Fredlösa män och fridlysta kvinnor

Nu låter jag som en upprepande papegoja igen, när jag ser hur dåtidens förtryck av kvinnor har ersatts av dagens fredlösa män. Där den vite mannen är skyldig till allt ont.

Det är så befriande skönt att läsa Gunnar Sandelins (K-O Arnstbergs vapen broder) artikel, som ställer frågan om den tidlösa kvinnliga skönheten var bättre förr, vilket garanterat får vänsterns feminister att tuppa av.
https://detgodasamhallet.com/2021/09/22/gunnar-sandelin-var-den-tidlosa-kvinnliga-skonheten-battre-forr/

Sandelin granskar noveller, annonser, frågespalter med expertråd från veckotidningar från 50-60-talen, där könsroller står i centrum. Här var det raka besked, män skulle vara starka, handlingskraftiga med ansvar för kvinnor och barn, medan kvinnor skulle vara vackra, behagliga, sköta hem och fostra barn.

Sandelins 95 åriga mor gav rakt besked ”Mannens styrka och kvinnans skönhet. Det är vad som efterfrågas”, utan ett uns av patriarkala och förtryckande strukturer.

Annons från 60-talet från artikeln. Minns att Tokalon kräm fanns i min mors byrålåda.

Dåtidens expertråd, var fyllda av ansvar för familj och barn, när förälskelsens låga brann utanför äktenskapet.
Kvinnor fick avbasning till skillnad från i dag, då vänsterns feminister med offerkoftor har placerat sig på en piedestal.
Mannen varnades för ”.. att inte gå i fällan för kvinnor som var dumma våp, kallhamrat förslagna och manipulativa, alltför dominanta och härsklystna. Framför allt gällde det att hålla ihop familjen. ”Min otrohet. Låt min historia bli en varning”, skriver en läsare…”  

Hade gårdagens kuratorer fått höra dagens expert råd om egen tid, vikten av att följa sina känslor och ständigt förverkliga sig själv så hade de förstått att samhället med familjen var på väg mot sin undergång.

Ombytta roller exemplifieras i en kommentar, som jämför dagens honungsfällor med gårdagens pigor som förstod att arbetsdagen inte var slut, när husbonden i nattskjorta gläntade på hennes dörr. Ett förtryck som har ersatts av nästa.

Jag kommer att tänka på folksagan om Gubben och gumman som bytte arbete. Gubben vill byta arbetsuppgifter med gumman för att få en skön dag därhemma. Men det går inte riktigt som han tänkt sig. Slutsatsen var respekt för varandras uppgifter, som är lika viktiga.

Bildkälla: bokstugan.se

Bildresultat för sagan om gubben och gumman som bytte arbete

Hegels lära om tes-antites och syntes passar väl in på könsrollernas utveckling eller kanske avveckling?
Där utveckling ses som en process av motsättningar mellan ”tes” och ”antites”, som resulterar i en ”syntes” som utgör utgångspunkt för en ny motsättning mot en ny antites etcetera.

Det påminner mig om begreppet överbyggnad från Marx lära, som jag fick mig till livs i unga år under möten på Andra Långgatan i Göteborg, där VUF (vänsterns ungdomsförbund hade sin lokal), när produktionsmedel och produktionsförhållanden diskuterades, främst av gossarna.

Överbyggnaden beskrevs som en auktoritär religion och en moral med fokus på lydnad, lojalitet och fullföljande av samhällsplikter, som samhällets elit inom politik, juridik, kyrka och kulturliv bestämde. 

Vilket också stämmer i dag med en överbyggnad som bestämmer att vi är goda om vi viftar med regnbågsflaggan, ser förtryckande strukturer i varenda buske och är wokade (medvetna om orättvisor och förtryck) från morgon till kväll, helst med skammens rodnad på kinderna över bilen, flyget, klimatet, köttet och tom känna barnskam, vilket enbart gäller för sönder indoktrinerade västerlänningar.

Då längtar jag tillbaka till gårdagens ansvar för familj och lojalitet till samhällets riktiga plikter och samtidigt till dagens, där män och kvinnor delar familjens ansvar och var och en gör det han/hon är bäst på och slår dövörat till feministernas rop om den vite mannens förtryck.

