Änglakörens hysteri styrs av den globala finanselitens media

Oavsett om det handlar om klimat, pandemi, vaccin eller Ryssland/Ukraina konflikten, så är det faktalöst känslosvall som vi matas med oavsett vad vi tar del av från statsmedia.

Jag noterar samma människor som nu saliggör Ukrainas ledare Zelenskij, som förut paria stämplade oss som tackat nej till experiment vaccin med mRNA teknik och som anser att det är miljön som skall räddas för klimatet sköter sig själv. Lättlurade och stor fallenhet för maktens/medias indoktrinering är gemensam nämnare för änglakören, som finns från höger till vänster i hela den socio/ekonomiska trappan. Utmärkande är deras godhetspositionering i floskler, för i praktiken är godheten till sin nästa mycket skral. Att bjuda på en bulle till kaffet ingår inte i deras koncept, som är fyllt av värdegrundsfloskler och mänskliga rättigheter.

SVT/SR, DN och Aftonbladet ligger i täten med känslor i högsätet. Om man skulle drista sig att påminna om USA/Natos interventioner med miljoner bomber, napalm, missiler, gifter sedan andra världskriget med miljoner döda och lemlästade, då stämplas man som ett opålitligt Putin troll.

Joe Bidens son Hunters skumrasks affärer i Ukraina är det dödstyst om, likaså om hur USA långt innan Rysslands invasion har försett Ukraina med krigsmaterial och vapen. Nu försöker Biden samla poäng genom att kalla Putin för krigsförbrytare, vilket är höjden av hyckleri från en man som med andre USA presidenter ägnat sig år krigsförbrytelser under årtionden.

Media ägnar sig nu enbart åt känsloreportage. Deras löften om sant, relevant, opartiskhet förblir ett stående skämt. Att ge bakgrund till Putins invasion existerar inte. Natos utvidgning i forna östländer har som mål att vara förtrupp för USA:s önskan om att destabilisera Ryssland, med dess lockande naturtillgångar. Ukraina blev ett passande medel efter regimskiftet 2014. Bakom Nato/USA finns militärindustrin och deras stormrika oligarkers mål om världskontroll, där deras stora återställning med rättvisa åt alla bara är en kuliss för världsdominans och förkrossande profit.

Under förra helgen fick vi följa vägen ner till ett skyddsrum med en skrämd journalist via hennes hoppande kamera.

I söndagens DN den 13 mars hade fanns rubriken ”Den gränslösa vänskapen mellan Moskva och Peking har redan sprickor i muren” som avslutades med ”Det finns ingen naturlag som säger att ryska och kinesiska medborgare för eviga tider måste huka sig för starka män.”
https://www.dn.se/kultur/johan-lagerkvist-den-granslosa-vanskapen-mellan-peking-och-moskva-har-redan-sprickor-i-muren/

Jag skulle vila tillägga att det heller inte finns någon naturlag som säger att medborgare i väst för eviga tider måste huka sig för starka män, som Klaus Schwab, Bill Gates med deras BIG bröder.

Men i SvD kan jag ibland hitta en artikel som i alla fall gör ett försök att skildra båda sidors sidors media, men med västs uppfattning om, att de alltid är The Good Guy i bagaget. Rysslandskännaren, journalisten Elisabeth Hedborg jämför nyhetssändningar i rysk TV med SVT:s.
https://www.svd.se/sa-rapporterar-rysk-tv–direkt-fran-stridsvagnen

Ett exempel; ”…Bilderna av kriget skiljer sig alltså drastiskt. Den 9 mars visar ”Rapport” ett skakande reportage om en kvinna som har förlorat sin man och sin bostad i ett luftangrepp. Samma kväll rapporterar ”Vesti” (Rysslands Rapport/Aktuellt) att man har avslöjat och stoppat vad som sägs vara 30 USA-stödda biologiska laboratorier i Ukraina. I programmet uppges laboratorierna ha framställt bakterier och virus för att sprida pest, kolera och andra livshotande sjukdomar.
I staden Mariupol äger en mänsklig katastrof rum. De så kallade humanitära korridorerna som ska ge flyende människor skydd utsätts för beskjutning. Enligt ”Vesti” är det den ukrainska nazistiska paramilitära bataljonen Azov som förhindrar evakueringen av civila.…”

Avslutningen instämmer jag dock helhjärtat i.

