Vithets studier på universitet får välbehövlig kritik

”Varför inte gulhetsstudier eller svarthetsstudier?” Frågar sig professor Emil Uddhammar, professor emeritus i statskunskap vid Linnéuniversitetet.
Konstfack ligger givetvis i startgropen, där studenter och unga lärare blev kränkta av namnet på en sal, som kallas vita havet.

En rättshaverist med invandrarbakgrund är skäligen misstänkt för bombdådet i Göteborg, som ännu är på fri fot. När statsmedia är återhållsam med namn och hemvist, då blir jag alltid misstänksam. Alternativen, som här Fria Tider är inte lika återhållsam med annan hemvist.
https://www.friatider.se/han-ar-misstankte-bombmannen
När svensk etnicitet råder vid brott då brukar både namn med bild snabbt dyka upp. Nu får vi hoppas på samma effektivitet även när det gäller svarta och gula män, som orsakar grov allmänfarlig ödeläggelse, men risken finns att det unga mansöverskottet då skulle sina och vänstern med Annie Lööf blir tvungna att hitta på en ny amnesti.

”...Bakgrunden till ”vithetsstudier” som akademiskt ämne är den extremt politiserade miljön i samhällsvetenskap och humaniora främst i USA. Det är samma rörelser som kampanjar för att förmå universiteten att inte inbjuda meningsmotståndare, som de menar kränker dem genom sin blotta existens. Inte sällan lyckas de….” https://www.svd.se/vithetsstudier-bygger-pa-en-grumlig-tanke

Att majoriteten blivande kulturarbetare är megafon till vänsterliberala makthavare, är välkänt.

Allt fler lärde från akademin börjar nu glädjande, att protestera mot vänsterns postmoderna påfund med identitet och förakt mot ”vita” västerlänningar. Wokekulturen med BLM entusiaster har trängt in utan nämnvärt motstånd på universiteten. Rädslan är även här stor för att få stämpeln rasist på sig och karriären spolierad.

Att ensidigt fokusera på ”vita” – i sig en synnerligen heterogen grupp – är att använda politiska skygglappar där de inte bör finnas, fortsätter Uddhammar.

Skygglapparna är stora beträffande andra rasers rasism mot hudfärg som skiljer sig ifrån den egna, eftersom att alla människor är mer intresserade av och ser mer sympatiskt på den egna rasen eller etniciteten, vilket finns redovisat i forskningsstudier. Att vara observant mot det okända är en överlevnadsinstinkt för människan i evolutionen. Att direkt öppna famnen för främlingar kan stå människan dyrt, vilket dagens massmigration har bevisat (min kommentar).

Uddhammar tar upp en rad obekväma exempel och ger förslag på vad studier istället borde inrikta sig på.

Han föreslår undersökning av ”….vilka civilisatoriska personliga egenskaper, liksom vilka arenor och system i samhället, som kan minska motsättningar och fördomar mellan människor av olika etnicitet.…”

Men då är risken stor att gult och svart får göra sällskap med vitt i skamvrån.

Vi är många som instämmer i att Stockholms universitets entusiasm för kritiska vithetsstudier är ”ondska förklädd i akademisk skrud” som Dick Erixon skriver.

https://theconservative.online/article/stockholms-universitet-startar-kritiska-vithetsstudier

Bildresultat för vit rasism
Bildkälla; nyadagbladet.se

9 tankar kring ”Vithets studier på universitet får välbehövlig kritik

 1. Hur ’rasistisk’ är den som är till hälften vit och till hälften svart? Och hur ’rasistiska’ är alla som är off-white, i förhållande till den vita sinnebilden av superrasistisk, kolonial avsyndare?

 2. Tror nog att björnen redan är vaken på den punkten.
  Men Fi-V-MP torde bara invänta rätt tid.
  Så länge våra älskade idrottare sveper sig i korsfanan,
  så långe är det liksom inte läge att bråka. Eller?

 3. Omkring 4 procent av Sveriges befolkning lär ha sina rötter i Afrika. Förmodligen fler i Mellanöstern. Av annonser och media inklusive med skatt tvångsfinansierade SVT får man en helt annan bild. En slags hysteri. Vad är detta bra för? Hur ser det ut i Nigeria? Hur många blonda och blåögda förekommer det där? Och i Kina? På Grönland? Det behövs mer forskning av doktorander för upplysning. Skapar nya arbetstillfällen.

  1. Hur länge till ska den svenska flaggan tillåtas ha det kristna korset? Fattar inte vår regim att det kan uppfattas som kränkande mot dem som sökte vårt skydd?
   Varken de rättrådiga Fi, V eller MP protesterar märkbart mot denna provokation. Hur länge ämnar de tiga?

   1. Hoppas Du inte väcker den Björn som sover, men L+M är nu helt upptagna för vaccintvång för vårdanställda. Liberalismens hyckleri når nya höjder.

 4. I Sverige är det numera mest personer emeritus och pensionärer som vågar ge uttryck för åsikter som inte följer politiskt korrekta strömningar.
  Hur länge får detta pågå?
  När får vi höra krav på nerdragna pensioner för personer med ”extrema åsikter”.
  De kan ju anses missbruka sitt sociala skydd som staten bidragit till för att skada andra med ”rätta” åsikter.

  1. Hoppas att inga av akademins PK frälsta läser din och signaturen ”Nisses” kommentarer, för att inte tala om Löfven, Stenevi och LÖÖf.

 5. Om något skall STUDERAS är det väl samhällskonsekvenserna av den årliga MIGRATIONEN utan ände. Innan den studien är klar skall INGEN Migration tillåtas.
  Studien kanske resulterar i att migranter från ”vissa” länder bör vi ej ta emot då de inte har i syfte att söka asyl, utan enbart välfärd och kriminalitet.
  Allt är ju GRATIS i Sverige och migranterna har till och med den svenska s.k. rättvisan ”bakom ryggen”.
  En annan studie som bör ske omedelbart är: När blir migranterna i MAJORITET, Politiker?
  Även studier över Riksdagledamöternas kompetenser, närvaro, andra uppdrag, företagskontakter, aktieinnehav, likvida medel etc. vore heller inte helt fel, eller hur?
  De är trots allt OFFENTLIGA personer.

Kommentarer är stängda.