Unga ledarskribenter vet bäst med facit i hand

Denna gång är det nästa ledarskribent Amanda Sokolnicki i DN den 19 mars, som vill få den vederhäftige fd rysslandsambassadören Sven Hirdman att skämmas. Hennes motivering är att om vi inte identifierar – och erkänner – misstagen ökar sannolikheten att vi gör om dem.

Det är att kasta sten i glashus, men väggarna i DN huset är tyvärr mycket tjocka.

Hon förkunnar från sin allvetande piedestal att ”Sverige har varit som Sven Hirdman. Önsketänkande och arrogant. Och inte alltid med förmåga att se skillnaden mellan att förstå och att visa förståelse för maktens män i Kreml. https://www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-varfor-ville-inte-regeringen-lyssna-pa-experterna-nar-putin-forberedde-sig-for/

Om identitet, ungdom och rätt kön bidragit till hennes karriär som chef för DN:s ledarredaktion, det vet jag ingenting om. Däremot vet jag att hon kastar sten i glashus med DN:s alla Fake News om invandringens lönsamhet och med tidningens skygglappar för islamismens framfart. Enligt henne (dvs. Wolodarski) utgör Kina på sikt ett ännu större hot än Ryssland.

För Er som inte tagit del av Swebbtv:s program med Sven Hirdman.

Sven Hirdman har varit ambassadör i Ryssland under åren 1994 – 2004. I detta program berättar han om sin syn på Ryssland och situationen i Ukraina i ett samtal med Mikael Willgert.
Inledningsvis diskuteras andra uppdrag som Sven har haft. Han var chef för krigsmaterielinspektionen strax efter den omtalade händelsen då inspektör Carl-Fredrik Algernon avled. Han föll ner framför ett tunnelbanetåg. 
Sven Hirdman har också varit chef för Transparency International som granskar korruption i olika länder.”

Min misstanke är att granska Big:s militärindustri gör man inte ostraffat, då kan balansen sättas ur spel i väntan på ett tåg.

Att endast utgå från facit om dagens händelser och samtidigt få både sin godhet och karriär bekräftad är bekvämt. Lång erfarenhet från olika områden med blick för skilda ståndpunkter är obekvämt för globala medlöpare, som endast visar förståelse för maktens män i den nya världsordningen.

4 tankar kring ”Unga ledarskribenter vet bäst med facit i hand

  1. Intressant att pensionär Hirdman tar så lätt på det hot som expansionistiska NATO utgör mot Rysslands säkerhet. Jag tycker inte att Putins farhågor tyder på någon större paranoja eller skall jag skriva paranoid inställning till stormaktspolitikens irrgångar och synpunkten att Putin är i mycket en pokerspelare som höjer insatsen vid motgångar kan jag däremot skriva under på till hundra %

    1. Du skriver att granska Bigs militärindustri gör man inte ostraffat. Min reflexion är du inte lite paranoid?
      Algernon var ju deprimerad och hoppade av egen kraft framför ett tog- inte första gången som en makthavare begår självmord

    2. Håller med dig. Störde mig också på Hirdmans överslätande sätt beträffande svensk myndighetskorruption, och hans upprepade bedyrande av chefers kompetens I Sverige, trots att det är det ena stolpskottet efter det andra – för korkade för att inse det själva (Dunning-Kruger-varning). Störde mig också på att det inte gick att kommentera intervjun på Swebbtv.

Kommentarer är stängda.