Kloka ord från järnladyn om nationen

Vi minnas alla Margret Thatcher som drämde handväskan i EU:s talarstol och utbrast ”Give me my money back” när EU var kronofogde över sina medlemsländer. Något som nu är deras viktigaste uppgift, att utarma nationen. Många år senare kom Brexit till stånd, ivrigt fördömt av media och våra EU lojala politiker.

Hennes tal om nationen är värt att uppmärksammas, från hennes framsida, hur hon lyckades knäcka fackföreningarna tillhör mer hennes baksida.

Från en bloggläsare kommer denna repris.

http://eutext.blogspot.com/2008/12/margaret-thatcher-nationernas-bevarande.html

Margaret Thatcher – Nationernas bevarande

Finns det en bättre plats att tala om Europas framtid än i en byggnad som så ärorikt påminner om den storhet som Europa redan hade uppnått för mer än 600 år sedan?

.. Europa är ingen skapelse av Romfördraget. Inte heller tillhör Europa någon grupp, sammanslutning eller institution.

…Kristendomen är detsamma som Europa, kristendomen med sitt erkännande av människans unika andliga natur och egenskaper. På den idén baserar vi än i dag vår tro på mänsklig frihet och mänskliga rättigheter.

” Att försöka undertrycka känslan för den egna nationen och att koncentrera makten till ett europeiskt konglomerat kommer att bli mycket skadligt och det kommer att förstöra alla de mål vi vill uppnå.
Europa blir starkare just för att vi har Spanien som Spanien, Frankrike som Frankrike, England som England, alla med sina vanor och traditioner. Det vore en fullständig galenskap att försöka tvinga in dem i någon sorts europeisk identitet.”

”Låt Europa förbli en familj av nationer, som förstår varandra, som uppskattar varandra mer och som gör mer tillsammans, men som stärker våra nationella identiteter i vår gemensamma strävan för Europa”

Resultat blev försvagning för att inte säga utplåning av våra nationella identiteter och en ökad strävan mot EU:s överstatlighet och marginalisering av EU:s medborgare.

Margret Thatcher 1925-2013

Bildkälla: Aftenposten

Bildresultat för margret Thatcher med sin handväska

3 tankar kring ”Kloka ord från järnladyn om nationen

 1. Kloka ord från Thatcher som behöver återupplivas .
  Jag vill inte ersätta Sverige med EU som styrs av personer jag inte valt.
  EU bör vara ett serviceorgan tilt Europas stater och ägna sig åt att standardisera elektriska kontakter och liknande.

  1. I dag är det långt ifrån något serviceorgan (bortsett från EU:s lönekontor) i stället har vi fått en överstatlig organisation som en hydra med många huvuden. Hoppas Ungern och Polen står emot och orkar fortsätta att skydda sina gränser. EU känns som om någon kom in i min bostad och sa; Nu är det jag som bestämmer över allt Du äger och har!

   1. EU är väl som en enda stor familj? Dvs grälar inbördes och håller ihop utåt.
    I stort sett alla storstilade enande projekt har väl gått åt skogen Jag tänker på kalmarunionen fram till sovjetunionen möjligen med undantag för USA. Men där haltar det betänkligt med två åldriga frontmän ung som när sovjet föll ihop

Kommentarer är stängda.