Kriget har kommit till Europa och vi kan vara helt säkra på att de motstridiga bilderna kommer att förfölja oss länge. Den fullständiga sanningen bakom det vi nu bevittnar får vi troligen inte förrän i historieböckerna. Om ens då.

Sanningen finns knappast i historieböckerna heller, det beror på vem/vilka som håller i pennan.

Generalmajor Igor Konasjenkov, den ryska försvarsmaktens talesman, ger i nyhetsprogrammet ”Vesti” intryck av att kriget är oblodigt, nästan kirurgiskt perfekt.
Bild från SvD:s artikel. Generalmajor Igor Konasjenkov, den ryska försvarsmaktens talesman, ger i nyhetsprogrammet ”Vesti” intryck av att kriget är oblodigt, nästan kirurgiskt perfekt. Foto: Ryska försvarsministeriet, TT och Wikipedia

8 tankar kring ”Änglakörens hysteri styrs av den globala finanselitens media

 1. Tur att propaganda och korruption bara finns i Ryssland.

  Jag slipper således skippa den sista sprutan, som så sant som sagt stoppar covid-smitta, ta ner tavlan med Greta (how dare you) och riva mitt regnbågsaltare med hundra heliga HEN!

  Tänker inte tömma frysen på frysta insekter, för Sverige blir säkrare, migrationen är minimal och enligt etablerad media en ekonomisk vinst.

  Sverige är neutralt på papperet och för att ändra på den saken krävs mycket, eller, åtminstone en ukrainsk skådespelare samt en kvinnlig svensk statsminister.

  1. Tack för en god sammanfattning! Bl.a. annat om en ukrainsk skådespelare och en kvinnlig statsminister.

   1. Hyckleri är en gren som amerikanarna innehar medalj i, men det måste erkännas att en hel del också är bra jag tänker på det kalvinska slagordet bed och arbeta ibland uttytt som arbete förhindrar många tillfällen till synd det är svårt att lata sig till rikedom

 2. SVT, SR, Aftonbladet, DN men även all media i stort, alla verkar få betalt av samma arbetsgivare. Alla skriver och säger samma sak, det finns inte en enda som är kritisk eller följer upp källor till fakta utan all media berättar samma sak och med samma infallsvinklar. Detta gör att jag tror att alla av de berörda får sin lön av samma arbetsgivare, kan se lite annorlunda ut i lönekuvertet men alla verkar bli ”matade av samma hand”.

  1. Statsmedias ”sant, relevant och opartiskt” är en förolämpning mot alla lyssnare/läsare.

   1. Men varför låter lyssnarna / läsarna förolämpa sig själva genom att lyssna / läsa, kan man fråga sig. De kanske ’har varit naiva’…

  2. Enligt min enkla förklaring är människan ett flockdjur men också ett SKOCK-djur och kampen mellan känsla och förnuft ligger alltid och puttrar i en människas halvt omedvetna jag Men yttrandefriheten anser jag är det allra heligaste som mänskligheten kunnat frambringa. En gång sas det mellan olika människor ”det finns folk till allt” det var långt efteråt som jag för mig själv la till ”men alla gör inte allt”. Gud ske lov.

 3. Ja det är märkligt hur människor, och där verkar inte utbildningsnivån ha någon betydelse, fullständigt tappar sans och förnuft.
  Allt är Putins fel Putin är ond han är uppbackad av SD.
  Detta mantra har sossarna satt i system att upprepa sista veckan.
  Vedervärdigt

Kommentarer är stängda.