Ukraina i blickpunkten

Nu har Putin tröttnat på diplomatin och brott mot tidigare löfte om icke Nato utvidgning i angränsande länder, så han tar saken i egna händer för att statuera exempel med militär invasion, när Ukraina närmat sig väst.

Västs ledare talar om demokrati och mänskliga rättigheter, medan Putin saluför fredsbevarande insatser som skall avmilitarisera och avnazifiera Ukraina och skydda den rysktalande befolkningen, som skäl för Rysslands blixtsnabba anfall. Oavsett vilket, så är det vanligt folk som alltid drabbats värst.

Illustration från https://www.svd.se/usa-ryska-styrkor-redo?utm_source=SvDNV2V&utm_medium=email&utm_campaign=2022-02-24

Vad EU med makthavare i övriga västländer gör är att skruva upp sina röstvolymer och införa nya sanktioner, som ger Putin ett gott skratt, när kassan är välfylld, krigsmakten välrustad och landet har överskott på olja och gas.
De verkligt skyldiga bakom interventioner till fullskaliga krig är oligarker, mångmiljardärer bakom militärindustrin och banker som också alla är herremän över FN, EU, Nato och nationers politiker i väst. Men det låtsas marionetten Joe Biden inte om, för det handlar om samma sak att få kontroll över länder med dess naturtillgångar och utvidga sitt eget territorium. Men så långt går inte SvD i sin artikel, skribenten nöjer sig med Putins skratt och om det fastnar i halsen får framtiden avgöra.
https://www.svd.se/sanktionerna-sagas-kommer-do-av-skratt?utm_source=SvDNV2V&utm_medium=email&utm_campaign=2022-02-24

Putin är trött på att spela den andra fiolen och accepterar inte västs inblandning i sina forna, kontrollerade stater, han vill ha upprättelse efter Sovjets sammanbrott och åter förvandla Ryssland till en stormakt, som väst inte skall hunsa med.
Inblandning är något som USA med CIA varit experter på överallt i världen, där de störtat demokratiskt valda ledare och allierat sig med militär och förtryckande regimer, men det är totalt bortglömt i dag. Debaclet i Sydamerika, Vietnam och senast i Afghanistan säger väl allt. Militärjuntor, Pol Pot med de röda khmererna och Islamiska statens krigare kan ta varandra i hand. Deras skräckvälden är resultat av USA:s invasioner som benämns som ”demokratiexport”.

”….Ytterst sätter Putin operationen i ett större sammanhang, där han lägger skulden på västmakterna för att inte leva upp till tidigare garantier man givit om att inte expandera Nato längre österut närmare Rysslands gränser.
– Den militära utvecklingen av territorierna som gränsar till våra gränser, om vi tillåter det, kommer att finnas kvar i decennier framöver, och kanske för alltid, och kommer att skapa ett ständigt växande och absolut oacceptabelt hot mot Ryssland, säger Putin….”
https://nyadagbladet.se/utrikes/ryssland-gar-in-i-ukraina/

– Ryssland är ensamt ansvarig för den död och förstörelse som attacken medför, sa Joe Biden med applåder av västs ledare med FN och Nato i spetsen.

– Freden på vår kontinent har krossats, säger Jens Stoltenberg och totalt bortblåst är USA:s interventioner i andra länder, inte bara närliggande grannar, som Ryssland gör, utan på andra sidan jordklotet om folkets valda makthavare stör oligarkernas agenda.

Honkong, Taiwan, Georgien och Ukraina sitter i samma sköra båt, vilket gör att handslaget mellan Kina och Ryssland blir allt stadigare. Just nu är Putin paria på den internationella scenen, som förmedlas av nästan otäckt samspelta statsmedier. Frågan är vem som blir det i morgon?

Kinas XI Jinping och Valdimir Putin

Visa källbilden
Bild; SR

Olle Ljungbeck får avsluta detta inlägg, där han frågar sig ”Vilket är värst?

