN:s klimatpanel åter om domedagen, nu har vi bara ett par år på oss att vända utvecklingen (Rapport 4/4).

Michael Kelly är nog svartlistad han också i SVT, liksom andra forskare som inte tror på domedagen pga vårt fossilfyllda leverne.

”…..Jag hoppas att detta betänkande redovisar tydliga fakta om vad det betyder att förbinda sig att införa nettonollutsläpp till 2050. Utan kommandoekonomi är det helt enkelt en ouppnåelig önskedröm, och vi kommer att behöva kämpa hårt för att nå ens 10–20 procent av vägen till målet. Jag anser att dessa hårda fakta bör sätta stopp för försök att tvärstanna utsläppen och i stället leda till fokus på anpassning. Mänskligheten har lyckats anpassa sig efter klimatet under de senaste årtusendena och är bättre rustad än någonsin att anpassa sig under de kommande decennierna. När det gäller havsnivåhöjningen har nederländarna visat oss vägen i århundraden. Klimatanpassning här och nu är en mycket lättare säljargument gentemot den brittiska befolkningen än tvärstopp. Det finns mycket starka skäl att upphäva lagstiftningen om nettonollutsläpp och ersätta den med en plan för anpassning under en längre tid. Fortsatta ansträngningar att till 2050 uppnå en nettonollekonomi kan leda till att allmänheten gör våldsamt motstånd mot de bördor som planen lägger på människorna. Tystnaden från Royal Society, Royal Academy of Engineering och de professionella vetenskaps- och ingenjörsorganen om dessa tekniska realiteter gör dessa organisationer medskyldiga.

Medskyldigheten i Sverige är mycket stor från politiker, organisationer, näringsliv, akademi/skola och indoktrinerat civilsamhälle. Nu tvingas regeringen att kompensera bilägare för ohemula bränslepriser, 1000 kr skall alla få oavsett om Du bor i Norrland eller har en BMV i ett garage på Östermalm. Kaffepengar, som knappt räcker till en full tank.

Att sänka skatten och reduktionsplikten är tabu, för sänkt skatt är lika med sänkt makt.

Skyndsamt lät det först med allmosorna, men nu kan det först bli till sensommaren, som en gåva från regeringen om att rösta rätt, dvs. rött.

Källa; https://detgodasamhallet.com/2022/03/28/patrik-engellau-retratt/#more-56879

Bildresultat för klimatdemonstration
Bild; aftonbladet.se

Med alla menas i praktiken alla utom demonstranterna själva och deras välgörare från den globala eliten, som flyger far och konsumerar utan morgondag. I stället för skolstrejk för klimatet så borde de unga gå tillbaka till skolbänken och börja läsa Jackob Nordangårds faktafyllda bok ”Rockefeller – en klimatsmart historia.”

3 tankar kring ”Verkligheten tvingar klimatfanatiker till reträtt

 1. Några tidigare exempel.

  —Alla uppfinningar är redan gjorda (1911),
  —oljan kommer att ta slut inom 10 år (1950),
  —De flesta öar i Söderhavet kommet att stå under vatten om 20 år (1990),
  —“The planet could face an ecological and agricultural catastrophe by the next decade if global warming trends continue.” 1990, Carl Sagan:
  —säg adjö till snö och vinter, om 20 år har vi glömt hur man åker skidor (2000), Der Spiegel
  —Vi har 50 dagar att stoppa en oåterkallelig uppvärmning av planeten 2009, Gordon Brown, UK Prime Minister 2009
  —“New York will probably be like Florida 15 years from now.” 1989, St. Louis Post-Dispatch
  —The north pole will be ice- free in the summer by 2013. Al Gore år 2009.

  Det börjar bli lite tjatigt.

  Dom här gökarna har länge försökt att springa ifrån sin egen skugga.

 2. De gröna khmererna (MP) har varit en väldigt sjuk och farlig sekt där alla ska ”rätta” sig efter ett litet extremist parti och deras väldigt sjuka tankar om miljö, klimat och natur. Där inga riktiga klimat forskare har fått komma till tals utan de som släpps fram i ex SVT är idioter som själva är köpta av de olika natur organisationerna och som älskar att stå i rampljuset och skrämma människor som inte vet bättre. Vi lever i en mycket sjuk tid där alla ska rätta sig efter vad media och politiker tycker istället för att tänka själva.

  1. För tänker Du själv då åker foliehatten på och eftersom svenskar lever under grupptryckets korrekthet, så går flertalet in i rätta ledet med knytnäven kvar i fickan.

Kommentarer är stängda.