”Har de dräpt Olof?”- en ny analys av ljudtekniker

I denna tid med medias känslofascination för Ryssland/Ukraina konflikten är det lätt att andra nyheter sopas under mattan.
Här är en nyhet som bör uppmärksammas.

Mordet på Olof Palme, ofta benämnt som Palmemordet, ägde rum klockan 23:21 fredagen den 28 februari 1986 då Sveriges statsminister Olof Palme sköts till döds i korsningen Sveavägen–Tunnelgatan (numera Olof Palmes gata) i centrala Stockholm….” https://sv.wikipedia.org/wiki/Mordet_p%C3%A5_Olof_Palme

Ett mord som väckte Sverige, trots miltals med utredningsmaterial, experter, böcker och till sist utpekande av Skandiamannen för att lägga locket på, så fortsätter ny uppgifter att komma i dagen.

Frågan är om sanningen om Palmes död var sådan att den var farlig att utreda för Sverige, när spåren efter mördaren var färska?
Var det ett politiskt attentat från högre makter, världsledare som med bulvaner ville stoppa Palme?

Bildresultat för mordet på olof palme
Bild; nyheter24.se

Från en bloggföljare:

Polisspåret är ett av många spår i Palmemordet, som fått ny aktualitet.
En duktig ljudtekniker visade redan på 1900-talet att inspelningar på band av samtal med LAC (larmcentralen) hade manipulerats. 
Nu har en ny person Matte bekräftat det med ny teknik. Han har även kunnat tvätta bort störningar så man kan höra vad någon säger ”Har de dräpt Olof”. Det behöver inte betyda att de var inblandade, utan endast en spontan kommentar (min åsikt).
Det är ett digert material som omfattar flera delar, episoder. De är tillgängliga på Youtube.com och på swebbtube.se. Man söker på Matte palmemordet.
Den senaste är EP35. De första 1 – 3 har jag inte funnit. Författaren heter Mathias och kallar sig Matte på nätet. Han visar och kommenterar utskrifter och ljudfiler.
Det tar flera timmar att lyssna till alla. Det är som att lyssna till en uppläst deckare. Den senaste episoden EP 35 ger en bra sammanfattning.
Bl a beskrivs hur Fröken Ur fungerade på den tiden. När man ringde till LAC (larmcentralen) spelades samtal och Fröken Ur in på band på var sin kanal, likt stereomusik. Matte visar att banden har klippts och kopierats om. I ett avsnitt har Fröken Ur lagts in på samma kanal som samtalet. Det märks inte för de som bara lyssnar utan avancerad utrustning. Matte visar att det finns många klipp i banden. De visas av avbrott i i två toner, en för pilotton och en för brum från elnätet. De visas som linjer i Mattes analysprogram
Det fanns två maskiner Fröken Ur A och B. 
A användes normalt och B som reserv. Man kan avgöra vilken maskin som spelat in, genom att det (förmodligen p g a fel) finns klick vid sekundangivelser för 50. Det visar att polisens band inte kommer från den maskin som var i drift då mordet skedde! Det vet man för Sveriges radio har sparat alla program som de sänt.
Det fattas tid i redovisningen från LAC. Störning har lagts in över misstänkt känsligt tal. Det finns flera inspelningar som myndigheterna inte vill lämna ut. Matte försöker skaffa pengar för att med advokat driva frågan i domstol om utlämning av banden.
LACs originalband förstördes efter tio år trots att mordet på en statsminister inte var uppklarat, men det finns kopior hos Polisen och på internet.
Här är länk till den senaste EP35 som jag fann idag.
https://swebbtube.se/w/jJMdjvSs3YSESJkHoCMmm9

Hälsningar från en följare till Din blogg.

——————————————————————————————–

Lena Andersson, debattör, författare, skriver en tänkvärd krönika ”Sanningen kan finnas i en konspiration” i SvD den 5 mars. Hon gör slarvsylta av åklagare Krister Petersson som av regeringen fick uppdraget att lägga locket på alla teorier om Palmemordet. Han gjorde det enkelt för sig och pekade ut Sig Engström den sk. Skandiamannen som Palmes mördare, som var död sedan många år.

Hon beskriver pressträffen den 1 juni 2020 som ”skandalös, större än allt som tidigare skett i denna mordutredning, vilket inte säger lite med villospår, rättsövergrepp, myndigheter i öppen konflikt, smuggling, privatspanande politiker med kriminella polischefer ….//…..
Något är osunt i våra strukturer, tankestrukturerna inkluderade, och vi behöver sopa rent framför egen dörr innan vi basunerar ut vår regnbågsfärgade förträfflighet. Det finns all anledning att vara försiktigare med att ropa konspirationsteori och vetenskapsförnekare så fort folk inte talar enligt manus.…”

Hon avslutar artikeln med ”…..Att man håller ihop i skrået och eliterna brukar vara en hörnsten i det konspirativa bygget. Vad gör vi när det stämmer?”

Det ger hon inget svar på.

Källa: https://www.svd.se/sanningen-kan-finnas-i-en-konspirationsteori?utm_source=SvDNYH1D&utm_medium=email&utm_campaign=2022-03-05

Visa källbilden
Bild; Tv4 Vad ska man tro på?

Palmeutredningen – en evighetsmaskin.
https://www.svd.se/darfor-har-vi-inte-funnit-olof-palmes-mordare
Hans-Gunnar Axbergers bok ”Statsministermordet” är den senaste av alla Palmeböcker. Den är av en annan kaliber än andra böcker om Palmeutredningen. Där de försöker finna mördaren, förklarar Axberger varför man misslyckats med just detta. Gunilla Kindstrand läser och får för första gången en helhetsbild av utredningsarbetet.
”….Ansvarsgränserna är flytande, vilket inbjuder till revirstrider, konkurrens, konflikter och egenmäktiga efterforskningar som omöjliggör ett effektivt utredningsarbete…”


2 tankar kring ””Har de dräpt Olof?”- en ny analys av ljudtekniker

  1. Intressant artikel, en sak är säker med utredningen och det är att ingen vill ha något svar.

    Själv är jag inne på att Lisbeth Palme med hjälp av Joakim kan ha gjort det, med tanke på att Olof var en uttalad ”kvinnokarl” och svartsjuke mord är trots allt ganska vanliga och de flesta morden sker inom familjen, släkten eller av nära anhörig. Jag tror inte man behöver krångla till det speciellt mycket, varför skulle familjen Palme vara annorlunda än många andra?

    1. På tal om ”kvinnokarl” så är det mer makten, än det yttre som lockar kvinnor. Minns att Henry Kissinger hade kö av kända beundrarinnor och Donald Trump gick inte av för hackor heller, men han var i alla fall ärlig om hur pengar kunde ge friheter mot det motsatta könet.
      Många av berättelserna från Metoo handlade om hämnd för att deras charm inte resulterade i deras förväntningar. Detta fenomen borde feministerna granska i stället för patriarkaliska strukturer. Dessa finns med råge hos förortens män, där ”skäggiga skuggor” håller kvinnor och deras unga i schack. Men, vänsterns feminister blundar för detta förtryck, för det passar inte in i deras mångkulturella identitetsideologi.

Kommentarer är stängda.