Aktivism eller journalistik på SVT?

Kan den här länken vara nåt? mejlar en bloggföljare.

Ja, det tycker jag absolut.

PUBLIC DISSERVICE – Om aktivism, journalistik och etik av Henrik Jönsson, samhällsdebattör.

Han behandlar landets medieklimat kunnigt och underhållande med en rad exempel. Statsmedia är god och demokratisk och dess kritiker onda och odemokratiska, är den gängse bilden. Precis samma uppfattning råder med alternativa medier som är onda och främlingsfientliga, när fakta och händelser presenteras som statsmedia glömt och gömt.

Att klippet också är textat uppskattar vi med dålig hörsel.

https://emea01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fm.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DYwwVxZ8oFzs%26d%3Dn&data=04%7C01%7C%7C6718170ff5b14631437108d9988cadb4%7C84df9e7fe9f640afb435aaaaaaaaaaaa%7C1%7C0%7C637708552235300196%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=iZPlm1oOBoFJ8Ev5mCqtxvqSFBB2u4I0t2sDIhz7gwQ%3D&reserved=0

En av många tankeväckande kommentarer;

Från signaturen snickrologen
”Häromdagen skulle jag ta en titt på RT (Russia Today) eftersom jag tittar på nyhetsflöde från olika källor över hela världen, och då poppade en varning upp om att kanalen var delvis finansierad av den ryska regeringen, -m
en här i Sverige så finansieras media till 100% av den svenska regeringen – men ingen varningstext!”

Ett utmärkt förslag;

”Varning – denna vänster kanal är tvångsfinansierad av det svenska folket.”

Känslostyrd journalistik är ett säkert kort för media. För känslor har snabb reaktionsförmåga och hoppar över förståndet i pannloben.

Hur många snyftreportage har jag inte tagit del av i lokaltidningen om ensamkommande så kallade barn med en medelålders bekymrad feminist vid sin sida?

Utvisningar är också ett populärt objekt, där journalisten leker domare utan att ha alla fakta på bordet. Om detta skriver Anna Dahlberg ledarskribent i Expressen eller mer korrekt; hon kastar sten i glashus.
Hon frågar sig;
Vad gör det med tilltron till rättsstaten när medier och politiker på lösa grunder ifrågasätter utvisningsbeslut och andra former av avslag? Det är ett stort ansvar som man tar på sig.

Dahlbergs slutsats är Förvaltningsdomstolar har inte till uppgift att vara ”mänskliga” eller att vika sig för medialt tryck, utan att följa lagstiftning och praxis.

Källa:
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/medierna-borde-akta-sig-for-att-leka-domstolar/

Problemet är ofta tvärtom, eftersom rättsväsendets praxis är värdegrunds infiltrerat från makthavarna, när korrekta nämndemän fattar beslut och där vissa kan ha ersatt svensk lagbok med sharialag och Koranen.
Fakta blir olagligt att presentera, det vet alla som dristat sig till att skriva om skillnader i IQ och om invandrares överrepresentation i våldtäktsdomar. Allt som riskerar att underminera makthavarnas vänsterliberala röstsedlar klassas som kränkning, förtal eller hat mot folkgrupp och måste straffas.

Det senaste exemplet på drabbade av rättvisans orättvisor är forskare i Lund.

https://samnytt.se/professor-rakade-upptacka-att-de-flesta-valdtakter-begas-av-invandrare-riskerar-atal/

En glad nyhet!

https://www.friatider.se/ny-matning-sd-storsta-parti-s-pa-tredje-plats

Trots min kritik av SD:s anpassningspolitik till moderaterna, så är det utan tvekan det minst dåliga partiet i riksdagen.

5 tankar kring ”Aktivism eller journalistik på SVT?

 1. SD bytte spår på beställning av M och KD.

  När M och KD signalerade att SD:s politik i frågor som EU, Nato och abort utgjorde hinder för samarbete, så var SD kvicka med att ändra kursriktning. Frågan är dock om medlemmarna på markplanet hängde med i svängen.

  Gällande kärnkraften var alla tre redan ense. Noteras att KD år 1980 ställde upp på Linje 3, dvs snar avveckling av kärnkraften. Men har tydligen ändrat sig.

 2. Ja, just så: Det minst dåliga partiet i Riksdagen.

  Och vilket är det mest bra partiet utanför Riksdagen?

  1. Alternativ för Sverige!!!!
   – Asylstopp
   – Återvandring
   – Swexit
   räcker mycket långt.

Kommentarer är stängda.