Mitt råd är att de i stället för klappjakt på den vite medelålders mannen, låter blicken fastna på religioners förtryck. Då kan deras jakt på förtryckande strukturer belönas med besked. Förortens ”skäggiga skuggor” som förföljer och straffar kvinnor som vill leva sitt eget liv, saknas helt i deras synfält. Många äldre feminister känner mer för ensamkommande låtsasbarn, än för kvinnor som blivit fattigpensionärer. De mest rabiata kan i sin godhetssträvan tillägna de brunögda gossarna närhetsterapi, dvs. pedofili. Glöm inte den förtvivlade gossen/sexslaven som till slut knäckte nacken på en äldre dam i Värmland med denna egenskap.
Förortens kvinnor var ej Välkomna i #MeeTOO upproret, där trängdes bara förfördelade kulturkvinnor, som nu ville ge igen för gamla, upplevda oförrätter, som de i går inte hade mod att bära till torgs i rädsla för att karriären skulle ta stopp.

Skillnaden från i går är att dagens överbyggnad styrs av globala krafter som vill förstöra sammanhållningen i nationerna, krossa familjen och där är dysfunktionella postmoderna påfund mycket effektiva. Kom ihåg att mörka krafter finns under det lika värdet.

Bildresultat för stefan löfven i pridetåg

(Till sist läs gärna Sandelins framtids funderingar kring könsroller. Han utgår från boken ”En kvinna i Berlin” där kvinnors överlevnad under och efter 2:a världskriget ofta skedde genom att söka skydd av de starkaste männen, här de ryska militärerna, oavsett etnicitet och om de tillhörde fiendesidan.
Min undran är om inte kvinnor genom historien alltid gjort det?
Han undrar om feministerna kommer att söka skydd hos klanernas ledare och förvandlas till tyskhoror eller rättare sagt svenskhoror, när islam helt dominerar samhället?

”….Är denna omedvetna underström i det kvinnliga psyket i så fall det primitiva ursprunget till vår tids aggressiva statsfeminism, där den vite mannen alltid är problemet?…” https://morklaggning.wordpress.com/2021/09/23/gor-evolutionen-kvinnor-till-presumtiva-landsforradare/)

6 tankar kring ”Fredlösa män och fridlysta kvinnor

  1. ”Var den tidlösa kvinnliga skönheten var bättre förr”. Vad som pågår i Sverige idag är samma sak som Kina stökade över med Kulturrevolutionen för 50 år sedan. Det var allt då om jämställdhet, allas lika värde och utjämning. Kina har hunnit längre, medan Sverige står och stampar. Vad västkvinnor aldrig tycks fatta, och ett fåtal västmän mycket långsamt kommer till klarhet över genom livet, är att från deras, männens, vinkel är en kvinnas attraktion, ”värde” om någon vill, till 80% hennes personlighet och väsen. Vem vill egentligen ha en partner som är ett hårdkokt, målat påskägg, sängvärmare eller köksredskap. Ingen kvinna behöver påminnas om att fysiskt utseende förändras med ålder, och därför uppmanas dom i väst att köpa alla dessa dyra kemikalier och använda dom som kalkbruk, medan personlighet och väsen utvecklas och förädlas med ålder, om dom bryr sig att ta vara på det. Kulturrevolutionen är övergiven i Kina idag, nu gäller rollspel. Hemmet är hennes domän, där mannen reduceras till ett inventarium som skall vårdas, och vars värdering för stunden beror på hur ren disken eller golvet är, och hennes humör. Kvinnor har en otrolig förmåga att få män att känna sig så skyldiga att dom gör vad hon vill, utan att hon ens behöver be om det. Det är hon som sköter familjeekonomin och inköpen, medan han passar barnen, även spädbarnen, när dom är ute på stan.

    1. Jag som trodde att kvinnlig skönhet bestod av en ouppfostrad hållning, ansvarslös felfrihet och känslan av berättigande.

      Dagens unga kvinna, rotlös och principlös, förtjänar såväl beundran som respekt.

  2. Feminst är en slags flodhäst med tjurens ring i näsan, Saturnus ringar runt magen och Amazonas regnskog i armhålan.

    Det är få förunnat att skåda en sådan mytologisk varelse i verkligheten utanför virtuell cirkus som sociala medier.

  3. Man och kvinna. Äktenskap.
    Kvinna och kvinna. Kvinnoskap.
    Man och man. Manskap.
    Hen och hen. Henskap.
    Islam. Underkastelseskap.
    Plus alla möjliga och omöjliga gatukorsningar.

Kommentarer är stängda.