Varför måste Sverige alltid ligga i framkant?

Undertecknad försöker varje månad att få inlägg publicerade i lokaltidningen och i DN, tyvärr med ringa framgång. Detta är det senaste försöket;

”Hela transportnäringen, bönder, företagare och privatpersoner förtvivlar över allt dyrare bränsle – och energipriser. Tack vare reduktionsplikten med inblandning av kostsamt biobränsle i bensinen, så kostar en liter disel nu 21,72 kr/l och vanlig bensin 19,44.

Samtliga partier förutom SD har röstat för ständig ökning av reduktionsplikten för att minska utsläppen av växthusgaser (utom flyg) med minst 70 % till 2030 jämfört med 2010. Regeringen bedömde i fjol att med denna plikt kan en liter bensin öka med nästan 3 kr fram till 2030 och för disel > 5 kr, som om inte detta vore nog så tillkommer det 25 % moms för en vanlig konsument. Ökningarna kan bli högre än så, eftersom priserna på olja och biodrivmedel ökar kraftigt på världsmarknaden.

Bildresultat för bensin tankning
Bild; SVT

Eftersom Sveriges politiker alltid vill vara bästa i klassen oavsett om det gäller migrations volymer eller klimatomställningen, så har Sverige den hårdaste reduktionsplikten i hela Europa.
Varför kan man undra, när Sverige redan ligger bäst till med låga utsläpp jämfört med EU:s medlemsländer enligt Ekonomifakta. Ytterligare minskning av utsläpp skulle inte ens vara globalt mätbara.
Därutöver är landets utsläpp bara 0,1 % av världens utsläpp, där Kina ligger i täten före USA med enorma utsläpp.
Tyvärr har dessa framkantspolitiker tappat all kontakt med verkligheten, eftersom de älskar att frottera sig med världens ledare och berätta hur duktiga de är. Baksidan på denna duktighet talar de tyst om, eftersom den alltid vältras över på folket. Det enda som uppnås genom den humanitära stormakten är white flight av de som predikar om mångfaldens välsignelser och ökad otrygghet för de som inte har samma möjlighet att fly undan berikningen. Landsbygden utarmas av skenande bränslepriser och vi blir allt fattigare, när företag läggs ner eller flyttar utomlands, då elförsörjning ej kan garanteras.
Svaret på frågan är att den politiska eliten prioriteter framtida internationell karriär före folkets väl. Eftersom det är valår så börjar eftertankens kranka blekhet att tränga in både i riksdag och regering.

Harriet Larsson Linköping

Källor

https://www.ekonomifakta.se/fakta/miljo/utslapp-internationellt/koldioxid-per-capita/

Om framtida bränslepriser; Riksdagen 2020/21: MJU 23″


Aldrig, aldrig moderaterna!! Nu är de framför framkanten igen. Jessica Polfjärd moderat EU parlamentariker har lagt fram ett förslag om att alla länder skall minska sina utsläpp och att Sverige skall minska mest av alla länder!! Kanske är det en reaktion över att vaccinpassen togs bort och då vill hon med sina vänner fortsätta att djävlas med folket på ett annat område.

https://sverigesradio.se/artikel/hogst-klimatmal-for-sverige-nar-utslapp-ska-minska-i-eu

https://www.tn.se/naringsliv/elnotan-drapslag-for-livsmedelsjatte-da-hojs-matpriserna/

6 tankar kring ”Varför måste Sverige alltid ligga i framkant?

 1. Jag lovar, Sverige ligger inte främst. Sverige ligger 10 till 20 år efter och halkar efter alltmer. Det är teknologin som skapar ett avancerat samhälle och framsteg, om bara så enkelt som dina skosulor, istället för djurhudar. Nu har framsteg i Sverige i verkligheten förbjudits. Exempel. Huawei förbudet från USA. Orsak. USA kan inte bedriva sitt spioneri och övervakning på systemen. Kinas avancerade elbilar. Dom blir billiga att köpa och driva och varar länge, och då får staten, oljebolag, bilbolag, vägbolag mindre inkomst och vinster. Det förhindrar ett effektivt och välfungerande samhälle. Räkningen får du på skattsedeln, elräkningen, bensin och dieselpris, tågbiljetten, spårvagnsbiljetten, och matpriset. Ha så kul att betala för er.

  1. Att gå i USA:s ledband dränerar skattebetalarna, där majoriteten ännu tror på sina framkantspolitiker. Att laga ett krånglande elbils batteri kostar skjortan, men det kanske är meningen för att bilbolagens profit skall öka. Så visst är Rockefeller med globala vänner en klimatsmart historia, för dem själva och deras lakejer, väst nationernas makthavare. Därför behövs både Rysslands- och Kina skräcken, samt predikanter om mänskliga rättigheter.

  1. Ett ord som jag nyligen har lärt mig!
   Kakistokrati (från grekiska: κάκιστος, ”sämst”) betyder ett styre av de sämsta eller minst kvalificerade människorna, en form av regering där de värsta människorna sitter vid makten.[1] Kännetecken för en kakistokrat kan vara dåliga politiska beslut, beslut som försämrar nationalekonomin, försämring av internationella relationer.

 2. Hur små och obetydliga vi är i ett internationellt perspektiv skall vi alltid kränga på ledartröjan. Jag bör bli uppriktigt trött på detta. Och att definitionen på odemokratisk har förenklats till- du delar inte mina åsikter alltså måste du vara odemokratisk
  Och liberalen Justin Trudeau håller på att införa ett polisvälde likt en diktatur för att kväsa ett fredligt och folkligt ”uppror”. Det kommer inte att sluta lyckligt

  1. Förmodligen var det demokratins övergång till diktatur som Trudeau, Macron, Merkel med flera världsledare fick lära sig på Klsus Schwabs elitskola for Young Leaders. Alla är stöpta i samma form. I Sverige råder ännu demokratur, men längtan till diktatur har visat sig stark med pandemi lagen.

Kommentarer är stängda.