Förnuft och känsla om kriget i Ukraina

Nu råder David mot Goliat om kriget i Ukraina i hela västvärlden. Det goda kämpar mot det onda, men så enkelt är inte konflikten Ukraina/Ryssland. Allt har en historia.

Bildresultat för david och goliat

Tyvärr är det en utopi att alla länder, oavsett storlek och plats på jorden skulle få sköta sig själva utan inblandning från de starkare. Men, så har aldrig världen varit beskaffad, oavsett tidsepok genom historien. Västerlandets demokrati med folkstyre är en ung företeelse, som västs ledare tunnat ur till oigenkännlighet. Den hyllas till bristningsgränsen som alibi för västs agendor, där gräddan av den globala eliten styr.

Den smutskastade nationalismen, att stå upp för sitt land har plötsligt blivit fint i statsmedia av dess tidigare belackare. Att vara nationalist i Sverige är fult, men i Ukraina fint.

För att förstå motståndarens agerande, då måste vi ha en stor backspegel för att se händelser som ligger bakom Putins invasion, som ingen (inkl mig själv) trodde skulle ske. Därför måste historiens backspegel vara så liten som möjligt, vilket skolverket sett till med reducering av ämnet historia.

Önsketänkande om seger för Ukraina finns i Peter Engellaus känslohjärna med hans inlägg i det Goda Samhället, medan K-O Arnstberg utgår i sitt inlägg mer från frontallobens förnuft, båda från den 16 mars.

Jag börjar med att återge ett par kommentar från Engellaus inlägg.

Har du noterat hur flyktingarna från Ukraina ser ut? Kvinnor, barn och äldre. Inga unga män med senaste mobiltelefonen. Så att det kan komma många från Ukraina inser jag. Men de behandlas annorlunda än de unga skäggiga barnen från MENA-land. Ingen SFI, inga höga bidrag, helt annat bemötande än tidigare ”flyktingar”. Din sista mening håller jag med om. Men har MENA-folk begått brott så ska de ut. Ögonaböj.
Signatur; uppstigersolen den 16 mars, 2022

Visst OM vi nu kan bortse ifrån: att kriget startade 2014 och att då hade 13 000 ryssar dödats i Ukraina fram till Putins anfall, att Ukraina är ett av världens mest korrupta länder, att de har USA-finansierade (med Gates?) laboratorier som utvecklar olika sorters virus (nästa C19?), att Zelenskyj är tillsatt av globalisterna inklusive hans regering, att anledningen till Putins anfall är mångårig hets från NATO om utvidgning, att kriget hade – högst troligt – kunnat undvikits om Ukraina uttallat sig neutrala etc.
Hur länge ska vi vara naiva i den här frågan?
Varför tror du på msm som är patologiska lögnare?

Signatur; Anders Lundin den 16 mars 2022

Arnstberg avslutar sitt inlägg med  

”….Det allra dummaste vore förödmjuka Putin och Ryssland. Vet inte Ann Charlott Altstadt (hon skrev i Bulletin att Nato skulle ingripa) vad som blev konsekvensen av att Tyskland förödmjukades i Versaillesfreden? Det är tydligen lätt att göra Ryssland till fiende – mycket svårare att bygga vänskap. Men jag kan inte förstå annat än att Europa behöver Ryssland som en vänskapligt sinnad nation. Hur det ska gå till vet jag inte men det är den enda rimliga målsättningen.”

Nu verkar tom Zelenskyj ha insett att Nato medlemskap inte längre är aktuellt. Jag tror han kraftigt överskattade hjälpen från väst till presidentposten. Tyvärr är han inte ensam om att vara globalistmaffians nyttiga idiot.

Förhandlingsbordet är att hoppas på, att utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk i östra Ukraina får tillhöra Ryssland samt Krim.

Donetsk oblasts läge i Ukraina.
Bild från Wiki; https://sv.wikipedia.org/wiki/Donetsk_oblast

Putin får i gengäld lova att lämna Ukraina samt övriga östländer vid Rysslands gräns i fred om de överger tanken på både Nato och EU. En neutral zon krävs, dock ej med Sverige som förebild. Denna gång behövs signerade dokument från alla inblandade och inte bara muntliga löften från väst med Nato, att de ej skulle utvidga sig österut, som skedde efter Berlinmurens fall. Tyvärr tror jag att detta mer är en utopi än realitet.

Jag håller med Nya Dagbladet om att EU är ett hot mot hela Europa, men detta faktum göms i Davids kamp mot Goliat. Det känns som Natos utvidgning och västs inblandning i Ukraina bara är en del av förverkligandet av den nya världsordningen, precis som iscensatt klimat-och pandemi rädslan.

https://nyadagbladet.se/debatt/eu-ett-hot-mot-hela-europa/

Handslaget är mellan WEF Klaus Schwab med hans bröder och EU kommissionen, ej mellan EU och Europas medborgare.

Bildresultat för EU
Bild; Word Press.com

5 tankar kring ”Förnuft och känsla om kriget i Ukraina

 1. Ryssland söker inte efter en ”seger”, inte att erövra Ukraina. Ryssland söker att avlägsna krigshotet från USA och stoppa USAs krigsförberedelser genom att expandera NATO. Ryssland tycks bli framgångsrik i att eliminera hotet från USA. Därmed kan freden vara nära.

  Om du är instängd med en känd psykopat och mördare, han dra fram en kniv och säger han skall döda dig, står du då still och väntar med att göra något tills kniven tränger in i dig. Det beskriver situationen i Ukraina. USA har ju en mycket lång och uppenbar meritlista av aggression, krig och död, och tydligt förberedde krig mot Ryssland och Kina, ska Ryssland då sitta till och vänta på att USA startar kriget och då kalla det olagligt, eller eliminera risken nu. Det är precis vad Ryssland gör.

  Kraven, stoppa USAs krigsförberedelser med NATO expansionen, avskaffa USAs legotrupp Azovbataljonen, avrusta, stoppa all aggression, neutralitet. Knappas för mycket begärt. Ta bort orsaken till problemet försvinner både problemet och gör lösningar överflödiga.

  1. ”Azovbataljonen (ukrainska: Батальйон «Азов») är ett högerextremt (ibland kallad nynazistiskt), tidigare paramilitärt, frivillig-förband i Ukraina som sedan november 2014 är underställt Ukrainas nationalgarde, i sin tur underställt landets inrikesdepartement….” Wikipedia, som glömmer att skriva att inrikesdepartementet är underställt USA/Nato.
   Nu förser Sverige den nazistiska Azovbataljonen med pansarskott.
   https://proletaren.se/artikel/bildbeviset-svenska-pansarskott-i-nynazisters-hander

   1. Azovbataljonen inte hört talas om den och jag undrar hur stor är en bataljon när den är fulltalig vilken grad brukar den militär ha som är utsedd att vara dess reguljäre chef?

    1. En bataljon är ett specialiserad militär enhet, typiskt mellan 400 till 1,200 man. Det är en del av en brigad eller regemente och består av mellan 4 till 6 kompanier. Namnet kommer från England. Namnet är det samma som i ordet ”batalj”, vilket betyder ”strid” under ett krig. Det betecknar alltså en militär enhet som är avsedd att utföra strid.

Kommentarer är stängda.