Ett eftertraktad liv

Konferenser är absolut nödvändiga för att inget skall hända. Den mest ineffektiva form av beslutsfattande” Kenneth Galbraith, nationalekonom, USA.

”…..Oavsett politisk färg kan man leva väldigt gott på att prata intensivt och mycket. Det genererar en vardag som t.ex. består av trevliga resor vid studiebesök, konferenser, kongresser och liknande. Inte sällan sker resan i prestigefylld business class med tillhörande första klass hotellrum. Det är kostnadsfria och förnämliga mötesluncher på restauranger och ofta rikliga ersättningar i olika sammanhang...” https://medbloggen.se/2022/01/29/hur-kunde-det-bli-sa-har/

Inte konstigt att detta är ett eftertraktad liv för politiker, med FN och EU som karriärsmål, för där pratas det ännu mer för att inte den den globala elitens makt skall rubbas.
Ju mer prat desto mindre blir sagt och ambitiöst vräks det på ännu mer ord för att nyansera utvidga och efteråt minns man inte vad som sagts.
Jag känner en trötthet, redan innan valrörelsen har börjat, eftersom vi vet att den politiska eliten mer bor i pratet och mindre i verkligheten som de pratar om.

”Makt tenderar att korrumpera. Och absolut makt korrumperar helt och hållet” Lord Acton, historiker.

Bild; nyheter 24.se

Bildresultat för talarstol i riksdagen

Första partiledardebatten i går på TV4 gick i högt tempo.

Vindkraft till havs, mera kärnkraft, snabba på tillståndsprocesser för mineralbrytning, sluta exportera ut svensk el till Europa, stängare straff, fler poliser, underförstått att orsaken till gängkriminalitet är knarkkonsumenterna fel, därutöver skall man göra både och med smågangsters förebygga och straffa……Att majoriteten invandrare inte vill integreras, utan trivs förträffligt med sin medeltida religion med bidrag som trillar in utan minsta motprestation, lyste med sin frånvaro. Det är bara skolan och socialtjänsten som skall vända sig ut och in …. men då blev jag trött, stängde av och gick till sängs.

4 tankar kring ”Ett eftertraktad liv

 1. Debatten i TV4.

  Bra: Häftigare upplägg än vad SVT brukar ha i motsvarande debatter.
  Dåligt: Deltagarna ropade i mun på varann. För korta replik-tider. Och just inget nytt framkom.

  1. Nej, inget nytt framkom varken med eller bakom orden. Men M + KD + L + SD framstår mer som ett lag, mot Magdalena som har MP runt fötterna och så Dadgostar som vill ha en plats i regeringen i stället för att vara dörrmatta. Annie Lööf låtsas vara den vuxne i rummet, men hennes floskelord rinner snabbt av, för ingen minns vad hon sa.
   Fartfylld debatt var det mest positivt.
   https://www.tv4.se/artikel/3pYOqrKAlTmQOxAr0eIvxz/oscarssons-dom-vinnarna-och-foerlorarna-i-partiledardebatten

   1. Jag känner faktiskt några invandrare som är ute i jobb eller har egna små företag som ex.vis skrädderier och kemtvättar. Det svåraste med laptop tycker jag är att uttrycka sig tillräckligt nyanserat så att man inte blir missförstådd i onödan. Sedan har vi ju lustigkurrarna som med som onekligen får i en och annan poäng. Hur som helst jag ser med spänning fram mot valet -22 ett enligt min mening det mest spännande på år och dag. Jag att SAP skall bli ”pensionärernas val”. Undrar om tricket går hem

    1. Pensionärernas val! Har jag många ?? för, när respektavståndet blir allt mindre. Att ligga i hängmattan ger lika bra eller lika liten pension som om Du arbetat och slitit i hela Ditt liv. Regeringens solidaritet är mer med förorten än med fattigpensionärerna. Flertalet kvinnor i min generation (-47) har varit i arbete. Väljer man att arbeta deltid då blir pensionen mindre. Straffa alla som arbetar och sköter sig, det är socialdemokraternas nya solidaritet.
     Om framtidens pensioner: Ekonom; Ju mer Du jobbar, desto lägre pension får Du!
     https://www.tn.se/arbetsmarknad/ekonomen-ju-mer-du-jobbar-desto-lagre-pension-far-du/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Morgonkoll&utm_conten

Kommentarer är stängda.