  Vilket är värst?
Det Ryssland nu gör mot Ukraina kan jämföras med vad Sveriges regeringar alltsedan 2005 genom en vansinnig invandringspolitik utsatt det svenska folket för. Sannolikt har fler svenskar mördats, lemlästats, våldtagits och terroriserats av inkommande islamistiska barbarer än vad Ryssland påstås ha utfört i Ukraina. 
Märk väl att de svenska regeringarna alltsedan 2005 låter detta massdödande, bränder och sprängningar fortgå utan att utvisa barbarerna. Utan att försvara det som Ryssland nu beskylls för är de svenska regeringarnas brott mot svenska folket sedan 2005  ett värre brott än det Ryssland nu sägs stå för.
Om övriga världens stater vore ärliga skulle de kräva att de svenska regeringarna sedan 2005 ställs inför domstol och rimligtvis döma dåvarande och nuvarande regeringar till livstids fängelse.
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

———————————————————————————————

I Ryssland råder både ros och ris för Putins invasion av Ukraina. https://www.svd.se/putin-spelar-hogt-med-sin-popularitet

8 tankar kring ”Ukraina i blickpunkten

 1. ”Nu är det endast Ukraina från alla medier. Förföljelsen av kristna tystas ner, i statsmedia. Trots att förföljelsen och morden från främst islamister slår Putins agerande i Ukraina med rekord.”

  Vi får se om detta konvergerar, när det nu framkommit i medier att tjetjenen Kadyrov kommer med sina muslimska trupper på Putins sida. Inte helt lätt att få en lägesrapport på det hela taget i kriser och konflikter. Inte ens under fredstid, då infokriget pågår.

  1. Jag tror många av oss befinner sig mellan två hötappar, där känslor riskerar ta överhanden.
   På ena sidan står USA/Nato/globalimperialism med Agenda 2030, The Great Reset och på den andra Putin som inte vill ha detta eller kärnvapen in på knuten. Krock mellan känslor och bakomliggande historia.
   Tycker Swebb TV kommer närmare förnuftet med sina analyser från Lars Bern, Magnus Stenlund och Stig Berglund.
   ”Vad är det som pågår i Ukraina? Missa inte dessa program om konflikten!”
   https://swebbtv.se/w/6HgiScG5VY4CToDkYv6tza
   https://swebbtv.se/w/rVmwbRNnELREqLchFy2Wzx
   https://swebbtv.se/w/2p8qixW4gaRxgqBWyK6nDi

 2. Kriget i Ukraina är en sorg för alla parter. Så är alla krig. Stor sorg.
  Vems felet är kan tvistas om. Lars Bern har på Swebbtv en analys som ser tingen med båda ögonen. Hans slutsats är att Putin har begått ett förfärligt misstag genom att invadera Ukraina. Ja, Ryssland sa ju gång på gång att dylikt inte var aktuellt. Bara några dagar efteråt visar det sig att de bluffade.

  Så, när man nu är djupt kritisk till Putins krigspolitik, befinner man sig i samma båt där hela vänsterklustret, från Biden till Hultqvist, redan sitter. SÅ det tar emot!

  1. Din analys delas nog av många, inkl. mig själv. Jag trodde att Putin skulle nöja sig med erkännandet av utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk, och låta Ukraina vara i fred, om de inte bjuder in Nato. Om invasionsplanen fanns hela tiden eller om nyckfullhet har drabbat Putin, i hans rigorösa covid isolering, när tom hans närmaste får utskällning, som hans gamle KGB kollega Sergej Narysjkin från ett TV sänt möte i säkerhetsrådet. Risk finns att hans självpåtagna isolering tillsammans med pariahat från väst gör honom oberäknelig och kan vara början till slutet för hans makt.
   Oavsett vad vi tycker om Ryssland och Kina så behövs de som motkraft till Klaus Schwab, WEF med västs lakejer vars mål är globalt världsherravälde.
   Jag önskar det fanns en tredje båt.

    1. ”…..Krisen i Ukraina har inget med Ukraina att göra. Det handlar om Tyskland och i synnerhet en pipeline som förbinder Tyskland med Ryssland som heter Nord Stream 2. Washington ser pipelinen som ett hot mot dess inflytande i Europa och man har försökt sabotera projektet till varje pris….” https://www.vaken.se/krisen-i-ukraina-handlar-inte-om-ukraina-det-handlar-om-tyskland/
     Här kommenterar Lars Bern Ukraina. https://swebbtv.se/w/2p8qixW4gaRxgqBWyK6nDi

  1. Tack för påpekandet, nu ändrat till rätt bild. Nordkorea ger säkert också Putin sitt stöd.

Kommentarer är stängda.